Recensie: Survive the night van Danielle Vega

Recensie: Survive the night van Danielle VegaSurvive the night by Danielle Vega
Published by Razorbill on 24 mei 2016
Genres: Horror, young-adult
Pages: 288
Format: paperback
five-stars

Stephen King meets Pretty Little Liars in this pulse-pounding novel from the author of The Merciless

Just back from rehab, Casey regrets letting her friends Shana, Julie, and Aya talk her into coming to Survive the Night, an all-night, underground rave in a New York City subway tunnel. Surrounded by frightening drugs and menacing strangers, Casey doesn’t think Survive the Night could get any worse...

...until she comes across Julie’s mutilated body in a dank, black subway tunnel, red-eyed rats nibbling at her fingers. Casey thought she was just off with some guy—no one could hear her getting torn apart over the sound of pulsing music. And by the time they get back to the party, everyone is gone.

Desperate for help, Casey and her friends find themselves running through the putrid subway tunnels, searching for a way out. But every manhole is sealed shut, and every noise echoes eerily in the dark, reminding them they’re not alone.

They’re being hunted.

Trapped underground with someone—or something—out to get them, Casey can’t help but listen to Aya’s terrified refrain: “We’re all gonna die down here.”

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik vroeg in één van de groepen waar ik in zit wat nu goede boeken waren om te lezen met Halloween en ik werd echt overspoeld met reacties over deze auteur. Danielle Vega schijnt nogal een goede horror schrijfster te zijn. Dus ik besloot mijn trouwe blauwe vriendje te bezoeken en bestelde onder andere Survive the night.

Het verhaal sprak me meteen aan, ik hoopte dus ook dat het echt zo spannend zou zijn als iedereen zei. De tagline van dit boek: We’re all going to die down here….. Deed me een beetje denken aan één van de Resident evil films waar een kleine meisje ook zoiets zegt. Maar goed terug naar het boek wan wat vond ik er nu uiteindelijk van? Nou ik kon het boek niet wegleggen! Het begint met een korte kennismaking met de karakters maar al snel zit je onder de grond in tunnels en kun je er niet meer uit! Ik heb me echt nog nooit zo benauwd gevoeld.

Dit boek zet een hele goede sfeer neer, nou ja goed het is vooral eng, je vraagt je telkens af wat er nu weer gaat gebeuren en wat ze nu weer tegen gaan komen. Overleven ze het allemaal? Of vallen er helaas personages af, dat is eigenlijk wat mij het meest heeft bezig gehouden tijdens het lezen van dit boek. Aan het einde zat ik echt op het puntje van mijn stoel en moest ik het uitlezen.

De personages:

Als iemand die bekend is met het genre probeer ik me niet teveel aan personages te hechten, want tja de kans is groot dat diegene het niet overleefd. Maar dit wordt wel lastig gemaakt, want er zijn gewoon een aantal personages bij die ontzettend sympathiek zijn, dat zorgt er echt voor dat je heel hard duimt dat ze het gaan halen.

Het zijn natuurlijk allemaal tieners en dat merk je wel aan hun gedrag en hoe ze over bepaalde dingen denken. Niet dat dit mij stoorde, want dit soort dingen weet je gewoon als je aan een young adult boek begint.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl van dit boek is echt heerlijk! De spanning wordt goed opgebouwd en misschien nog wel belangrijker ook goed vastgehouden! Ik kon echt niet anders dan verder lezen want elk hoofdstuk eindigde weer zo dat je wel verder moest lezen.

Eindoordeel:

Dit boek is zeker een aanrader en al helemaal rond Halloween tijd want jeetje wat is dit boek ongelooflijk goed!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: