De week van een boekenworm

Zo de vakantie zit er op, voor zowel mij als Lotte, nou ja als mama voelt het niet echt als vakantie kan ik je vertellen. Het is vooral eigenlijk nog drukker dan in de schoolweken. Afgelopen week was extra druk aangezien het en vakantie was en mijn man weg is ( hij komt wel weer thuis hoor ). Dus laten we snel kijken hoe mijn week verliep.

Maandag:

Vandaag zou Lotte gaan logeren bij haar andere opa en oma, met nadruk op zou want helaas voor opa en oma zag Lotte dat helemaal niet zitten! Ze zat al in de auto en ze waren onderweg maar mijn schoonouders zijn toch maar weer omgedraaid. Mijn man was vooral bezig met dingen inpakken dus het was al een hectische dag. Ik heb die avond even alles bij gekeken van Game of Thrones. Ik was echt helemaal kapot aan het einde van de dag. De twee oudste gingen wel met de andere opa en oma mee, dus alleen Sanne was thuis .

Dinsdag:

Ik plan niets meer, dat heb ik de laatste tijd echt weer geleerd. Want dan komt er namelijk helemaal niks van! Er is namelijk altijd wel één van de kinderen die roet in het eten gooit. Dus ik heb vooral een beetje overleefd deze dag, ik merk dat ik zelf echt ontzettend moe ben en eigenlijk klinkt heel raar toe ben aan een weekje echt even vakantie. Het heeft waarschijnlijk ook wel te maken met de depressie. Die avond heb ik een concert van Breaking Benjamin en hoewel ik er eigenlijk geen zin in had, heb ik alle frustraties er even uitgeschreeuwd! En ik ontmoete eindelijk een andere Supernatural fan waarmee ik al bijna twee jaar contact heb via facebook.

Woensdag:

Tja uitslapen is er niet bij he natuurlijk, we hadden allemaal bij mijn ouders, dus het was bed uit, ontbijten en weer naar huis. Eenmaal thuis ben ik maar gaan poetsen, ik moest toch iets doen om mezelf wakker te houden. Ondertussen merk ik dat het ook echt tijd wordt dat Lotte weer naar school gaat, ze begint zich te vervelen, maakt de hele tijd ruzie en is eigenlijk gewoon super chagrijnig. Die avond omdat het vakantie is gaan we naar de kermis. De meiden hebben het hartstikke leuk en ik kan ook enigszins ontspannen. ‘s Avonds slapen de oudste twee goed maar besluit Sanne om gewoon wakker te blijven….Ik val uiteindelijk echt uitgeput in slaap.

Donderdag:

Lekker vroeg en super moe wordt ik weer wakker, ik poets die ochtend de huiskamer en de meiden verven lekker aan tafel. Ik probeer wat te lezen maar concentreren op mijn boek lukt me gewoon helemaal niet. Ik heb echt het gevoel dat er weer een leesdipje aan zit te komen. Die avond eten we frietjes, gaan de oudste twee in bad en wonder boven wonder slaapt iedereen die avond. Ik begin met het kijken van Hannibal en aangezien ik ook de laatste fles van Sanne moet doen duurt het weer een hele tijd voor ik in slaap val.

Vrijdag:

Eigenlijk is deze dag niet anders dan de afgelopen dagen, het is voor mij te voet niet te doen om ergens heen te gaan met de drie meiden dus we zijn thuis. Het is wel super warm dus eigenlijk is weggaan ook niet echt fijn. Die avond mogen de oudste twee nog eens mee met opa en oma zodat ik heel even een rustige avond kan hebben…..helaas denk Sanne daar weer anders over. Ik heb weer een avond vol met een huilende baby en vooral veel stress helaas. Ik lees in de kleine momentje dat Sanne slaapt wel mijn boek uit.

Zaterdag:

In de ochtend ga ik met mijn moeder naar Uden naar de boekenfestijn winkel, erg leuk en het is vooral ook even fijn om er even uit te zijn. Die middag gaan we naar Monkey town met de oudste twee. We eten pannenkoeken en ik ga daarna weer naar huis met Sanne. De andere twee blijven nog een nachtje. Wederom wil Sanne niet slapen en als de buren dan ook nog besluiten een feestje te geven met BBQ en een hoop herrie van muziek besluit ik weer terug te lopen naar mijn ouders zodat we in ieder geval een beetje kunnen slapen.

Zondag:

Zondag somt eigenlijk mijn hele week op: Alles gaat mis! Ik wil voor een cadeau voor een vriendin wat printen…..de printer doet het niet. Ik besluit dan misschien kan ik wel vast mijn stickerboek maken voor alles stickers van mijn Bullet Journal. Ik knip echt ontzettend scheef en zelfs een lijn met een liniaal trekken gaat niet goed. Dus nu maar even deze blogpost schrijven en vandaag maar heel weinig doen. Ik denk dat het gewoon echt tijd wordt voor een beetje ritme in de dagen! Het lijkt nu of ik mijn kinderen niet leuk vind, of dat ik het allemaal niet kan. Geloof me die gedachtes heb ik ook wel eens over mezelf, de gedachte dat ik dit allemaal niet kan ( hallo fijne depressie ), maar niets is minder waar. Ik weet dat ik het kan alleen soms heb je gewoon een week waarin het allemaal niet gaat zoals het zou moeten gaan. Maar ik denk dat je elke moeder om je heen kunt vragen en ze allemaal zullen beamen dat ze blij zijn als de kids weer naar school gaan. Dus vandaag maar lekker een dag met film kijken, pizza eten en hopelijk voor mama een beetje lezen.

Hoe was jouw week?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

28 augustus 2017 at 22:03

Vakantie van een mama met kids is inderdaad iets helemaal anders dan vakantie voor de kindjes.
Hier trouwens ook trotse mama van een Lotte. 🙂

Hopelijk is ze snel terug gewoon aan het ritme van elke dag?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: