Recensie: Firstlife van Gena Showalter

Recensie: Firstlife van Gena ShowalterFirstlife by Gena Showalter
Series: Everlife #1
Published by Harlequin teen on 23 februari 2016
Pages: 480
Format: Hardcover
five-stars

ONE CHOICE.
TWO REALMS.
NO SECOND CHANCE.

Tenley “Ten” Lockwood is an average seventeen-year-old girl…who has spent the past thirteen months locked inside the Prynne Asylum. The reason? Not her obsession with numbers, but her refusal to let her parents choose where she’ll live—after she dies.

There is an eternal truth most of the world has come to accept: Firstlife is merely a dress rehearsal, and real life begins after death.

In the Everlife, two realms are in power: Troika and Myriad, longtime enemies and deadly rivals. Both will do anything to recruit Ten, including sending their top Laborers to lure her to their side. Soon, Ten finds herself on the run, caught in a wild tug-of-war between the two realms who will do anything to win the right to her soul. Who can she trust? And what if the realm she’s drawn to isn’t home to the boy she’s falling for? She just has to stay alive long enough to make a decision…

Mijn recensie:

Ik ben al wel bekend met deze auteur, ik heb al andere boeken van haar gelezen waaronder ook één van haar volwassen series. Dit boek trok wel meteen mijn aandacht maar op de één of andere manier heb ik het nooit gekocht eigenlijk. Daar heb ik nu verandering in gebracht en wat ben ik blij dat ik dat gedaan hen en deel twee al in pre-order heb!

Ik had hele hoge verwachtingen van dit boek en dat is altijd gevaarlijk, want voor je het weer wordt je teleurgesteld. Een tikkeltje gespannen begon ik er dus aan en ik was even bang dat ik echt teleurgesteld zou worden, het begin met de e-mails hoewel later heel interessant vond ik nu toch wat lastig. Het zorgde ervoor dat ik wat moeilijk in het verhaal kwam. Maar na het eerste echt hoofdstuk van dit boek was ik verslaafd.

De wereld die opgezet is, is voor mij uniek want om eerlijk te zijn heb ik niet eerder een boek gelezen met een verhaallijn als deze. Wat ik vooral ook heel verfrissend vond was het feit dat er geen liefdesdriehoek inzat. Ze was niet verliefd op twee jongens, haar belangrijkste taak was kiezen waar ze heen zou gaan naar haar “firstlife”, soms was het wel wat frustrerend dat ze maar niet wilde kiezen maar uiteindelijk komt dit het verhaal wel ten goede.

De hoofdpersoon vond ik erg prettig om over te lezen, vooral omdat ze echt wel voor zichzelf opkomt en weet wat ze graag zou willen bereiken. Het enige probleem is dat er om haar gevochten wordt omdat ze volgens beide second life werelden bijzonder is. Dit is dan een onderwerp wat wel heel vaak voor komt in Young-Adult boeken. Een doodgewoon meisje dat bijzonder lijkt te zijn…. Dat vond ik dan wel een beetje jammer en deed mij in eerste instantie besluiten dat dit echt een vier sterren boek zou worden en niet meer. Gelukkig vind de hoofdpersoon zichzelf niet zo bijzonder en accepteert ze ook niet klakkeloos dat het zo is wat haar weer bonuspunten oplevert.

Tegen het einde aan werd dit boek echt ontzettend spannend! Ik zat echt op het puntje van mijn stoel en hoopte op een goede afloop….Of dat die er komt verklap ik niet daar moet je het boek zelf voor gaan lezen. Wat dat einde wel met mij gedaan heeft is dat ik van vier, naar vijf sterren ging want het heeft me echt enorm verrast! Ik ben heel blij dat ik dit boek eindelijk gelezen heb, maar misschien nog wel blijer dat ik zo lang gewacht heb. Want het wachten op deel twee is nu zenuwslopend!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

6 februari 2017

Diversiteit in boeken

8 februari 2017

%d bloggers liken dit: