Recensie: Follow me back

Recensie: Follow me backFollow me back by A.V. Geiger
Series: Follow me back #1
Published by Sourcebooks Fire on 6 juni 2017
Genres: Thriller
Pages: 368
Format: paperback
five-stars

Tessa Hart’s world feels very small. Confined to her bedroom with agoraphobia, her one escape is the online fandom for pop sensation Eric Thorn. When he tweets to his fans, it’s like his speaking directly to her…

Eric Thorn is frightened by his obsessive fans. They take their devotion way too far. It doesn’t help that his PR team keeps posting to encourage their fantasies.

When a fellow pop star is murdered at the hands of a fan, Eric knows he has to do something to shatter his online image fast—like take down one of his top Twitter followers. But Eric’s plan to troll @TessaHeartsEric unexpectedly evolves into an online relationship deeper than either could have imagined. And when the two arrange to meet IRL, what should have made for the world’s best episode of Catfish takes a deadly turn…

Told through tweets, direct messages, and police transcripts.

Mijn recensie:

Follow me back trok mijn aandacht bij een artikel op internet, er werden nieuwe boeken aangekondigd en de cover trok mij gewoon. Nadat ik de synopsis gelezen had wist ik het zeker: dit boek moest ik lezen!

Wat ik wel enigszins misleidend vond was dat er stond dat het verhaal geheel vanuit DM’s, tweets en politieverslagen verteld werd. Dit was niet helemaal waar al spelen die wel een ontzettend grote rol in dit verhaal. Dat was dan ook wel mijn enige echte minpuntje van dit boek.

Het is wel een boek waar je even in moet komen, je moet even wennen aan de schrijfstijl en aan de manier waarop het verhaal verteld wordt. Want ja er zitten wel ineens politieverslagen tussen en ook veel DM’s in de gewone hoofdstukken. Dat maakt het in eerste instantie wel wat lastig om echt feeling te krijgen voor de personages.

Maar als snel wordt je meegezogen in de spanning van het verhaal want wat is er gebeurd met Tessa, waarom durft zij niet meer naar buiten? Wordt Eric echt gestalkt of zit het allemaal in zijn hoofd?

Het boek blijft echt tot het einde to spannend en pas in het allerlaatste gedeelte krijg je antwoord op je vragen…of toch niet? Want er zit een plottwist in die ervoor zorgt dat je echt niet meer weet waar je aan toe bent. Het eindigt ook zo open dat je eigenlijk het liefst je boek gefrustreerd uit het raam wil gooien en meteen deel twee wil!

Helaas moeten we daar nog tot volgend jaar op wachten, maar als dat boek niet zo goed is als dit deel dan is het, het wachten dubbel en dwars waard!

Follow me back is echt een thriller, een mysterie je wil weten wat er gaat gebeuren maar ook eigenlijk weten wat er gebeurd is! Het heeft mij in ieder geval flink bezig gehouden en wat een leuk extraatje is, is dat de personages ook echt een twitter account hebben. Na het lezen van het boek is het wel leuk om ook die eens te bekijken!

Kortom hou je van spanning en vind je het leuk om zelf te ontrafelen wat er gebeurd is dan is dit echt jouw boek!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: