De week van een boekenworm

Het is al bijna december, nog even en we gaan de verjaardag van Sinterklaas vieren, de kerstboom weer zetten en veel te veel eten! Maar goed eerst maar eens even kijken wat er de afgelopen week allemaal gebeurd is.

Maandag:

Zoals altijd is dit mijn werkdag dus vandaag is niet anders, het grootste gedeelte van de dag ben ik daar dus ook mee bezig. Met in mijn achterhoofd mijn oudste dochter die echt goed ziek is. Gelukkig past opa op en weet ik dat hij goed voor haar zorgt maar het breekt je mama hart wel hoor als je dan gaat werken. Die avond wil ze dan ook al vroeg naar bed dus na het sinterklaasjournaal gaan we naar boven. De meiden slapen al snel en ik besluit wat te gaan lezen, en kijk natuurlijk de nieuwe aflevering van The walking dead! Ik weet dat veel mensen afhaken maar ik vind de serie eigenlijk juist steeds beter worden!

Dinsdag:

We slapen uit, dat is even wennen want ik ben gewend om op tijd op te staan en alles klaar te maken voor een schooldag. Maar goed vandaag is echt een bankhang dag, de oudste ligt op de bank, de jongste rent af en toe wat rond en gaat dan ook op de bank liggen. Echt heel sneu om je altijd zo vrolijke meisje zo ziek te zien. In de ochtend ben ik druk met het opruimen van mijn boekenkast tussen het zorgen voor mijn kleine meisje door. Ik beloof dat ik snel een boekenkast tour zal beginnen op mijn blog! Als jullie dat leuk vinden natuurlijk.  Als mijn man thuiskomt strik ik hem om met me mee te gaan naar de Bruna want ik heb een missie: Het Fantastic Beasts and where to find them stickerboek bemachtigen! Als ik er dan toch ben neem ik meteen het kleurboek en het boekje met kleurkaarten mee…..Deze obsessie begint weer ernstig op die van Harry Potter te lijken…… Als je dan toch een stickerboek hebt moet je de stickers wel inplakken natuurlijk en dat doe ik die avond. Ik kijk ook nog naar Baby te huur en lees nog wat.

Woensdag:

Vandaag moeten we er wel vroeg uit, niet omdat er school is maar omdat ik de suikertest moet gaan doen. Even kort uitleggen ik heb overgewicht en daarom is het verplicht om jezelf te testen op zwangerschapssuiker….Prima maar de methode is echt niet tof. Je komt binnen je wordt de eerste keer geprikt, je krijgt een heel flesje glucosewater ( denk hoestdrankflesje formaat ), nadat je met moeite dat hebt weggewerkt en je een minimaal slokje water krijgt om de smaak weg te spoelen mag je twee uur gaan zitten wachten……Daarna wordt je nog eens geprikt en mag je naar huis. Ow ja en belangrijk je moet nuchter zijn, met andere woorden op een nuchtere maag krijg jij even een stoot suiker binnen die je normaal nooit wegwerkt op een dag…..Maar goed ik was er behoorlijk ziek van, ook na de tweede keer prikken en de eerste boterhammen. Zoveel suiker is gewoon echt verschrikkelijk. Ik heb bijna de gehele middag op bed gelegen omdat ik me zo slecht voelde. Die avond had ik een etentje, waar ze helaas weinig keus hadden voor iemand die zwanger is maar de avond was wel gezellig!

Donderdag:

Normaal ben ik op een dag als deze vrij, alleen nu niet! Aangezien ik op vrijdag nu iets heb tot aan de kerst werk ik op donderdag. Dat is wel even wennen hoor! Je bent zo gewend om gewoon vrij te zijn dus eigenlijk zou je die wekker het liefst gewoon uitzetten. Tussen de verschillende cliënten door ben ik nog even een Bruna binnen gelopen en heb ik nieuwe stickers gekocht. Daarna nog gewerkt en ik moet eerlijk bekennen dat ik blij was dat de dag erop zat! Die avond sliepen de kinderen bij mijn ouders ( i.v.m. dat persoonlijke dingetje de dag erna ) en strikte ik mijn man om nog eens met me mee te gaan. Ditmaal naar de Media Markt waar ik Pokémon Moon kocht! Dat heb ik eigenlijk de rest van de avond zitten spelen haha.

 

Vrijdag:

Na de persoonlijke afspraak ben ik naar huis gegaan en heb ik heerlijk gevulde speculaas gebakken! Altijd zo lekker als dan je gehele huis er naar ruikt! Daarna was het tijd om te gaan eten en na het eten heb ik vooral heel veel gelezen! Ik zat echt helemaal in mijn boek en had amper tijd om eens op te kijken voor The voice of Holland. Uiteindelijk heb ik het licht maar uit gedaan en ben ik gaan slapen.

Zaterdag:

Ik kom met moeite mijn bed uit, ik ben gewoon moe en wil het liefst blijven liggen. Maar vandaag ga ik ook nog wat sinterklaas inkopen doen. Voor de kinderen zijn we al klaar maar ik wil mijn ouders ook wat geven. In de stad gaat het al best snel mis, ik krijg ontzettend last van mijn lage bloeddruk en heb het gevoel dat ik flauwval. Ik bel mijn moeder die ook in de stad is met de kids en sluit me weer bij haar aan. Ik voel me liever veilig samen dan niet veilig in mijn eentje. Gelukkig heb ik wel wat dingen kunnen halen. De kinderen wilde heel graag naar de McDonalds en het zout op de frietjes deed mij in ieder geval enorm goed! De kinderen wilde graag bij oma en opa logeren dus ik had een rustige avond. Ik heb heerlijk mijn boek uitgelezen ( Serieus mensen: Koop Stealing snow! Je zult me er later voor bedanken ) en ben uiteindelijk lekker gaan slapen.

Zondag:

Zondagochtend is een beetje mijn blogochtend, ik zet de artikelen voor de komende week in elkaar en plan ze in. Vanmiddag gaan we nog even naar Eindhoven omdat we even langs de Primark willen en daarna heb ik nog een verjaardag. Een drukke dag dus weer! Maar goed dat geeft niet, het grootste dilemma deze dag is: Welk boek ga ik in hemelsnaam nu weer lezen!!!!

Hoe wat jouw week? Heb je nog iets bijzonders gedaan?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

28 november 2016 at 10:28

Grappig, ik heb Stealing Snow als recensieboek gelezen, en ik vond hem juist erg tegenvallen. Zo zie je maar hoe smaken kunnen verschillen, gelukkig vind jij het boek dus wel erg mooi 😉

Die methode om zwangerschapssuiker te testen lijkt me eerlijk gezegd verschrikkelijk! Het zal nodig zijn, maar ik verbaas me er eigenlijk ook over dat het op deze manier moet.3 december 2016 at 22:22

Oh die test voor Zwangerschapsdiabetes klinkt me als diabetes-patiënt heel bekend in de oren. Of eerder het resultaat van die test en hoe je je voelt. Ik heb er echt een hekel aan wanneer mijn suikerwaarden extreem schommelen. Jammer genoeg gebeurd dat vrij regelmatig. Dan heb ik bij het opstaan maar 60 (te weinig, dus ik neem wat suiker bij), bij de lunch 260 (dzju, dat is zeker een reactie op die lage waarde én extra suiker), vervolgens 103 (joepie – een perfecte waarde) én dan ‘s avonds plots 480 (hé, waar komt dat nu weer vandaan? Ah bah, ik heb weer eens een koortspiek!)

Zo frustrerend! Hopelijk viel het resultaat van de test wel mee?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geeky Friday

25 november 2016

Gilmore Girls Booktag

29 november 2016

%d bloggers liken dit: