Underrated YA books

Vorige week plaatste Melissa van Melissa’s bookworld dit artikel over Youn Adult boeken waarvan zij vind dat die echt ondergewaardeerd zijn. Het is niet echt een tag, maar ze was wel heel benieuwd naar welke boeken ik en enkele andere nu echt ondergewaardeerd vinden. Ik ben eens in mijn kast gedoken en ik ben tot de volgende boeken en series gekomen:

De Vampire kisses serie van Ellen Schreiber

Deze serie heb ik echt al een hele lange tijd geleden ontdekt, het begon met het eerste deel in het Nederlands. Ik baalde dat er geen vervolg was….Wat bleek die waren er wel allen niet in het Nederlands! Dus ik stapte over op de Engelse boeken en ze zijn echt verslaven. Het zijn geen dikke boeken maar ze zijn wel heel erg leuk om te lezen! Ik raad ze dus ook echt iedereen aan, het gaat over een meisje Raven en ze is echt geobsedeerd door vampieren, ze zou er zelf één willen zijn. Uiteindelijk komt er een mysterieuze jongen wonen in het stadje waar zij woont. Zou hij een vampier zijn? Ga natuurlijk niets verklappen maar echt lees die serie!

 

 

 

 

 

 

 
De Morganville vampires serie van Rachel Caine

Ja weer vampiers sorry heb een tijdje een hele obsessie gehad met deze wezens. Maar goed deze serie is echt geweldig! Ik vond hem vanaf het eerste boek al ontzettend verslavend en ook al heb ik hem nog niet helemaal gelezen, telkens als ik weer een boek oppak van de serie wordt ik er helemaal blij van. Het gaat over het stadje Morganville, hier regeren de vampieren en als je veilig wil blijven kun je er maar beter voor zorgen dat er een vampier is die je guardian wil zijn anders ben je fair game voor alle vampieren in de stad. Clare gaat studeren aan de universiteit, maar omdat ze pas 16 is willen haar ouders niet dat ze ver weg gaat en gaat ze dus studeren in Morganville…… Ze gaat wonen bij drie andere jongeren in The glass house en vanaf daar gaat het verhaal echt van start! Echt geloof me dit wil je heel graag lezen!

 

 

 

 

 

 
The great library is een andere serie van Rachel Caine

Deze serie is ook echt een aanrader, het gaat over de great library of Alexandria, in dit verhaal bestaat deze bibliotheek nog en dat heeft gevolgen voor de wereld. Een wereld waarin er maar een beperkt aantal mensen de kennis mogen ontdekken. Ik vond het boek eerste boek echt geweldig goed en boek twee staat hier in de kast. Dus ik ben heel erg benieuwd hoe het verder gaat! Dit verhaal zit gewoon goed in elkaar, het is spannend en kom op het gaat over een bibliotheek wat moet je nog meer weten???? Ow ja en heb je die cover gezien????? Boek twee is echt net zo mooi!!!!!

 

 

 

 

 

 

 
De Newsflesh serie van Mira Grant

Hou je van zombies? Dan is dit echt een serie voor jou! De boeken zijn echt geweldig goed geschreven en eigenlijk gaat het vooral over hoe mensen verder leven met de zombies die er rond lopen. Hoe gaat dat? Wat moet je doen om te kunnen overleven? In het eerste boek volg je een groepje bloggers/vloggers die de presidentsverkiezingen mogen verslaan. Het is echt super spannend en het gaat in op de politiek, het leven met zombies en ow ja deze auteur is ook bekend met het fenomeen: Killing your darlings dus hou je zakdoekjes maar bij de hand.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit zijn de series die er voor mij echt uitspringen waarvan ik denk dat iedereen die zou moeten lezen! Welke serie vindt jij ondergewaardeerd?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

11 december 2016 at 21:42

Ink and Bone had ik op mijn kerst wishlist gezet. Met The Morganville vampires moet ik eigenlijk nog eens verder lezen. Het eerste deel wist me niet helemaal te overtuigen en ik ben nog steeds niet toegekomen aan de andere twee delen die hier nog liggen. De eerste serie ken ik dan weer niet maar vermits ik net als jij wel van vampierboeken hou komt daar wsl nog wel eens verandering in.19 december 2016 at 15:37

Feed en Deadline staan hier al een lange tijd in mijn boekenkast te verstoffen. Misschien moet ik toch echt eens aan deze zombieboeken beginnen 😀 The Morganville Vampires heb ik tm deel 8 gelezen maar daarna was ik er stiekem toch een beetje zat van..Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: