Tag: Mijn meest geliefde en meest gehate heldinnen

Afbeelding: Van Melissa’s Bookworld

Ik ben door Melissa van Melissa’s bookworld getagd voor deze tag. Natuurlijk vul ik die heel graag in! Heldinnen in boeken zijn altijd goed, ik hou van vrouwen in boeken die geen man nodig hebben in hun leven om het te redden. De echte powervrouwen/meiden in de verhalen, zij worden dan ook vaak snel mijn favorieten in boeken. Maar goed laten we snel gaan kijken naar de vragen en mijn antwoorden!

#1. Met welke heldin zou je wel van plaats willen ruilen?

Eigenlijk zou ik liever niet willen ruilen, want laten we eerlijk zijn, hoewel ik graag over ze lees ben ik zelf niet zo’n heldin. Maar goed ik ga hier mee in wat Melissa ook al antwoorde: Feyre uit de A court of thornes and roses serie van Sarah J. Maas. Ten eerste vanwege mijn mega crush op Rhysand haha. Maar de Night Court is ook gewoon geweldig! Ik wil daar ook wonen.

#2. Aan welke heldin heb je zo’n haat dat je haar het liefst van een klif zou willen duwen in de hoop dat haar val wordt ‘gebroken’ door puntige rotsen?

Oei deze is dan wel weer lastig……Ik ben nu eenmaal niet zo heel haatdragend. Maar als ik zou moeten kiezen zou ik gaan voor Trish uit Divergent. Ik vond de boeken leuk om te lezen, maar jeetje wat is zij een irritant karakter. Ze maakt de ene domme beslissing na de andere en eigenlijk irriteert het me vooral. Ik kan haar serieus ook niet echt als heldin zien!

#3. Welke heldin laat je volledig koud?

Zoey uit de house of night serie, in eerste instantie vond ik deze serie echt heel erg leuk, maar pfff uiteindelijk duurde het me allemaal te lang en merkte ik dat ik elk gevoel voor haar kwijt was. Het interesseerde me echt niet meer wat er met haar gebeurde!

#4. Een heldin die je tegen je verwachtingen in toch leuk vond?

Elisa uit A girl of fire and thorns, ze is een beetje een dikkige verwende prinses en ik had echt niet verwacht dat ik haar zo leuk zou vinden! Ik had verwacht dat ze vooral zou zeuren over eten en dat het daar bij zou blijven. Er is niets mis met een prinses die niet aan de standaard voldoet natuurlijk maar het maakte me wel een beetje huiverig.

 

…En eentje waarvan je verwachtte haar leuk te vinden, maar het tegendeel waar bleek te zijn?

Ik ga hier voor Raven uit het boek Slaves. Ik had gewoon echt helemaal niks met haar. Ik heb het boek tot de dag van vandaag ook nog niet uitgelezen. Ik heb gewoon totaal geen connectie met haar.

#5. Vrouwelijke sidekick die interessanter was dan de heldin?

Net als Melissa zou ik het zo niet weten….Maar ik vind Lysandra uit de Throne of glass serie wel echt heel erg tof! Ik vind haar echt bad ass en ik hoop dat we nog meer van haar gaan lezen!

#6. Een heldin waarmee je bevriend zou willen zijn?

Celeana uit Throne of glass, ze leest ook graag en laat dat nou ook mijn favoriete tijdverdrijf zijn. Dus ja als er één heldin is waar ik wel bevriend mee zou willen zijn is zij het wel!

#7. Welke heldin moet onderhand eens een keuze maken tussen de mannen in haar love-triangle?

Om heel eerlijk te zijn zou ik het zo niet weten. Ik heb gelukkig maar weinig boeken gelezen de laatste tijd met een love triangle er in. Misschien in de serie die ik op dit moment lees. De Naturals, al is het niet echt een love triangle op dit moment. Maar van mij mag ze wel een keuze maken welke jongen ze nu echt leuk vindt.

#8. Een ‘bad-girl’ heldin…

Ja sorry dat ik weer voor een Sarah J. Maas boek ga maar Manon uit de Throne of glass serie. Is ze eigenlijk wel echt een heldin? Ik weet het niet, maar ik vind haar wel echt geweldig! Ze is echt bad ass en ze doet ook wel echt gruwelijke dingen.

#9. Een ‘good girl’ Heldin…

Cassie uit The naturals, ze wil iedereen helpen, daardoor komt ze soms zelf in de problemen maar ook anderen rondom haar. Maar ze wil vooral het goede doen, iedereen gelukkig zien. Dat vind ik wel mooi aan haar!

#10. je favoriete heldin

Hermelien natuurlijk! Ik had ook voor een andere heldin kunnen gaan. Maar laten we eerlijk zijn, zonder haar waren Harry en Ron nergens geweest! Dus ik vind dat ze deze titel helemaal verdiend!

Ik tag:

Dominique van Thunderstruckbooks

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

15 februari 2017 at 10:43

Hermione is ook mijn favoriete heldin! Leuke tag 🙂17 februari 2017 at 14:25

Ik vind dit zo’n leuke tag! En wat een top antwoorden 😉 sluit me bij een hoop aan!19 februari 2017 at 15:47

Psst, Belle is ook een heldin hé. Ze offert immers zichzelf op in ruil voor haar vader en ik zie het wel zitten om een tijdje met haar van plaats te wisselen én die gigantische bibliotheek te gaan verkennen. Zolang ik nadien maar terug naar mijn eigen huis én echtgenoot toe kan. 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: