Recensie: Three dark crowns van Kendare Blake

Recensie: Three dark crowns van Kendare BlakeThree dark crowns by Kendare Blake
Series: Three dark crowns #1
Published by Harper Teen on 20 september 2016
Genres: young-adult
Pages: 398
Format: Hardcover
five-stars

Every generation on the island of Fennbirn, a set of triplets is born: three queens, all equal heirs to the crown and each possessor of a coveted magic. Mirabella is a fierce elemental, able to spark hungry flames or vicious storms at the snap of her fingers. Katharine is a poisoner, one who can ingest the deadliest poisons without so much as a stomachache. Arsinoe, a naturalist, is said to have the ability to bloom the reddest rose and control the fiercest of lions.

But becoming the Queen Crowned isn’t solely a matter of royal birth. Each sister has to fight for it. And it’s not just a game of win or lose…it’s life or death. The night the sisters turn sixteen, the battle begins. The last queen standing gets the crown.

If only it was that simple. Katharine is unable to tolerate the weakest poison, and Arsinoe, no matter how hard she tries, can’t make even a weed grow. The two queens have been shamefully faking their powers, taking care to keep each other, the island, and their powerful sister Mirabella none the wiser. But with alliances being formed, betrayals taking shape, and ruthless revenge haunting the queens’ every move, one thing is certain: the last queen standing might not be the strongest…but she may be the darkest.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit boek stond al een tijdje op mijn TBR, maar ja die is groot haha. Ik besloot dit boek te gaan lezen en wow wat een rollercoaster is dit boek zeg! Het begint een beetje traag, maar dat heb je nodig om de personages te leren kennen. Het zijn er best veel maar de belangrijkste zijn natuurlijk de belangrijkste.

Het verhaal moet wel echt even op gang komen, je moet even in het verhaal komen. Maar als dat eenmaal gebeurd is dan is het echt super goed! Het is op sommige punten ook best gruwelijk, zeker voor een YA boek maar ik hou daar wel van dus voor mij is het geen probleem. Ik heb echt met open mond zitten lezen, ik heb gezucht en ik heb echt verbaasd NEE geroepen. Het boek is gewoon één grote rollercoaster maar wel een hele goede.

Het einde, tja daar ben ik niet blij mee hoor! Was het dan zo slecht? Hoor ik je vragen. Nee het was juist heel goed, waar ik niet blij mee ben is dat het zo’n grote cliffhanger is! Nu moet ik nog zo lang wachten tot ik weet hoe het verder gaat!

De personages:

Zoals ik al gezegd heb zijn de koninginnen het belangrijkste in dit verhaal. Ik wil niet teveel spoilen van het verhaal dus ik ga niet vertellen welke koningin welke gave heeft. Er zijn dus drie koninginnen: Arsinoe, Katherine en Mirabella. Ze leven al een tijdje apart van elkaar in de verschillende huizen waar hun gaven worden ontwikkeld. Maar er worden ook heel veel plannen gesmeed om elke koningin op de troon te krijgen. Ik vond het echt heel mooi om te zien hoe deze drie jonge meiden zich ontwikkelen want vergeet niet dat ze pas 16 zijn en al weten dat ze hun zussen om moeten vermoorden om de kroon te krijgen.

Het mooie aan dit boek is dat je eigenlijk geen hekel krijgt aan de personages, tenminste niet aan de koninginnen want ze zijn allemaal lief en aardig. Dat maakt het ook meteen moeilijk want je voelt niet meteen de hoop dat één van de drie wint.

De Schrijfstijl:

Zoals ik hierboven al beschreven heb begint dit boek een beetje rustig aan, je moet er even inkomen maar zodra je dat hebt vlieg je er doorheen. De schrijfstijl is ontzettend goed en ik heb me serieus geen moment verveeld tijdens het lezen van dit boek. Ook het feit dat je het vanuit meerdere perspectieven leest stoorde mij helemaal niet. Het maakte het boek alleen maar interessanter.

Eindoordeel:

Het is een super goed boek en ik kan niet wachten tot deel twee uitkomt, hij staat nu al heel hoog op mijn wishlist!!!!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: