Recensie: A court of wings and ruin van Sarah J. Maas

Recensie: A court of wings and ruin van Sarah J. MaasA court of wings and ruin by Sarah J. Maas
Series: A court of thornes and roses #3
Published by Bloomsbury on 2 mei 2017
Genres: High fantasy, New Adult
Pages: 699
Format: Hardcover
five-stars

Looming war threatens all Feyre holds dear in the third volume of the #1 New York Times bestselling A Court of Thorns and Roses series.

Feyre has returned to the Spring Court, determined to gather information on Tamlin's maneuverings and the invading king threatening to bring Prythian to its knees. But to do so she must play a deadly game of deceit-and one slip may spell doom not only for Feyre, but for her world as well.

As war bears down upon them all, Feyre must decide who to trust amongst the dazzling and lethal High Lords-and hunt for allies in unexpected places.

In this thrilling third book in the #1 New York Times bestselling series from Sarah J. Maas, the earth will be painted red as mighty armies grapple for power over the one thing that could destroy them all.

Daar was hij dan, het laatste boek van deze trilogie, ze zenuwen gierden door mijn lijf want wat nou als dit boek enorm zou tegenvallen? We hebben nog nooit een afsluitend boek gelezen van Sarah J. Maas. Zenuwachtig begon ik dus aan dit boek, maar heel eerlijk deze zenuwen waren echt niet nodig!

Let op deze recensie bevat spoilers voor de eerste twee boeken!

 

Laat ik beginnen met het feit dat het gewoon heerlijk was om weer verder te lezen in deze wereld, de personages weer te zien en te ontdekken wat ze allemaal gedaan hadden en nog zouden gaan doen! Ik heb echt ontzettend genoten van Feyre terwijl ze in Summer Court was. Er gebeurde dingen waarbij ik echt even naar adem hapte en dit boek is echt niet voor mensen die super gevoel zijn voor een beetje gorigheid. Want geloof me het gaat er hard aan toe in dit verhaal!

Maar het verhaal kwam pas echt tot leven op het moment dat Feyre weer terug was in de night court, wat had ik alle personages gemist! Ik vond het dan ook ontzettend tof om de inner circle weer te zien. Zij zijn echt het hart van dit boek!

Maar er is een oorlog op komst, dus geen tijd voor vrijheid, er moet een plan opgesteld worden! Ik ben iemand die wel houd van epische battles dus ik hoopte dat deze ook in dit boek zou voortkomen. Ik verklap niets natuurlijk! Maar de voorbereidingen op de oorlog vond ik ook ontzettend interessant om te lezen, je ziet hoe de groep groeit als eenheid en hoe ook de zussen van Feyre hier in passen.

Was er in A court of mist and fury vooral plaats voor de romantiek dat is in dit boek een stuk minder. Maar geloof me er zijn nog genoeg mooie en soms ook steamy momenten tussen Feyre en Rhys! Het is gewoon mooi om deze relatie te zien ontwikkelen en hoe fijn het is dat Rhys ervoor zorgt dat Feyre niet afhankelijk is van hem!

Het einde was hartbrekend, ik heb zeker ook nog wel gelachen maar ook genoeg gehuild! Wat was het een rollercoaster om die laatste hoofstukken te lezen, vol verbazing, verdriet, humor en vooral heel veel spanning!

Mijn eindoordeel zal dan ook niet als een verassing komen als ik zeg dat ik dit een geweldig boek vond! Ik ben heel benieuwd wat voor verhalen we nog meer te lezen krijgen over deze wereld ( Man wat hoop ik op een boek met een hele hoop Cassian! ) maar voor nu ben ik erg tevreden met dit einde, al zal ik het lezen vanuit Feyre echt ontzettend gaan missen!

 

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: