De week van een boekenworm

Inmiddels 38 weken zwanger, de oudste vakantie en natuurlijk worden we nu ziek….. Deze week liep helaas niet echt zoals we gehoopt hadden. Maar goed wanneer is dat wel zo?

Maandag:

Dag 1 van de vakantie…..Maar ja ik kan niet te ver weg en het weer is ook niet echt heel fijn….Dus zijn we thuis. Misschien maar beter ook want we zijn eigenlijk allemaal niet echt heel erg fit. Zo sneu heeft onze oudste lekker vakantie zitten we met z’n allen ziek te zijn! De dag kabbelt een beetje voort en in de avond kijk ik The walking dead en verder doe ik die dag echt weinig. Ik lees zelfs helemaal niet!

Dinsdag:

Vandaag hebben we wat afspraken waarvan één met de verloskundige. Vandaag rommelt het ook echt in mijn buik, zou ze dan vandaag komen? Net als de dag ervoor kabbelt de dag wat voort, voor onze eerste afspraak brengen we de meiden even naar opa. Als we ze weer ophalen heeft de jongste flinke koorts, dus vragen we opa of hij ook even op wil passen als we naar de verloskundige moeten. Normaal zouden we de meiden gewoon mee nemen, vinden ze leuk! Maar dat leek ons nu niet echt een goed idee. Het rommelt nog steeds en stiekem ben ik een beetje zenuwachtig maar hoop ik ook echt dat het doorzet. Maar helaas het zwakt helemaal af. Ik wordt wel nog zieker helaas dus die keelontsteking gaat nu echt doorzetten helaas.

Woensdag:

Ons eerste idee was om vandaag lekker even weg te gaan met de meiden, maar ja die stomme griep gooide echt roet in het eten. Dus zitten we wederom gewoon thuis. We kijken een beetje tv. en proberen er maar het beste van te maken. Uiteindelijk hebben we wel één afspraak vandaag, namelijk naar de oogarts met onze oudste dochter, de jongste slaapt net dus manlief gaat samen met haar naar de afspraak. Natuurlijk hadden we haar verkeerde oog afgeplakt….Maar goed voor nu is ze weer goedgekeurd en op naar Juni. Die avond doe ik verder weer weinig, ik besluit wel dat ik mijn huidige boek maar even aan de kant leg, maar ik ben te moe om echt te gaan lezen.

Donderdag:

De kinderen knappen langzaam aan een beetje op, maar ik voel me steeds zieker en dat valt niet mee als je alleen thuis bent met de kids. Gelukkig laten ze mama ook wel een beetje met rust en mag ik toch een beetje bijtanken. Maar ik begin er nu wel genoeg van te krijgen. Een keelontsteking en ook nog hoogzwanger is echt een rot combinatie! Maar goed we slaan ons erdoorheen en ik probeer even lekker te genieten van de meiden. Die avond slapen ze bij opa en oma, want ja het is vakantie he! Voor mij natuurlijk wel fijn kan ik ook een beetje uitzieken. Het grootste lichtpuntje van deze dag is het feit dat ik toch nog een kaartje heb kunnen krijgen voor het concert van Ed Sheeran!!!!

Vrijdag:

Vandaag ben ik een dagje alleen, dat is meestal niet op vrijdag maar ik vind het wel fijn. Ik ben zelf ook ziek en het is dan wel lekker als je even niet voor de meiden hoeft te zorgen en even een beetje uit kunt zieken. Maar vandaag is een hele fijne dag! Het nieuwe album van Ed Sheeran komt binnen en eigenlijk luister ik hier de hele dag naar! Ik geniet gewoon van de muziek en kom erachter dat ik deze week eigenlijk maar amper gelezen heb…..Ook kijk ik Riverdale en Supernatural en werk mijn Mijn series lijst een beetje bij.

Zaterdag:

De meiden wilde logeren en ik vind het op dit moment wel prima, vandaag staan de irritante boodschappen weer op het programma en daarna ben ik de rest van de dag ook bij mijn ouders. Ik doe eigenlijk vrij weinig en wederom lees ik heel weinig. Ik merk dat het me een rust geeft op dit moment en dat is ook wel prima. Die boeken wachten wel! Ik kijk wie is de mol en ondanks meerdere pogingen duurt het wel even voor ik weer slaap. Een verstopte neus en keelpijn daarbij optellend dat ik 39 weken zwanger ben helpen gewoon niet mee.

Zondag:

Ook vandaag ben ik bijna de hele dag alleen, nou ja alleen, mijn man is wel thuis maar geen kinderen. Heel lief van mijn ouders dat ze mij een beetje de kans geven om uit te zieken. Dit gaat nu eenmaal heel lastig met kinderen en dat is prima maar als je hulp krijgt waarom zou je dat dan niet aannemen? Ik kijk het de eerste helft van het zevende seizoen van pretty little liars en doe verder wederom vrij weinig. Tegen etenstijd komen de meiden weer thuis, ik kook we eten en al snel daarna is het weer bedtijd. De vakantie zit er weer op voor Lotte en morgen begint de gewone week weer. In de avond kijk ik een beetje tv. Ik lees een beetje en ik doe vooral waar ik op dat moment zin in heb!

Wat heb jij deze week gedaan?

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

6 maart 2017 at 10:34

nee het is idd echt jouw week niet. Loop je al te waggelen met de dikke buik tijdens de laatste loodjes en dan wordt je ook nog ziek!!!! 🙁

Wel echt supergaaf dat je alsnog een kaartje voor Ed hebt weten te bemachtigen <3
Riverdale ben ik laatst ook aan begonnen en wist me te verrassen!
Heel erg leuk!

En het is alleen maar goed dat je de hulp van je ouders aanneemt.
Op dit moment moet je gewoon echt even goed aan jezelf, en beeb, denken
en met twee kids in huis is het gewoon heel snel chaos en drukte en dan kun je
gewoon niet goed uitzieken. En dat is gewoon niet iets wat je kunt gebruiken nu
zo vlak voor de bevalling; ziek zijn. Hoop dat je er snel bovenop bent en kunt aansterken, zodat je het mupke snel naar buiten kunt helpen hihi..12 maart 2017 at 08:39

Niet leuk dat het allemaal zo samenkomt. Hopelijk heeft het toch nog kunnen bemachtigen van een Ed Sheeran-ticket je toch een beetje kunnen opbeuren. Ik duim alvast mee dat de kleine meid niet te lang meer op zich laat wachten (dan hoef je meteen ook niet te vaak meer de bewuste vraag op Facebook tegen te komen)

Zelf ben ik momenteel aan het recuperen van een leuke maar fysiek zware week. Bij ons is maandag de dag van de irritante boodschappen voor een hele week. Per fiets – dus als je me op die dag ziet rijden dan lijk ik verdacht veel op een muilezel. Verder ging ik deze week ook bij mijn oma op bezoek, sprak ik met mijn nichtje af, ging ik bij een vriendin en haar kindjes op bezoek (terwijl zij met haar zoontje naar de kinesist ging mocht ik op al voorlezend op haar dochtertje letten). Oh ja, donderdag ging ik ook nog naar het Hobbysalon met mijn tante. Nu dus weer eventjes uitrusten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: