BOOK BLOGGER GOALS 2017

Ik zag deze post voorbij komen bij Melissa van Melissa’s bookworld en dacht: Dit wil ik eigenlijk ook wel doen. Even terugkijken en vooruit blikken op mijn blogjaar en hoe ik het bloggen ervaar. Het is geen tag dus hij is ook niet om door te geven en ja het is al bijna eind januari maar hey dit kan gewoon!

Het idee is dat we als blogger allemaal proberen om zo uniek mogelijk te blijven, maar hoe doen we dit want er zijn natuurlijk maar zoveel onderwerpen waar je over kan bloggen. Ik geef hier eerst mijn visie in en aan het einde mijn goals voor 2017.

 

Wat maakt mij als blogger nu uniek als ik mijn eigen blog kritisch bekijk?
Straal ik in mijn blog uit wat ik wil uitstralen of niet?
Voor mij komt hier al een eerste doel, want ik merk dat ik ondanks dat ik alweer twee jaar blog nog niet echt het gevoel heb dat ik mijn eigen stempel hierop gedrukt heb. Dus als ik het heel kritisch bekijk vind ik mezelf de afgelopen jaren niet super uniek. Ik probeer dit wel steeds meer toe te passen door de dagboek posts en de geeky Friday post. Dit heeft misschien niet direct met lezen te maken maar geeft wel een kijkje in mijn leven en wie ik ben.

 

Hoeveel kun je nu doen met een blog denk je?

The only limit is your own imagination, ik denk dat dit wel mooi samenvat hoe ik dit zie. Ik denk dat je heel veel kanten op kan en dat maakt het ook persoonlijk en uniek. Er zijn dus geen echte grenzen!
Hoeveel diversiteit valt er te creëren?

Ook al recenseer ik een boek dat al honderd keer gerecenseerd is, het blijft uniek. Het is namelijk mijn mening over het boek. Niet de mening van die honderd anderen voor mij. Ook het invullen van tags en het schrijven van artikelen doe ik op mijn eigen manier dus ik denk dat er veel ruimte is voor diversiteit ook al schrijf je allemaal over hetzelfde.
Je schrijft recensies en tag posts en andere memes en klaar toch?

Ow nee, er zit zoveel meer werk in alleen al het maken van de posts, zorgen dat het leuk is om te lezen, het maken van foto’s, het zoeken van een passende gif op internet. Maar daarnaast ook het voorbereiden van posts, het bedenken ervan en het op papier zetten van een bepaald idee komt hier bij kijken. Vergeet ook niet de promotie rondom je blog op social media, want zonder deze promotie krijg je geen lezers. Bloggen is een belangrijk onderdeel van de dag en er gaat dan ook geen dag voorbij dat ik hier niet mee bezig ben!

Mijn doelen als blogger voor 2017:

  • Mijn belangrijkste eerste doel is meer persoonlijkheid! Ik vind mijn blog tot nu toe vrij vlak en weinig persoonlijkheid bevatten. Daar gaat dit jaar verandering inkomen, meer foto’s meer persoonlijkheid in de teksten en ik hoop voor het eind van deze maand leuke headers te hebben voor de vast posts.
  • Meer promoten: Het afgelopen jaar heb ik dit vrij weinig gedaan, het gaat me er niet om hoeveel lezers ik krijg maar ik wil er wel alles uithalen wat erin zit. Mensen laten weten wat er op mijn blog gebeurt dus dit wordt een belangrijk onderdeel dit jaar.
  • Meer aanwezig zijn bij events, oké ik in de eerste maanden van dit jaar zal dit wat minder zijn aangezien er een baby aankomt. Maar ik wil daarna wel wat meer aanwezig zijn en me ook echt wat meer mengen tussen de andere bezoekers. Nee wees niet bang ik ga me niet opdringen maar het is altijd leuk om mede boekenfans te leren kennen toch?
  • Meer interactie met andere bloggers, ik wil toch wel elke dag even een rondje doen bij andere blogs en reacties achterlaten. Het is altijd leuk om te zien dat anderen je werk waarderen toch?

Dit zijn mijn doelen voor dit jaar! Oké ik geef toe dit is even een saai stukje tekst haha. Maar het maakt wel duidelijk wat ik wil gaan doen!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

19 januari 2017 at 08:52

Mooie doelen! Ik vind het ook heel leuk om met doelen bezig te zijn. Ik heb ze opgeschreven in een notitieboekje; kan ik aan het einde van het jaar mooi zien of het gelukt is!19 januari 2017 at 08:55

Is helemaal geen saai stukje tekst 😀 Is juist leuk om te zien hoe je zelf denkt over deze dingen en waar je mee bezig bent en bezig mee wil zijn! Ik vind je bloggen 2.0 in ieder geval al goed van start gegaan en kijk uit naar de rest wat nog gaat komen!19 januari 2017 at 11:27

Imagination is the key ♥ Komt vast helemaal goed met je blogdoelen!20 januari 2017 at 13:59

Echte blogdoelen heb ik mezelf niet vooropgesteld. Wel hoop ik net als de vorige jaren regelmatig bij andere bloggers langs te gaan en een reactie achter te laten. Die interactie is immers wat ik het leukste vind bij aan bloggen. Al zijn offline-gesprekjes natuurlijk ook super leuk – maar jammer genoeg minder frequent. Verder wil ik het mezelf niet te moeilijk maken. Dus geen vast aantal wekelijkse blogposts en gewoon zien hoeveel het er uiteindelijk worden. De ene keer eens wat meer dan de andere. Oh en afwisseling. Ik hou er immers ontzettend van om recensies af te wisselen met allerlei lijstjes en blogposts. Liefst af en toe met iets gek of grappigs ertussen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geeky Friday

20 januari 2017

%d bloggers liken dit: