De week van een boekenworm

Oké een dagje later dan normaal maar het is kerstmis en om eerlijk te zijn ik kijk ook niet veel naar blogs met kerst. Dus ik dacht deze plan ik ook gewoon een dagje later in. De week van kerst, bijna de laatste week van 2016 alweer! Wat is dit jaar ontzettend hard omgevlogen! Maar goed laten we snel gaan kijken naar de week voor kerstmis en de kerstdagen!

Maandag:

Net als elke maandag, werkte ik ook deze maandag gewoon. Maar de dag was wel iets anders. Ik had namelijk maar één cliënt deze dag. Ik heb dus een ochtendje vrij gehad en lekker How to get away with murder gekeken. Wow wat een ontzettend goede serie is dit zeg!!! Na het werk en het eten ben ik gaan lezen of heb ik in ieder geval een poging gedaan tot lezen. 2016 was geen top leesjaar kan ik je vertellen. De ene leesdip na de andere ontstond helaas. Het rare deze avond was….Geen walking dead kijken aangezien die dus een winterstop heeft. Ik ging op tijd naar bed en sliep pas laat helaas.

Dinsdag:

Dinsdag was geen bijzonder spannende dag, ik heb vooral lekker geknuffeld en gespeeld met mijn oudste dochter. We hebben lekker filmpje gekeken en gewacht tot haar grote zus weer thuis zou komen van school. De jongste ging ook mee naar mijn ouders en ik ging op weg naar Eindhoven voor het YA kerstdiner in de van Piere. Wow wat was het een ontzettend toffe avond!!! Ik heb het zo gezellig gehad dat ik het echt jammer vond dat we weer naar huis gingen.

Woensdag:

Vandaag eerst mee naar school met mijn oudste dochter om nog wat te vragen over het kerstdiner van de dag erna. Daarna mijn pakketjes opgestuurd en de slaapkamers opgeruimd. Ik kan je vertellen dat dit niet meevalt als je hoogzwanger was, de rest van de dag heb ik dan ook een beetje op de bank gehangen. Ik was gewoon op! Die avond moesten we nog boodschappen doen en toen was het echt op. Ik ben in bad gaan liggen waar ik bijna niet meer uitkwam en daarna lekker in mijn bed gaan liggen. Begonnen aan weer een ander boek, maar dit boek pakte me gelukkig meteen!

Donderdag:

Het is al bijna kerst maar zo voelt het nog niet echt, het is nog zo druk! Maar goed de dag begon zoals elke dag, opstaan, oudste naar school, jongste lekker bij mama. Alleen kwam de oudste al om 12 uur naar huis want die had deze avond kerstdiner op school. Die middag hebben we met z’n drieën op de bank naast elkaar gezeten onder een dekentje. Ik met een boek en de meiden met hun tablet. Het was goed zo, gewoon een middagje even helemaal niks! Die avond hebben we dus eerst de oudste weggebracht naar school, met de worstenbroodjes die wij verzorgde. Daarna snel zelf gegeten en op tijd weer terug om haar op te halen. De jongste bleef bij mijn ouders en ook de oudste zou daar gaan slapen vanavond aangezien ik morgen weer vroeg op moet om te werken. Ik lees die avond wat en kijk de film Love Actually en ik moet eerlijk bekennen dat ik even moest slikken toen ik Alan Rickman zag…..

Vrijdag:

Damn wat gaat die wekker vroeg! Maar goed we staan op en gaan aan het werk. Vandaag brengen we cliënten weg voor een korte vakantie en gaan wij ook nog even lekker de kerstgrot in in Valkenburg. Ik heb daar een heerlijke kaas gekocht…Ja echt ik kocht kaas haha. Eenmaal thuis was het al snel etenstijd en bedtijd voor de kids. Ik heb die avond mijn boek uitgelezen, ja het is me gelukt om nog een boek uit te lezen dit jaar Woehoe!!!

Zaterdag:

Stressdag….Vandaag komt de schoonfamilie op bezoek voor kerstavond dus snel de laatste boodschappen gedaan, de huiskamer nog een kleine poetsbeurt gegeven en daarna wachten tot ze komen. Het was een ontzettend leuke avond laat ik dat voorop stellen. Iedereen vond het eten lekker en het gezelschap was goed. Ondertussen stond 3FM aan want we waren ook wel benieuwd wat ze opgehaald hadden. Rond 9 uur was iedereen echter alweer weg, tja dat heb je met kleine kinderen en een eind rijden. Maar dat geeft niet wij hebben lekker nog even op de bank gezeten en genoten van de avond.

Zondag:

Vandaag is er een kerstbrunch bij ons, mijn ouders komen. Maar eerst lekker in onze pyjama naar beneden en genieten van de ochtend. Ik pak mijn secret santa pakket uit en wow wat ben ik ontzettend verwend zeg!!! Daarna komen mijn ouders en hebben we nog wat kleinigheidjes voor elkaar voor kerst. We hebben immers al sinterklaas gevierd. Daarna gaan we naar mijn ouders en samen met mijn moeder kijk ik Alice through the looking glass en ik vond de film echt heel leuk! Daarna wachten tot het tijd is om te eten. We hebben een heerlijk voorgerecht met ham en meloen want ja ik mag geen carpaccio haha. Daarna lekker een stukje biefstuk ( doorbakken natuurlijk ) met groente en aardappelkroketjes en tot slot een heerlijke ijstaart. Na het eten willen de meiden naar bed, ze slapen dus bij mijn ouders en wij kijken die avond naar The princess diaries, wat is dit toch een leuke film en een verfrissing tussen alle standaard kerstfilms.

Maandag:

Eerst even uitslapen en wakker worden met het vreselijke nieuws dat George Michael is overleden, serieus 2016 you suck! Daarna naar beneden en…..bloggen. Ja op tweede kerstdag start ik mijn dag met bloggen. We gaan dadelijk bij mijn ouders brunchen en vanavond steengrillen. Dus dat gaat helemaal goed komen. Verder hoop ik vandaag lekker te kunnen lezen en gewoon heerlijk te genieten met familie van deze tweede kerstdag!

Hoe was jou week? Heb je kerst gevierd?

Ow ja er komt nog en uitgebreidere post over mijn blogvoornemens maar één daarvan is meer foto’s!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *