Recensie: The diabolic van S.J. Kincaid

Recensie: The diabolic van S.J. KincaidThe Diabolic by S.J. Kincaid
Series: The diabolic #1
on 19 oktober 2016
Genres: young-adult
Pages: 409
Format: paperback
five-stars

'Denk je echt dat dit meisje gevaarlijk is?’ zei de senator. ‘Ze ziet er eerder uit als een doodsbang kind.’ Ik verkilde toen hij dat zei. Ik mócht niet bang zijn. Ik keek de senator woest aan. Hij schrok, kneep zijn ogen tot spleetjes en wendde zijn blik van me af. Misschien heb gelijk,’ mompelde hij. ‘Het zit in de ogen. Ze heeft wrede ogen. Liefje, weet je heel zeker dat we dit monster in huis moeten halen?’

Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is…

Mijn recensie:

Zoals jullie inmiddels weten ben ik sinds dit jaar met een online leesclubje gestart. Dit clubje is voortgekomen uit deelnemers aan de Sarah J. Maas read a long. Ons eerste boek was The diabolic van SJ. Kincaid en ik kan je vertellen dit boek is echt heel erg goed!

Ik begon er een beetje huiverig aan om eerlijk te zijn, het verhaal trok me enorm maar ik was bang dat het ongelooflijk zou tegenvallen. Er zijn al zoveel soortgelijke verhalen over uiteenvallende koninkrijken enzovoorts. Maar ik gaf dit boek wel het voordeel van de twijfel, ik ben blij dat ik dat gedaan heb.

Ik vond het boek eigenlijk meteen al goed, gruwelijk in de meest letterlijke zin van het woord, maar hey ik ben fan van The walking dead naar die season premiere van laatst kan ik helemaal wel wat hebben. Wat me opvalt aan dit boek is dat het de gruwelijkheden niet uit de weg gaat, je leest gewoon alles en oké daar moet je wel tegen kunnen. Je volgt het verhaal vanuit de ogen van Nemesis, zij is een Diabolic en eigenlijk heeft ze maar één doel: Sydonia beschermen met haar eigen leven. Maar het betekend ook dat je gebeurtenissen vaak heel gevoelloos leest, want Diabolics voelen niets, toch?

Iets wat ik regelmatig tegenkwam in de recensies van Goodreads was dat er veel geweld in dit boek zit….maar wat verwacht je dan in een boek geschreven vanuit het perspectief van een Diabolic en in een wereld die verscheurd dreigt te worden door twee verschillende groepen?

Ikzelf vond het juist wel verfrissend, je ziet echt wat deze wereld met de mensen doet, de verschillende klassen die ontstaan zijn en hoe ze hiermee omgaan. Het voelde voor mij echt alsof ik midden in het verhaal stond. Er zitten echt hele verassende plottwisten in en dat vond ik heel erg tof. Het was niet overal even origineel maar het had zeker hele originele momenten die je niet ziet aankomen.

Het mooiste aan dit boek vind ik de ontwikkeling van Nemesis, je ziet echt dat ze worstelt met het feit dat haar altijd is verteld dat ze niets voelt, dat een Diabolic dit niet kan. Maar is dat wel echt zo? Ik ga hier natuurlijk niets over verklappen want dat zou niet leuk zijn! Maar ik vond het wel mooi om samen met haar op ontdekking te gaan.

Iets wat ik altijd heel erg kan waarderen in een boek is als de hoofdpersoon geen damsel in distress is en zichzelf eigenlijk prima kan redden en dat gevoel had ik heel erg bij Nemesis. Ze heeft niemand nodig om haar te redden want ze is getraind om te overleven.

Al met al is dit boek de eerste verassing van dit jaar en ik ben heel benieuwd wat het volgende deel gaat doen. Als dat net zo goed is als deze, zal ik hem waarschijnlijk ook super snel uitlezen want dit deel kon ik amper wegleggen.

Rest me nog te zeggen dat ik super blij ben met de mogelijkheid om het boek ook als e-book te downloaden want dat zorgde ervoor dat ik het boek echt altijd en overal kon lezen!

 

five-stars

2 gedachtes over “Recensie: The diabolic van S.J. Kincaid

  1. Pingback: |LEESCLUB RECENSIE| the Diabolic van S.J. Kincaid -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.