Meeting: Hooked on books bookclub

Vorig jaar heb ik samen met Melissa van Melissa’s bookworld een read a long georganiseerd rondom de throne of glass serie van Sarah J. Maas. We besloten ook twee app groepjes aan te maken, eentje daarvan was de spoiler groep, hier zaten voornamelijk mensen in die de boeken al eens gelezen hadden. Ikzelf ben er even uit geweest omdat ik een enorme leesdip had, maar gelukkig mocht ik er daarna weer bij.

Wat een gezellig groepje is dat geworden zeg! We spreken elkaar dagelijks via de app, zorgen ervoor dat onze TBR stapel nooit opraakt en delen inmiddels al veel meer met elkaar dan onze liefde voor boeken. Het werd dus wel eens tijd om elkaar in het echt te gaan ontmoeten, er gingen mailtjes heen en weer via datumprikker en uiteindelijk werd de datum 15 januari gekozen als de dag dat we met elkaar zouden gaan eten en natuurlijk de boekwinkel onveilig maken.

Op 15 januari stond ik lichtelijk zenuwachtig op want ik vind het toch wel heel spannend, zoveel mensen die ik voor het eerst zou gaan ontmoeten. Helaas moest Melissa afzeggen omdat ze gevallen was. Jammer daar ging mijn reisgenootje! Dus alleen op pad, ik nam een bus eerder want je weet maar nooit en voor ik het wist zat ik in de trein op weg naar Utrecht! Oké ik moest eerst even een beetje vechten voor een plekje, maar heej ben 32 weken zwanger dus vond dat ik het wel verdiende om te kunnen zitten! In de trein las ik wat en luisterde ik muziek, eenmaal in Utrecht begon het zoeken. Ik liep naar de Starbucks……maar er was niemand????

Ik ben meteen gaan appen en ineens hoorde ik achter me: ANNABEL! Ik draaide me om en daar stonden ze dan de meiden met wie ik de rest van de dag door zou brengen! Het eerste wat ik hoorde: Wow je bent echt zwanger! Haha ja dat klopt, meteen is er een soort van vertrouwdheid, we kennen elkaar eigenlijk al ook al hebben we elkaar nog nooit in het echt gezien. We lopen met z’n alleen naar de Starbucks waar de laatste twee meiden op ons staan te wachten en na een korte pitstop voor de toiletten gaan we naar de Harry Potter winkel.

Ik was er al eens geweest maar toen was het er erg leeg vergeleken met vandaag! Zoveel mooie dingen maar om heel eerlijk te zijn was het allemaal best prijzig dus ik heb uiteindelijk niets gekocht. Daarna gingen we op weg naar Broese, het was allemaal een beetje veranderd, maar gelukkig kende Freya de weg in de winkel. Al snel bezette wij de complete YA afdeling en stonden we te kletsen over de boeken die we goed vinden, minder goed vinden en welke we echt nog willen hebben! Ik zag een prachtig boek van Neil Gaiman maar om eerlijk te zijn….Hij was een beetje prijzig en ik probeer echt te minderen met boeken kopen!

Een gedeelte van de groep ging naar de tweedehands afdeling en ik ging samen met wat andere naar de Fantasy afdeling. Trap lopen en ik gaat gewoon niet heel goed meer samen dus ik probeer dat echt een beetje te vermijden. Bij de fantasy afdeling vond ik uiteindelijk niet wat ik zocht en ik ging dan ook zonder boeken naar buiten. We kletsten natuurlijk nog over de boeken die er lagen en die we gelezen hadden, vooral veel over het boek HEX want na de recensie van Kwante hebben veel van ons groepje besloten het boek niet te lezen. Na ons bezoek aan Broese liepen we met z’n alleen naar het hele kleine kinderboekenwinkeltje. De winkel was meteen vol en ik denk dat de mevrouw achter de kassa niet heel rouwig was toen we weer weggingen haha. Maar goed het is wel echt een aanrader om daar eens binnen te lopen als je in Utrecht bent!

Het was nog wat te vroeg om al naar La Cuba Nita te gaan dus zijn we eerst nog even wat gaan drinken. Eigenlijk was er te weinig plek maar aan de bar is het ons toch gelukt. Het was daar natuurlijk ook al meteen gezellig en voor we het wisten was het echt tijd om te gaan! Gelukkig konden we in het restaurant wel zitten en tja zet negen meiden bij elkaar, liefde voor boeken maar ook gewoon oprecht interesse in elkaar en voor je het weet zit je heel erg druk te kletsen haha. De avond vloog echt voorbij voor mijn gevoel! Ik heb echt heerlijk gegeten en zelfs nog een alchoholvrije cocktail gedronken. Voor we het wisten stonden we alweer buiten……Helaas was het tijd om weer terug naar het station en naar huis te gaan. Eén voor één namen we afscheid op het station en stapte ik weer in de trein naar huis. Terug naar huis was ik te moe om te lezen dus met een muziekje op en de app op roodgloeiend ging ik weer naar huis.

Lieve meiden ontzettend bedankt voor deze leuke dag en avond! Ik had het voor geen goud willen missen! Op naar nog meer van deze geweldige ontmoetingen!!!!!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

18 januari 2017 at 11:20

Wat een leuk verslag!! Ik vind het ook zoooo jammer, en dan druk ik me nog zacht uit, dat ik niet heb kunnen gaan. Gelukkig zien we elkaar wel zeker weten nog vaker dit jaar want een kraambezoek zit eraan te komen o.a. hihi en we zien elkaar op yalfest en dan ook nog eens onze club afspraakjes die gepland gaan worden!18 januari 2017 at 17:10

<333 het was zo'n top dag!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reader problems tag

17 januari 2017

%d bloggers liken dit: