Recensie: Eliza and her monsters van Francesca Zappia

Recensie: Eliza and her monsters van Francesca ZappiaEliza and her monsters by Francesca Zappia
Published by Harper Collins on 30 mei 2017
Genres: contemporary
Pages: 400
Format: Hardcover
five-stars

Eighteen-year-old Eliza Mirk is the anonymous creator of Monstrous Sea, a wildly popular webcomic, but when a new boy at school tempts her to live a life offline, everything she’s worked for begins to crumble.

In the real world, Eliza Mirk is shy, weird, smart, and friendless. Online, Eliza is LadyConstellation, the anonymous creator of a popular webcomic called Monstrous Sea. With millions of followers and fans throughout the world, Eliza’s persona is popular. Eliza can’t imagine enjoying the real world as much as she loves her digital community. Then Wallace Warland transfers to her school, and Eliza begins to wonder if a life offline might be worthwhile. But when Eliza’s secret is accidentally shared with the world, everything she’s built—her story, her relationship with Wallace, and even her sanity—begins to fall apart. With pages from Eliza’s webcomic, as well as screenshots from Eliza’s online forums, this uniquely formatted book will appeal to fans of Noelle Stevenson’s Nimona and Rainbow Rowell’s Fangirl.

Dit boek zat in de owlcrate en zoals vaker had ik in eerste instantie niet van het boek gehoord maar zodra ik las waar hij over ging wist ik dat ik het meteen wilde lezen. Gelukkig kon ik dat ook want ik had net mijn andere boek uit. Ik moest even wennen aan het feit dat er ook stukken inzitten die getekend zijn en stukken fanficite maar dat wende eigenlijk heel snel!

Ik werd compleet meegezogen in het verhaal en in het leven van Eliza. Wat een ontzettend mooi en herkenbaar verhaal. Ik ben misschien niet net als zij heel goed in tekenen en heb geen populaire webcomic maar ik herken de onzekerheid wel heel erg.

Ik leefde me helemaal mee in het verhaal, ik voelde me op een bepaald moment net iemand die het leven van Eliza bekeek vanaf een afstand, met mijn hoofd knikken omdat ik zoveel herkende. Ook ik heb een hele hoop online vrienden en ik voel me ook veilig bij hen, het enige verschil is dat ik er wel een aantal ook in real life ken. Het is een hecht clubje dat veel met elkaar deelt net zoals Eliza heeft.

Ik denk ook dat dit de magie is van dit boek voor mij, de herkenbaarheid. Verder vind ik dat dit verhaal heel goed laat zien wat voor impact een grote gebeurtenis op je kan hebben. Naar mijn inziens laat dit boek dat heel getrouw zien. Natuurlijk zal niet iedereen op dezelfde manier reageren maar ik denk wel dat veel mensen zich erin zullen herkennen.

Het verhaal bouwt mooi op en de relaties die ontstaan zijn daar ook een mooi voorbeeld van. Ze ontwikkelen zich op een mooi tempo. Waar ik me nog wel eens aan kan ergeren in dit soort boeken is dat iedereen meteen elkaar klikt en meteen verliefd is op elkaar. Dit boek laat zien hoe het in de meeste gevallen gaat.

Zowel de owlcrate exclusive als de gewone editie!

Voor mij is dit echt één van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb! Ik zou er zo graag over willen fangirlen maar dan spoil ik het verhaal. Mocht je dit lezen en denken dit boek heb ik ook gelezen en ik wil er ook over fangirlen, je kunt me altijd mailen, kunnen we er samen over fangirlen.

Laat ik het zo zeggen: All the feels echt dit boek heeft ze allemaal, ik heb gelachen, gehuild en ben boos geweest! Dit boek zou op de wishlist van iedereen moeten staan, want het is echt een pareltje! Deze auteur is echt in één klap één van mijn favorieten geworden en ik kan niet wachten om meer van haar te lezen. Dit boek liet mij weer zien waarom ik zo van fangirlen hou! Echt koop dit boek mensen!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

12 juni 2017 at 17:41

Door jou heb ik dit boek ook gekocht en ik kan niet wachten tot het er is!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: