Read-a-thon

Ik zag vandaag bij Kwante in wonderland voorbij komen dat ze mee ging doen aan de Blossom Books Read-a-thon. Ik dacht toen bij mezelf: Wat leuk dat wil ik eigenlijk ook wel! Tot ik me ging bedenken wat ik dat weekend allemaal moest gaan doen….verjaardagen, met de kinderen weg, ow ja en de oudste is ook vrijdag gewoon vrij natuurlijk.

 

Natuurlijk hoef je niet de hele dag te lezen tijdens een read-a-thon maar het is wel fijn als je leestijd hebt in dat weekend. Nu hoor ik argumenten als: ja maar tijd kun je maken, kijk dan geen tv. dat soort dingen. Helemaal mooi natuurlijk maar ik merk wel dat dit in de praktijk gewoon niet altijd werkt als je mama ben van drie. Natuurlijk zijn er moment dat de baby heerlijk slaapt en de oudste twee heerlijk spelen…..maar er zijn ook genoeg momenten dat dit niet zo is. En op die zeldzame momenten is er ook nog zoiets als was en huishouden. Dan natuurlijk: Maar ze gaan toch vroeg naar bed? Klopt ook, maar ze zijn ook vroeg wakker….wat betekend dat ik gewoon ook op ben op het moment dat ze op bed liggen. Ik merk in de avond vaak dat tijdens het lezen mijn ogen dichtvallen en ik niet meer echt kan volgend wat ik nu lees. Het boek kan dan nog zo mooi zijn, maar het valt gewoon niet mee om dan wakker te blijven.

Maar waar wil je nu heen met dit stukje?

 

Nou ja dat wist ik toen ik er aan begon eigenlijk ook niet, maar ik denk dat ik het vooral mis om aan dit soort dingen mee te doen. Gewoon even lekker helemaal niets behalve lezen! En weet je aan het einde van het verhaal heb ik mezelf toch overtuigd om wel mee te gaan doen. Ik weet niet of ik echt veel ga lezen maar dit weekend gaat de tv. uit ( nou ja ik ga geen tv. kijken ), lekker drankje erbij en lezen maar! Eens kijken of het werkt en hoeveel ik ga lezen!

Doe jij ook mee? En aan andere mama’s of mensen die het gewoon druk hebben hoe doen jullie dat?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

22 mei 2017 at 10:43

Hihi ik heb ook niet heel veel tijd blijkt want ze is vrij ivm Hemelvaart 😂 maar ja we zoeken gewoon vrije minuutjes!!!23 mei 2017 at 15:23

De laatste tijd lukt het me niet echt om me op het lezen te focussen maar vermits ik niet tegen de zon én hitte kan moet ik dus sowieso platte rust houden aan het einde van de week. Die leesmarathon komt dus eigenlijk op het perfecte moment en ik ga dan ook proberen om zoveel mogelijk te rusten én lezen. Nu maar hopen dat het er ook echt van komt.23 mei 2017 at 15:26

Ik doe ook mee. Ik kan me voorstellen dat je niet veel vrije tijd hebt met 3 kindertjes. Ik heb een zoontje van bijna 9 maanden maar die slaapt gelukkig nog 2x op een dag dus dan ga ik dan proberen te lezen. Maar zondag is mijn man thuis en dan komt er waarschijnlijk ook weinig van lezen, haha. Die vraagt ook aandacht. 😉Andrea
25 mei 2017 at 18:39

Ik heb het minder druk dan jij (want geen gezin), maar toevallig wel een paar afspraken. Ik ga het gewoon proberen. Inderdaad minder tv en minder facebook 😉 en meer lezen. (Wel een beetje tv, want vanavond komt DWDD university en zaterdag Doctor Who). Als ik meer lees dan ik anders gedaan zou hebben, vind ik het al geslaagd. Nog mooier zou zijn als ik minstens 2 boeken van mijn TBR lijst kan uitlezen 😀
Veel succes!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: