Recensie: A gathering of shadows van V.E. Schwab

Recensie: A gathering of shadows van V.E. SchwabA gathering of shadows by V.E. Schwab
Series: Shades of magic #2
Published by Titan books on 23 februari 2016
Genres: fantasy
Pages: 508
Format: paperback

Mijn recensie:

Alweer veel te lang geleden las ik het boek A darker shade of magic van V.E. Schwab. Ik was meteen fan, zowieso speelt het zich allemaal af in Londen, maar dan niet één Londen, nee een wereld waarin er meerdere versies van Londen voorkomen. Dan ben ik al verkocht, dan is de hoofdpersoon in het boek ook nog eens ontzettend fijn om over te lezen en je hebt alle ingrediënten om één van mijn favoriete series te worden!

Toen kwam deel twee uit en ik bestelde hem meteen……Maar ja jullie kennen het vast, zoveel boeken op je TBR dat je niet weet waar je moet beginnen. Dus hij heeft heel lang in de kast gelegen tot nu dan! Ik vond dat het tijd was om hem echt eens te gaan lezen, ik had er zin in. En één van mijn voornemens dit jaar is om te lezen wat ik leuk vind! Ik begon vol enthousiasme aan dit boek en ik werd zeker niet teleurgesteld! Ik vond het boek weer net zo goed, misschien nog wel beter als het eerste boek.

Het was zowieso leuk dat je vanuit meerdere perspectieven las, het verhaal begon waar het vorige boek eindigde en er komen piraten in voor! Een vrouwelijke piraat ook nog en wat hou ik daar van! Ik vind piraten gewoon echt heel leuk!

Net als het vorige boek is ook dit boek lekker donker, er gebeurt ongelooflijk veel en het is wel verstandig om je hoofd erbij te houden, aangezien je nog wel eens tussen de verschillende versies van Londen hopt.

Dit boek is een mix van spanning en het gewoon vertellen van een goed verhaal. De ontwikkeling van de personages is in dit verhaal net zo belangrijk als de spannende gebeurtenissen. Ze helpen beide het verhaal vooruit. Ik heb echt van elke pagina genoten en tijdens vele momenten zat ik echt op het puntje van mijn stoel!

Ik vind Kel echt een onwijs leuk personage om over te lezen, hij maakt zoveel mee en het is mooi om te zien hoe hij omgaat met de consequenties van zijn acties. Hierin maakt hij misschien niet altijd de meest logische beslissingen maar dat maakt hem ook geloofwaardig.

Delilah als soort van piraat is echt geweldig! Ik vind haar echt super leuk, tikkeltje naïef maar oké ze zit ook in een voor haar onbekende wereld. Ik denk dat zij als personage wel de meeste groei doormaakt.

How do you know when the Sarows is coming?
(Is coming is coming is coming aboard)
When the wind dies away but still sings in your ears,
(In your ears in your head in your blood in your bones.)
When the current goes still but the ship, it drifts along,
(Drifts on drifts away drifts alone.)
When the moon and the stars all hide from the dark,
(For the dark is not empty at all at all.)
(For the dark is not empty at all.)
How do you know when the Sarows is coming?
(Is coming is coming is coming aboard)
Why you don’t and you don’t and you won’t see it coming,
(You won’t see it coming at all.)

V.E. Schwab, A Gathering of Shadows

Verder zit er geen enkel personage in wat niet het verhaal verder helpt, mijn tip is onthoud wie ze allemaal tegenkomen! Want sommige daarvan kom je later in het boek gewoon nog een keertje tegen!

Dat einde, ja daar moeten we het zonder spoilers echt even over hebben hoor…… Maar zo kan je je lezers echt niet achterlaten! Wat een ontzettend goed einde was dit zeg! Ik zat op het puntje van mijn stoel en BAM ik viel er gewoon vanaf ( nou ja figuurlijk dan ). De cliffhanger is zo ontzettend spannend dat ik eigenlijk stiekem wel een beetje blij ben dat ik nog maar een maandje op deel drie hoef te wachten!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: