Geeky Friday: Gilmore girls a year in the life

Jaren hebben we er op moeten wachten……Nieuwe afleveringen van The Gilmore Girls. Eigenlijk zouden er geen meer komen maar dankzij Netflix mochten we toch nog 4 keer anderhalf uur genieten van Lorelai, Rory, Luke en de rest! Mijn geduld werd nog iets langer op de proef gesteld want ik zou met twee andere vriendinnen een watchparty houden.

 

Afgelopen dinsdag was het dan zover, lekker op tijd vertrok ik richting mijn vriendin en na een korte stop bij de Harry Potter pop up store ging ik samen met de andere vriendin verder. Uiteindelijk waren we er ruim op tijd en zaten we klaar voor de eerste aflevering. Ik zal beginnen met en spoiler vrije recensie en waarschuwen wanneer de spoilers komen.

Laat ik het zo zeggen ik was wel wat teleurgesteld door deze afleveringen, ik had er meer van verwacht, op meer gehoopt en ik vond het allemaal een beetje geforceerd overkomen. Ik had het idee dat de schrijfster het contact met de personages voor een groot deel verloren was. Er waren een aantal herkenningspunten, zoals Kirk, deze blijft echt gewoon geweldig! Maar ik had het idee dat er meer uitgehaald had kunnen worden dan nu gedaan is wat ik heel jammer vind.

Uiteindelijk kwam het gevoel wel weer een beetje terug en natuurlijk hebben we gejuicht op de momenten dat bekende personages in beeld kwamen. Wij zijn alle drie echt fan van de serie dus dat zorgde er wel voor dat we het natuurlijk toch wel gezellig hadden!

Door met de spoilers……..

 

 

 

 

 

 

 

 

Oké als je bent blijven hangen neem ik aan dat je de afleveringen allemaal al hebt gezien. Mijn eerste irritatie puntje: Wat is er in hemelsnaam gebeurd met Rory????? Zo doelloos, vreemd gaan, een vriendje die ze vergeet??? Echt ik kon er geen touw aan vast knopen, zo anders als de Rory die we kennen en die we allemaal zo leuk vonden. Ik vond dat echt super jammer om te zien en dit was denk ik ook wel mijn grootste irritatiepunt van deze afleveringen. Daarbij vind ik het ook niks voor Logan om dit te doen…..Nee ik was echt teleurgesteld in haar verhaallijn.

Dan wat ik echt heel tof vond: The life and death brigade dat stukje vond ik echt geweldig. De andere jongens die helemaal verdrietig waren toen ze weer weg ging echt ik kreeg ik er een brok van in mijn keel.

Lorelai en Luke vond ik ook een beetje een apart verhaal en ook een beetje jammer, ik had ze na 10 jaar gewoon graag samen gezien en gelukkig. Misschien nog wat kinderen maar niet naar 10 jaar ineens bedenken we moeten het serieus eens over kinderen gaan hebben…..Nee het paste gewoon niet. Maar dat einde die speech van Luke dat hij zei dat ze nooit meer zo iemand als hij zou vinden echt mijn hart brak even voor Luke. Ook al had ik wel een idee dat ze niet uit elkaar zouden gaan. Maar wow willen we niet allemaal een Luke nu?

Ik vond Paris ook echt geweldig in de revival, zij was echt de Paris zoals we die kende uit de serie. Heerlijk om haar weer terug te zien en te zien dat de directeur van Chilton nog steeds bang voor haar is haha.

Ook het terugzien van Kirk, Taylor, Miss Patty, Babette en al die anderen was geweldig! Ik heb deze maffe karakters echt gemist! En die tweede van film van Kirk met z’n varkentje was toch echt geniaal he!

Een andere grote teleurstelling vond ik Sookie, ik vind haar wel echt een onderdeel van de kast en je merkte dat ze er nog even haastig ingeschreven was terwijl ze er zelf wel heel graag bij wilde. Dat vond ik echt een gemiste kans! Michel was ook weer als vanouds en gelukkig was hij nog niets veranderd!

Jess, die had er van mij echt meer in gemogen en hoezo eindigt Rory niet met hem? Team Jess all the way hier!

 

Die laatste vier woorden……Sorry hoor maar neeeeeeeeeeeeeeeee, zo kunnen ze het niet laten eindigen! Er moeten gewoon nog meer afleveringen komen!

Al met al vond ik het zeker wel leuk om de dames weer eens te zien, maar ik hoop dat er en meer afleveringen komen en dat ze dan weer een betere verhaallijn hebben voor Rory!

Wat vond jij van de afleveringen?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bookhaul November

1 december 2016

De week van een boekenworm

5 december 2016

%d bloggers liken dit: