Recensie: Queens of geek van Jen Wilde

Recensie: Queens of geek van Jen WildeQueens of geek by Jen Wilde
Published by Swoon reads on 14 maart 2017
Genres: contemporary
Pages: 288
Format: paperback
five-stars

When BFFs Charlie, Taylor and Jamie go to SupaCon, they know it’s going to be a blast. What they don’t expect is for it to change their lives forever.

Charlie likes to stand out. SupaCon is her chance to show fans she’s over her public breakup with co-star, Reese Ryan. When Alyssa Huntington arrives as a surprise guest, it seems Charlie’s long-time crush on her isn’t as one-sided as she thought.

While Charlie dodges questions about her personal life, Taylor starts asking questions about her own.

Taylor likes to blend in. Her brain is wired differently, making her fear change. And there’s one thing in her life she knows will never change: her friendship with Jamie—no matter how much she may secretly want it to. But when she hears about the Queen Firestone SupaFan Contest, she starts to rethink her rules on playing it safe.

Ik zag dit boek bij een vriendin en de titel sprak me meteen aan! Ik hou wel van boeken met een geeky hoofdpersoon. Dit was niet één geeky hoofdpersoon….Nee het hele boek zat vol met geeks en nerds en ik vond het geweldig!

Na het lezen van dit boek heb je meteen zin om naar een con te gaan, ik meen het serieus. Maar buiten dat de hoofdpersonen goed zijn moet de rest van het verhaal natuurlijk ok aanspreken anders is er niks aan. Maar gelukkig is in dit boek het verhaal ook heerlijk! Je leest het vanuit twee prespectieven, twee vriendinnen die samen naar Supacon gaan, ow ja en hun beste vriend. Ze komen uit Australië maar omdat één van de twee in een populaire film speelt mogen ze met zijn drieën daar naar toe.

Dit is het begin van een groot avontuur vol met diverse personages en een hele hoop geeky situaties! Wat ik vooral heel mooi vond was dat je gaandeweg bijvoorbeeld te weten komt wat er nu precies aan de hand is met Taylor . Voor mijn gevoel was ze ook voor die tijd gewoon normaal en kon ik mezelf ook wel vinden in haar verhaal. Wat ik vooral echt heel erg leuk vond was dat zij ook helemaal fan was van een schrijfster. Nou daar herkennen we ons allemaal wel in toch? Haar gevoel voor de boeken was zo herkenbaar! Ik herken dit in ieder geval wel echt van mezelf.

Ook de diversiteit was mooi verwerkt in dit boek, ik vind niet dat dit per sé in elk boek zou moeten zitten. Maar als het erin zit moet het wel goed voelen en in het boek passen. Bij dit boek is dat ook echt het geval. Het voelt hier juist heel natuurlijk en je hebt geen moment het idee dat het er maar in is geschreven omdat het zo hoort.

Het feit dat je twee verhalen volgt is echt geen probleem want het is zo makkelijk te volgen. De tijdslijn loopt soms gelijk en soms speelt iets net of voor het andere hoofdstuk af, maar het is al wel snel duidelijk waar in het verhaal je je bevind.

Voor mij was dit echt een hele geslaagde read!

Geeky personages: Check
Leuk verhaal: Check
Referenties naar andere boeken/films/series: Check

Dit boek bevat echt alles wat ik leuk vind als ik een geeky boek ga lezen! En als je van geeky boeken houd zit je goed hier de komende tijd want ik heb nog een aantal geeky reads op de plank liggen!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

9 augustus 2017 at 17:41

Super, dat hij zo goed is meegevallen. Ik heb sinds gisteren Geekerella in huis dus dat boek ga ik alvast een keertje lezen maar dit boek klinkt ook erg leuk.9 augustus 2017 at 20:00

Hij is ondertussen onderweg naar mij.
Alleen al voor de roze cover moest ik hem in huis halen. 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: