Geeky Friday: Een geeky mama zijn.

 

Ik heb hier ooit al eens iets over geschreven maar goed ga het gewoon nog eens doen! Ik ben mama van twee meiden ( oké bijna drie ) en ik hou van geeky dingen. Vandaar ook de geeky Friday natuurlijk!

Daar is toch niks mis mee? hoor ik je nu denken. Nee vind ik ook niet maar helaas denkt de meerderheid van de mensen daar vaak heel anders over. Op het moment dat je zwanger bent hebben mensen een mening over je als moeder, maakt niet uit over welk onderwerp. Maar als je dan ook nog eens houd van het verzamelen van bijvoorbeeld funko’s of het kijken en uitvoerig bespreken van series ja dan ben je toch wel extra raar….Gooi daar nog wat tattoos en piercings tegenaan en mensen vinden toch wel dat je je nu als mama echt moet gaan aanpassen.

Ik heb dat niet gedaan, omdat ik vind dat ik naast mama ook nog steeds mezelf ben en daar horen deze dingen allemaal bij! Ik vind het heerlijk om op de bank te ploffen en een serie te kijken, om er over te kletsen op social media of met vriendinnen. Maar ook heerlijk om in mijn t-shirt van Supernatural over straat te gaan. Mijn kinderen weten dat mama dit leuk vind en weet je wat? Ze vinden het nog leuk ook! Ik ben die moeder die in Disneyland net zo enthousiast is als ze Mickey Mouse ziet, die zich om laat toveren tot Belle want beide meiden weten dat zij mijn favoriete prinses is en ik kan net als mijn kinderen heerlijk genieten van een Disney marathon.

Het leuke is om te zien hoe onze kinderen hier mee omgaan, zij weten wie The avengers zijn, nee ze hebben de film nog niet gezien maar er hangt wel een poster in huis. Mijn man verzamelt schedels, vinden ze ook niet raar en laatst wilde ze spelen met de Living dead dolls van mama want ja het zijn poppen! Ik denk dat je insteek hierin ook bepaald hoe je kinderen ermee omgaan! Ze weten niet beter en vinden het juist leuk dat mama dat soort dingen ook draagt en leuk vindt. Het maakt mij ook een leukere mama, want ik kan gewoon mezelf zijn.

Dus aan alle mama’s en mama’s to be blijf gewoon lekker jezelf en geniet gewoon van je geeky of nerdy hobby’s want het maakt je kinderen echt niets uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.