De week van een boekenworm

Dat was het dan, de eerste week van januari. Een week waarin ik me zoveel had voorgenomen, ik zou het echt anders gaan doen dit jaar. Is me dat in die eerste week een beetje gelukt? Dat zal ik jullie nu vertellen.

Maandag:

Een beetje saai maar ja het is gewoon een werkdag, dus vroeg uit de veren en hopen dat ik een beetje wakker kan blijven. Ik merk zo tegen het einde van mijn zwangerschap aan dat ik gewoon wat meer moe ben en me er soms echt toe moet zetten om iets te ondernemen. Het liefst kruip ik op de bank met een kop thee en een boek en verder helemaal niets. Ik ben vrij laat thuis van het werk dus zie ik weinig van mijn meisjes. Ik merk ook wel dat ondanks dat ik het soms heel fijn vind om juist even zonder ze te zijn ( ja deze mama bekend gewoon dat het soms ook fijn is om even zonder de kinderen rond te lopen ). Ik vind het altijd wel fijn om ze even gezien te hebben. Even die knuffel en even die kleine armpjes om je heen voelen. Die avond lees ik vooral heel veel. Ik vind The diabolic echt een geweldig goed boek!

Dinsdag;

Het jammere aan dit koude weer en het feit dat ik voor geen meter meer vooruit kom op mijn bakfiets is dat we veel thuis zitten. Ik vind dit vooral vervelend voor mijn dochter, maar zij lijkt het niet zo heel erg te vinden. Ze speelt heerlijk en af en toe komt ze echt bij me zitten. Dat mis is best wel nu ze naar school is. We kijken die middag ook lekker een filmpje en voor ik het weet is het tijd om te gaan koken. Nadat de kids op bed liggen plof ik weer op de bank met mijn boek, ik vlieg er echt letterlijk doorheen want ik kan het amper wegleggen. Ook kijk ik tussendoor naar vier handen op één buik. Jeetje wat een heftige aflevering zeg! Ik besluit niet te laat te gaan slapen maar van dit voornemen komt weinig terecht aangezien het boek zo goed is. Ook ontving ik vandaag bij de post een onwijs leuke tas van Belle van een vriendin. Dit was echt een verassing en super leuk!

Woensdag;

We slapen echt heerlijk uit! Dit gebeurde een hele tijd eigenlijk bijna niet, maar sinds Lotte op school zit lijkt ze er wel wat meer van te genieten als ze vakantie heeft. Ons hoor je niet klagen! We beginnen de dag lekker in bed, even tv. kijken. Als de meiden naar beneden willen gaan we eruit en beginnen langzaam aan de dag. Ik lees die ochtend mijn boek uit! Daarna komt mijn schoonvader en gaan mijn man en hij aan de slag voor een nieuwe lamp in de huiskamer. De meiden spelen ondertussen op de slaapkamer en dat gaat soms goed en soms ook niet. Ik probeer te beginnen in een ander boek maar het lukt me nog niet echt. Die avond kijk ik Criminal minds en voor het eerst sinds lange tijd wil Eline niet slapen. Ze raakt helemaal overstuur en uiteindelijk komt ze bij ons bed, iets wat we niet vaak doen maar ik heb de slaap ook gewoon nodig.

Donderdag:

Gelukkig slapen de meiden vandaag ook wat langer, al merk ik wel dat ik heel krampachtig heb geslapen dus zelf ben ik wel redelijk vroeg wakker. Ik geniet maar van het warme lijfje naast me en hoop dat zij wel wat beter geslapen heeft. Die dag gaan we in pyjama naar beneden en het is prima zo. Het is vakantie dus we genieten er gewoon lekker van! Ik ben eigenlijk de hele dag vooral bezig met de meiden en ook vandaag willen ze nog even boven spelen. Het is heerlijk om ze dan boven te horen, met elkaar in gesprek maar ook helemaal opgaand in hun spel. Die avond kijk ik naar Moltalk want Wie is de mol gaat weer beginnen en besluit ik om toch een ander boek op te pakken. Want dit boek pakt me gewoon op dit moment even niet. Ik begin aan A gathering of shadows en meteen weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Vrijdag:

Tja weer een gewone werkdag, vroeg mijn bed uit en mezelf een beetje door de dag heen slepen. Die avond heb ik een feestje van Ellis. Het is ontzettend gezellig, maar ook vrij druk. Ik merk dat ik daar op dit moment gewoon wat meer moe van wordt. Maar dat neemt niet weg dat ik een ontzettend leuke avond heb gehad! Ik val dan ook snel uitgeput in slaap als ik thuis ben.

Zaterdag:

Ik wordt wakker en het is wit buiten……Tja dat was voorspeld. Toch trotseren wij het weer en gaan op jacht naar een nieuwe bank. Want ja die hebben we toch nodig. De bank die hier nu staat is prachtig maar eigenlijk veel te groot. Gelukkig slagen we al snel en zijn we weer op weg richting huis. We gaan nog even langs de woonboulevard waar we bij de prenatal natuurlijk nog wat leuks vinden. We gaan naar mijn ouders want daar zijn de meiden, maar om eerlijk te zeggen zie ik niet veel van ze….ik val gewoon echt in slaap op de bank. Ik krijg ook nog het boekje start where you are binnen. Ik zal binnenkort een recensie plaatsen over het boekje voor ik hem invul en daarna als ik er mee bezig ben. Die avond willen de meiden bij opa en oma blijven wat natuurlijk ook prima is. Ik kijk naar de eerste aflevering van Wie is de mol, super leuk! Daarna lees ik nog wat en ga ik slapen.

Zondag:

Ik wordt vroeg wakker, we zouden misschien naar de dierentuin gaan vandaag, maar als ik naar mijn moeder bel ligt iedereen nog te slapen. Dus we besluiten dat niet te doen. Ik kan toch niet meer slapen dus uiteindelijk ga ik uit bed, lees wat verder aan het verhaal dat ik mag proeflezen en ga daarna aan de slag met mijn blog. Voor vandaag waarschijnlijk alleen deze post want we gaan zo als het goed is naar Monkey town met de meiden. Daar zal ik ook best wat lezen en vanavond natuurlijk weer een nieuwe aflevering van Sherlock!

Hoe was jouw eerste week van Januari?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

11 januari 2017 at 12:15

Voor mij was het een vrij rustige week met qua speciale (lees: extra leuke) gebeurtenissen enkel een knutselmiddag met vriendinnen en het feestje bij Ellis. Ik vond het echt super leuk om je weer even in het echt te zien. Net als jij kan ik ook niet zo super goed tegen drukte maar ik heb er wel ontzettend van genoten om even samen te zijn met mensen die van hetzelfde houden als ik … boeken! 🙂

Nadien bedacht ik me wel dat ik je mijn adres en gsm-nummer niet had bezorgd dus binnenkort moet ik maar eens een mailtje sturen om daar verandering in te brengen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Must reads voor 2017

6 januari 2017

Leesclub: Hooked on books

10 januari 2017

%d bloggers liken dit: