Yalfest 2017

Vorig jaar werd dit voor het eerst georganiseerd, er was toen best veel kritiek op de organisatie en mensen vonden het niet leuk. Ik heb toen in mijn verlag een aantal tips en tops aangegeven en wow als ik dan kijk naar dit jaar….Zoveel beter! Natuurlijk gaat zo’n eerste jaar niet helemaal lekker, want het is de eerste keer, je weet niet wat handig is, wat minder handig is en wat helemaal niet werkt. Dit jaar zie je duidelijk dat er met heel veel dingen rekening is gehouden! Dus ik wil echt als eerste een hele dikke pluim geven aan de organisatie! Dan nu mijn verslag:

Aangezien we met de auto gingen hoefde ik niet super vroeg op te staan gelukkig! Maar nog vroeg genoeg haha, ik begon de dag met een ontbijtje en nog even nalopen of ik echt alle dingen in mijn tas had gestopt. ( spoiler alert: ik was wat vergeten).

Mijn moeder stond iets over negen voor de deur en we gingen samen op weg. In de auto was het vooral veel geklets en helaas reden we ook nog een keertje verkeerd, iets met aan de weg werken en een navigatiesysteem zonder die update. Dus hup Google maps aan en weer op de goede weg. We kwamen nog ruim op tijd aan en bij binnenkomst zag ik meteen Isabelle en Candyce, twee lieve vriendinnetjes uit een super leuk app groepje!

Natuurlijk stonden we in een rij die vooruit leek te kruipen maar misschien was dit wel voor iedereen zo. We hoorde dat we onze tassen niet mee mochten nemen wat wel erg jammer maar begrijpelijk was. je merkte wel dat het programma daardoor wat krap werd en alles toch wat later begon. Dus eerst een kop thee en een brownie! Daarna zijn we nog even langs wat standjes gelopen en kochten we een arc ik die van Iskari, wat ben ik benieuwd naar dit boek! Daarna nog even langs custom jewels waar ik twee Beauty and the beast mysterie mini’s kocht en een Belle in winterjurk. Daarna door naar Celebrate Books waar ik zo’n fijne tas vulde! Alle foto’s van de aankopen zie je onderaan dit verslag.

Het was vervolgens echt tijd om naar de zaal te gaan voor de het podium programma, we moesten even zoeken maar we vonden een fijn plaatsje en nog vlak bij andere lieve app vriendinnetjes ook! Ik vond dit echt één van de leukste onderdelen van de dag, de auteurs waren zo enthousiast en wat hebben we gelachen! Vooral met Lesley Livingston zij is echt in één klap één van mijn favoriete auteurs en ik heb haar boek nog niet eens gelezen!

Alvast even snel de inhoud van de goodiebag tussendoor:

De handtekingen

Ik ben heel benieuwd naar Op de rand van het niets, De glazen troon heb ik als echte Sarah J. Maas fan natuurlijk al lang gelezen!

Alle goodies zaten in deze geweldige tas

 

 

We kregen bij het verlaten van het theater een goodiebag en daarna was het tijd voor de lunch. Maar eerst een Tattoo! Nou ja een tijdelijke dan natuurlijk! Maar heel waarschijnlijk wordt deze in de toekomst ook echt gezet. Daarna zijn we lekker een broodje gaan eten, wat heerlijk dat we dit zelf konden kiezen! We kozen beide voor een heerlijk broodje met brie en hij was echt heel lekker.

We kwamen erachter dat de auteurs wel gewoon op tijd aan het signeren waren en zijn dus snel in de rij gegaan voor Lesley livingston en Gena Showalter. Beide echt ontzettend tof! En met hen zat het signeren er voor ons alweer op….had ik geweten dat het zo snel zou gaan dan had ik meer boeken mee genomen! Maar goed dat geeft niet, ik heb er ontzettend van genoten.

Lifeblood gesigneerd door Gena Showalter
Onverschrokken gesigneerd door Lesley Livingston en Yes, I’ll fight like a girl!!!

Na het signeren zijn we nog maar wat rond gaan lopen en hebben we ook nog even wat spullen naar de auto gebracht zodat we hier niet de hele dag mee rond hoefde te lopen. Uiteindelijk was het tijd om naar de masterclass te gaan, wij hadden de masterclass vertalen en ik moet zeggen dat ik het erg interessant vond. Je krijgt inzicht in waarom ze voor bepaalde vertalingen kiezen, waarom namen soms veranderd worden en hoe het vertalen van woordgrapjes soms echt heel erg lastig is! Ik ben blij dat ik de masterclass gevolgd heb en geloof me ik heb echt meer respect gekregen voor vertalers!

Weer tijd voor een pauze en de tweede signeer ronde, maar ja daar hoefde wij dus niet naar toe. Natuurlijk resulteerde dit weer in kopen….Mijn moeder drie nieuwe boeken aangesmeerd en zelf nog twee mokken, een extra mysterie mini, een kaars en de bookstagram kaarten aangeschaft. Ook dit hebben we even weggebracht naar de auto en daarna zijn we gewoon lekker gaan zitten, we hebben gekletst en daarna begon het wachten op de afsluiting. We hadden ook een avond kaartje dus we zijn heerlijk blijven zitten in de piano bar tot we weggejaagd werden en het tijd was om te gaan eten….

Dat eten, dat is echt het enige momentje geweest voor ons dat tegenviel, niet vanwege het eten maar vanwege het feit dat de keuken het grote aantal mensen niet aan leek te kunnen. Natuurlijk kan zowel de organisatie als de keuken hier weinig aan doen en mocht dit ook zeker de pret niet drukken. Na het eten was het wachten tot het avondprogramma zou beginnen, we hadden boeken bij maar al snel zaten we met een hele groep aan een tafeltje en hebben we gewoon heerlijk geklets. Het avondprogramma werd geopend op het moment dat de auteurs binnen kwam en als verassing hadden ze ene pianist geregeld. Deze was een kandidaat in The voice, maar vraag me niet meer wie sorry! Er werd heerlijk meegezongen met de liedjes en gedanst ( door anderen, niet door mij ), er werden heerlijke hapjes uitgedeeld en er was dus tijd om nog even met de auteurs te kletsen. Wij hebben nog even gepraat met Lesley Livingston en Gena Showalter en daarna was het voor mij wel een beetje klaar. Ik was moe en wilde eigenlijk wel naar huis. Ook de auteurs gingen weg, dus een mooi moment, deze hebben we nog even uitgezwaaid en zijn toen zelf onze jas gaan halen en naar huis gegaan.

Zo nu tijd voor alle aankopen:

Eén van mijn eerste aankopen: Een arc van Blossom Books, het gaat over draken! Meer hoefde ik niet te weten!

De leuke bookstagram kaartjes, al moet ik er nog mee aan de slag ze zijn wel ontzettend leuk!!!

De voorkant
De achterkant

Een geweldig leuk klembord van Belle en het Beest!

In de laatste box van Celebrate books zat een bon waarmee je een extraatje kon ophalen bij de stand, dit zat erin echt super leuk en eigenlijk zou ik hem naast mijn bed moeten leggen voor goede ideeën!

Deze gave tas heb ik gevuld bij de stand van Celebrate books! Voor maar 10 euro!

Bij uitgeverij Willowtreez kon je dit leuke pakketje ophalen

Yes drie verschillende poppetjes in de mysterie mini’s!!!! Op de mok staat: Go away I’m reading.

Deze zijn van The kids of appetite, lagen bij de auteur op tafel. Ik heb deze van een vriendin gekregen.

Deze heb ik meegenomen van de gratis tafel!

Belle en het beest! Ik kon het niet laten.

De kaars ruikt echt enorm lekker!

 

Wat was het een geweldige dag! Ik was doodmoe maar ik heb zo genoten! Ik kan niet wachten tot ze de 2018 editie aankondigen want dat kan niet uitblijven na dit succes toch? Was jij er ook? Zo ja wat was voor jouw het hoogtepunt van de dag?

Deze kregen we mee bij het verlaten van Yalfest 2017

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

26 april 2017 at 11:18

Ik was zodra ik las dat je Beauty and the Beasy Mini’s had gekocht aan het wachten om te ontdekken welke het waren. 🙂 Zo tof dat je je BATB plank nu weer wat kan uitbreiden.Marjolein
26 april 2017 at 22:36

Ja was een hartstikke gezellige dag en leuk je ontmoet te hebben. Ik vond het panel stiekem toch wel het allerleukste vooral het gedeelte over het vermoorden van karakters. Lesley is echt geweldig!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: