Recensie The reader van Traci Chee

Recensie The reader van Traci CheeThe reader by Traci Chee
Series: Sea of ink and gold #1
Published by Putnam on 13 september 2016
Genres: High fantasy
Pages: 442
Format: Hardcover
five-stars

Once there was, and one day there will be. This is the beginning of every story.

Sefia lives her life on the run. After her father is viciously murdered, she flees to the forest with her aunt Nin, the only person left she can trust. They survive in the wilderness together, hunting and stealing what they need, forever looking over their shoulders for new threats. But when Nin is kidnapped, Sefia is suddenly on her own, with no way to know who’s taken Nin or where she is. Her only clue is a strange rectangular object that once belonged to her father left behind, something she comes to realize is a book.

Though reading is unheard of in Sefia’s world, she slowly learns, unearthing the book’s closely guarded secrets, which may be the key to Nin’s disappearance and discovering what really happened the day her father was killed. With no time to lose, and the unexpected help of swashbuckling pirates and an enigmatic stranger, Sefia sets out on a dangerous journey to rescue her aunt, using the book as her guide. In the end, she discovers what the book had been trying to tell her all along: Nothing is as it seems, and the end of her story is only the beginning.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

The reader is zo’n boek dat ik tegenkwam op booktube en eigenlijk was ik er al meteen verliefd op. Het begon met de cover die ik echt magisch mooi vind en ik kon alleen maar hopen dat de inhoud net zo mooi zou zijn.

Ik werd niet teleurgesteld want wow wat is dit een mooi boek! Het is wel echte fantasy, het is soms wat traag en het bouwt echt een verhaal op en daar hou ik van! Ik kreeg de tijd om te lezen over de karakters, de wereld en ja er zitten piraten in!!! Ik lees niet zo heel veel over piraten maar ik vind het altijd wel heel erg interessant.

In dit verhaal krijg je mee hoe  leert lezen, en eigenlijk lees jij net als zij met haar mee.  De verhalen die zij leest, lees jij dus ook en dat maakt dit boek voor mij nog meer bijzonder. Ik raakte echt helemaal verloren in het boek. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven en in verschillende tijdsperiode. Maar dit stoort geen moment ik vond het juist heel interessant.

Wat ik ook een hele gave toevoeging vond was dat je onderin naast de pagina nummering op sommige pagina’s staan ook woorden die aan het einde een aantal zinnen vormen. Ik vond het heel leuk om dat allemaal te ontdekken.

De personages:

De personages zijn heel erg divers, je hebt piraten, readers, assasin’s en gewoon criminelen. Ik vond het leuk om juist zo’n diverse groep te zien en om erover te lezen. Ik was vooral verrast door de piraten eigenlijk vond ik hun verhaal nog wel het meest interessant.

Ik vond het mooi om te zien hoe de personages elkaar ontmoette en hoe de interactie met elkaar verliep. Ook de groei van de personages is erg mooi om te zien, het zorgt ervoor dat je ook met hen meegroeit.

De Schrijfstijl:

Zoals ik al zeg is het een langzaam boek, het verteld echt een verhaal. Het laat je nadenken, maar het is vooral heel erg mooi!

Eindoordeel:

Ik vond het echt een prachtig boek, ik heb het met heel veel plezier gelezen! Ik kan dan ook niet wachten op het tweede deel en ik ben benieuwd of daar ook weer een geheime boodschap in kan vinden.

five-stars

2 gedachtes over “Recensie The reader van Traci Chee

  1. Pingback: Book Haul december 2016 | Het leven van een Boekenworm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.