Over hyped books

Ik werd door Melissa van Melissa’s bookworld getagd, zij is benieuwd naar welke boeken en series ik over hyped vind. Dit is altijd wel een lastig onderwerp want wat ik niet goed vind kan een ander weer geweldig vinden natuurlijk. Dus lees deze post met in je achterhoofd dat dit voor mij persoonlijk geld en dat dit niet voor iedereen hoeft te gelden. Dus laten we maar beginnen…..

 

De eerste serie die in mij op kwam owjeej durf ik dit aan…….Divergent. Begrijp me niet verkeerd, ik heb de serie helemaal gelezen en ja ik heb er ook wel van genoten maar, echt heel erg goed vond ik hem niet. Het had voor mij lang niet dezelfde impact als bijvoorbeeld The hunger games. Misschien is dat ook de reden dat ik het nieuwe boek van Veronica Roth nog niet heb gereserveerd. Ik ben bang dat ik hem niet zo goed ga vinden……

Sookie stackhouse serie , ook zo’n serie die ik echt overrated vind. Heel veel mensen lopen er echt mee weg maar ik heb hem uiteindelijk helemaal niet afgemaakt. Ik vond hem lang niet zo leuk! Het werd op een gegeven moment zoveel van hetzelfde, er zat geen verassing meer in.

House of Night serie, dit ook zo’n serie die ik heel lang echt wel trouw gevolgd heb…..maar uiteindelijk heb ik het opgegeven want ik vond hem echt saai worden. Wederom ook weer veel van hetzelfde en weinig verassingen. Het voelde uiteindelijk ook echt meer als een taak om de boeken te lezen dan als iets waar ik echt van genoot.

Oké nog eentje dan…..The maze runner. Ik heb me echt door het eerste boek heen moeten worstelen en daarna ook nog aan het tweede boek begonnen….deze heb ik echter nooit uitgelezen en ik ben eigenlijk ook niet van plan om verder te lezen. Ik vond de films wel echt heel tof!

 

Oké ik heb gelogen, ik heb er nog eentje. Ik denk degene waar ik wel de meeste angst voor heb om te bekennen dat ik die overrated vind……..The lord of the rings ( duikt weg in een hoekje ) Zijn de boze mensen met hooivorken verdwenen? Ja? Oké dan zal ik uitleggen waarom ik dat vind. Ik hou echt van fantasyboeken, de beschrijvingen van de landschappen, de personages, de reizen die ze meestal gaan maken. Maar Lord of the rings….Ik vond het verschrikkelijk om te lezen, je had soms pagina’s beschrijving van de omgeving en dan voor mijn gevoel anderhalve pagina over een veldslag. Dat is wat ik wil lezen, de actie, het echte avontuur en dat miste ik heel erg in deze boeken. Wederom vond ik de film dan weer wel heel tof, want het verhaal is natuurlijk fantastisch maar de boeken gewoon niet.

 

Dat was het voor mij, mijn lijstje met boeken, nu vraag ik me af of er lezers van mijn blog zijn die het hier mee eens zijn of juist helemaal niet? Welke boeken vind jij nu echt overrated?

 

 

7 gedachtes over “Over hyped books

 1. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft de Divergent-trilogie. Over de overige kan ik geen zinnig woord zeggen want ik heb verder alleen het eerste boek van The house of night boeken gelezen. Ik vind die niet tof genoeg om de rest te willen lezen 😅

 2. Ik kan me eigenlijk heel goed vinden in al je gekozen boeken. Behalve LotR. Ik vind die boeken namelijk wel heel erg vet.. Maar het zijn wel heel andere type fantasyboeken dan dat we nu hebben. Ik denk dat vooral het idee dat Tolkien de deur heeft geopend voor dit genre, ik het daarom heel bijzonder vind. Makkelijke boeken zijn het echter niet.. Ik voelde me heel stoer toen ik ze op mijn 16e eindelijk uit had.

 3. Maze runner: EENS! Zelfs de films vond ik niks hahaha!

  Divergent, mwah mwah….. ik vond ze wel tof maar dat is denk ik omdat ik ze las voor The Hunger Games!

  En Huis van de Nacht vond ik tot deel 6 geloof ik super tof, de rest moet ik nog kopen en lezen! Maar daar twijfel ik nu dus aan whaha!

  Sookie boeken vond ik niks, de serie <3 <3 omg ik was verslaafd!!!!!

 4. Oeh ja lotr… de film was so pretty maar ik ben bij het boek op pagina 100 blijven steken.
  En divergent… niet eens afgemaakt. Ben in boek 2 blijven hangen.
  Verder moet ik zeggen dat ik weinig meedoe aan hypes. Dus kan zo niet veel bedenken.

 5. Ik herken me bijna helemaal in je lijstje! LOTR heb ik zelf niet gelezen (dat diskwalificeert me al een beetje, maar goed), maar ik denk dat dit enorme epos zo lang in Tolkiens hoofd heeft gezeten en zo goed is uitgewerkt, dat de lange beschrijvingen bijna onvermijdelijk zijn. Daarnaast is het een ander soort fantasy dan wat je vandaag leest… het is ook geschreven in een andere tijd dan nu, toen verhaalopbouw vaak wat langzamer ging (dat zie je ook in oude films en series).
  Verder ben ik het eens 🙂

 6. The Maze Runner boeken heb ik zelfs niet gelezen maar ik heb wel de eerste twee films gezien. The Sookie Stackhouse-reeks heb ik uitgelezen maar net als jij vond ik die naar het einde toe ontzettend afzwakken. Ik denk dat ik het tot Dead and Gone leuk vond maar dan liep het mis. Eigenlijk ben ik ook nog steeds ongelukkig met het einde van deze reeks. Dat ik door deze serie fanfictie ben beginnen lezen maakt dat wel duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.