Recensie: Roseblood van A.G. Howard

Recensie: Roseblood van A.G. HowardRoseblood by A.G. Howard
Published by Harry N. Abrams on 10 januari 2017
Genres: young-adult, Paranormal
Pages: 432
Format: Hardcover
four-stars

In this modern day spin on Leroux’s gothic tale of unrequited love turned to madness, seventeen-year-old Rune Germain has a mysterious affliction linked to her operatic talent, and a horrifying mistake she’s trying to hide. Hoping creative direction will help her, Rune’s mother sends her to a French arts conservatory for her senior year, located in an opera house rumored to have ties to The Phantom of the Opera.

At RoseBlood, Rune secretly befriends the masked Thorn—an elusive violinist who not only guides her musical transformation through dreams that seem more real than reality itself, but somehow knows who she is behind her own masks. As the two discover an otherworldly connection and a soul-deep romance blossoms, Thorn’s dark agenda comes to light and he’s forced to make a deadly choice: lead Rune to her destruction, or face the wrath of the phantom who has haunted the opera house for a century, and is the only father he’s ever known.

Mijn recensie:

Dit boek zat in de owlcrate van Januari, ik was meteen verliefd op de cover. Natuurlijk verraad deze ook meteen waar het boek over gaat: The phantom of the opera natuurlijk. Het is niet echt dat dit verhaal opnieuw verteld wordt, maar meer een vervolg op. Het gaat over de legende van de phantom, wat is hier van waar en wie is die mysterieuze jongen?

Ook de beschrijving van het boek trok meteen mijn aandacht, ik werd meteen geprikkeld om dit boek te gaan lezen. Ik vind het verhaal van the phantom of the opera echt prachtig en de muziek de erbij hoort geeft me gewoon echt kippenvel. Ik ben dan ook meteen in dit boek gedoken en na een korte introductie die van mij iets korter had gemogen kwamen we aan bij de kostschool. De sfeer die je dan voelt is al meteen de phantom sfeer. Ik heb de hele tijd het gevoel gehad dat ik de muziek van de phantom aan moest zetten.

Het verhaal heeft een hele creepy vibe want je leert meer over de mysterieuze jongen en zijn verhaal is best heftig. Maar ook de school zelf is best creepy. Ik zie het echt voor me als zo’n groot oud huis, met verwilderde tuin en rare beelden en een kerkhof.

Ook Rune heeft zo haar geheimen en ook die ontrafel je door het boek heen. In dit boek zit wel een bovennatuurlijk verhaal, dus niet alleen “gewone” mensen. Ik vond dit wel een verassende wending aan het verhaal geven.

Het verhaal heeft best een lange opbouw en je moet er wel echt even voor gaan zitten, maar ik hou daar wel van! Het boek gaf me echt het gevoel dat ik zelf rondliep op de school en ik kon het zo voor me zien. Dat vind ik persoonlijk altijd wel belangrijk in een boek.  Ik denk dat enige affiniteit met het originele verhaal wel handig is, het zorgde er bij mij wel voor dat ik het boek nog leuker vond, ook kleine verwijzingen in het verhaal snap je dan veel beter. Door het hele boek heen hangt echt een creepy sfeer die nog goed bij deze donkere dagen past! Ik heb af en toe echt op het puntje van mijn stoel gezeten.

Ik zou nog zoveel meer over dit boek willen vertellen maar ik ben bang dat ik dan spoilers ga geven dus dat doe ik niet. Ik kan alleen maar iedereen die ook maar een beetje van The phantom of the opera houd aanraden om dit boek op te pakken, je zult niet teleurgesteld worden!

four-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: