De negen kamers tag

Eén kamer is alleen maar schijn
Eén kamer geeft plezier en pijn
Eén kamer eet en laat je eten
Eén kamer speelt met je geweten
Eén kamer valt niet te ontvluchten
Eén kamer zweeft op wolkenluchten
Eén kamer laat de warmte stromen
Eén kamer geeft je toekomstdromen
Eén kamer is nog onbekend
Die zal bepalen wie je bent

Als onderdeel van het ambassadeur zijn van het boek De negen kamers is deze tag ontwikkeld. Het boek verteld het verhaal van Jonas in de vorm van negen kamers. Al deze kamers staan ergens voor zoals je in het bovenstaande gedichtje hebt kunnen lezen. Nu is natuurlijk de vraag wat mij te wachten zou staan in de verschillende kamers. Kijk je snel mee?

Eén kamer is alleen maar schijn
In deze kamer zou ik denk ik geconfronteerd worden met mijn depressie. Hoe deze mijn leven en dat van de mensen om me heen beïnvloed.

Eén kamer geeft plezier en pijn
Deze kamer is eigenlijk helemaal niet leuk toch? Ik denk dat ik mijn gezin zal zien, gelukkig en dan ineens uit elkaar getrokken door iets verschrikkelijks waar ik gewoon liever niet over na wil denken.

Sinds ik mama ben is natuurlijk mijn grootste angst dat er iets gebeurt met mijn kinderen. Ik krijg serieus buikpijn als ik de reclame van kinderen met neuroblastoom kanker zie. Maar goed dat zal ik dus treffen in deze kamer.

Eén kamer eet en laat je eten
Nu ben ik juist minder aan het snoepen maar deze kamer zou vol staan met Carpaccio, chocolade, biefstuk en grieks eten……haha

Eén kamer speelt met je geweten
Hier zal bij mij waarschijnlijk vooral mijn geweten opspelen over beslissingen die ik gemaakt heb ik het verleden. Beslissingen waar ik al over getwijfeld heb en mijn geweten zal me aan het twijfelen brengen of ik de juiste beslissingen heb gemaakt.

Eén kamer valt niet te ontvluchten
In deze kamer zal ik geconfronteerd worden met datgene wat ik het meeste vrees….de dood. De dood van mezelf, van geliefde om me heen. Brrr wat zou ik dat graag ontvluchten!

Eén kamer zweeft op wolkenluchten
In deze kamer zal ik alles vinden wat me gelukkig maakt, mijn gezin, heerlijk ontspannen lezen een kamer waar ik kan genieten van alle leuke dingen in het leven.

Eén kamer laat warmte stromen
In deze kamer zou ik alleen zijn met mijn gezin en ouders, op een warme plek waar we gelukkig zijn, geen zorgen hebben en geen ziekte kennen.

Eén kamer geeft je toekomstdromen
In deze kamer heb ik mijn eigen boekwinkel, ja dat is serieus een droom van mij. Helemaal van mezelf, vol met vooral young-adult boeken en zowel Nederlands als Engels en een heerlijke plek waar mensen rustig hun keuze kunnen maken in een heerlijke stoel of bank.

Een kamer is nog onbekend
Die zal bepalen wie je bent.

Deze kamer zal altijd onbekend blijven, ik zou niet willen weten wat er in mijn toekomst ligt, ik wil gewoon graag genieten van het leven en zie per dag wel wat er op mijn pad komt.

Ik geef deze tag door aan Elke Winters van The world of a bookworm

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

11 september 2017

%d bloggers liken dit: