Recensie Tower of Dawn van Sarah J. Maas

Recensie Tower of Dawn van Sarah J. MaasTower of Dawn by Sarah J. Maas
Series: Throne of glass #6
Published by Bloomsbury on 5 september 2017
Genres: High fantasy, young-adult
Pages: 672
Format: Hardcover

In the next installment of the New York Times bestselling Throne of Glass series, follow Chaol on his sweeping journey to a distant empire.

Chaol Westfall has always defined himself by his unwavering loyalty, his strength, and his position as the Captain of the Guard. But all of that has changed since the glass castle shattered, since his men were slaughtered, since the King of Adarlan spared him from a killing blow, but left his body broken.

His only shot at recovery lies with the legendary healers of the Torre Cesme in Antica—the stronghold of the southern continent's mighty empire. And with war looming over Dorian and Aelin back home, their survival might lie with Chaol and Nesryn convincing its rulers to ally with them.

But what they discover in Antica will change them both—and be more vital to saving Erilea than they could have imagined.

Also in this series:

Ten eerste vraag ik me werkelijk af hoe deze vrouw het voor elkaar krijgt om twee keer per jaar zo’n dik boek te schrijven! Want hij is weer heerlijk van formaat! Maar goed laten we het hebben over het boek, het boek dat eerst een novella zou zijn maar uiteindelijk een volledig boek werd. Ik snap het wel, het verhaal is te ingewikkeld voor een Novella en zou dan lang niet zo goed zijn!

Tower of dawn speelt zich tegelijk af met Empire of storms alleen dan in een ander gedeelte van de wereld met andere bekende karakters. Chaol en Nesryn zijn de hoofdpersonen uit dit verhaal, al heeft Yrene ook een grote rol. Spoiler: Voor degene die The assasin and the healer heeft gelezen: Hoe tof was het om haar weer terug te zien? Ik vond het heel gaaf!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik in eerste instantie een beetje mijn twijfels had over een heel boek over Chaol. Want om eerlijk te zijn is hij niet mijn meest favoriete karakter uit de serie. Maar het enthousiasme van Sarah zelf over dit boek maakte mij wel heel nieuwsgierig. Ik volg daarbij ook nog een pagina op facebook die quotes deelde en dat zorgde ervoor dat ik uiteindelijk toch nog heel enthousiast was. De eerste paar hoofdstukken was even wennen. Chaol heeft een hele andere stem dan de personages uit de voorgaande boeken, bovendien kom je in een land waar we nog niet geweest zijn dus ook daar krijg je even een hele hoop informatie over. Niet dat dit gaat vervelen want je hebt het nodig voor het verhaal. Maar na vijf boeken ben je wel gewend aan de wereld van Throne of Glass.

Maar eenmaal in het boek is het moeilijk weg te leggen, want ondanks dat ik dolgraag wil weten hoe het verhaal verder gaat dat geëindigd is in Empire of storms, dit verhaal was wel echt nodig, anders denk ik dat Empire of storms veel te verwarrend zou zijn. Ik vond de karakterontwikkeling van Chaol echt heel erg goed, waar ik hem in eerdere boeken even iets minder leuk vond, vond ik hem in dit boek ineens een stuk menselijker. Hij zal nooit mijn favoriete personage worden maar dit boek heeft wel een hoop duidelijk gemaakt. Ook de ontwikkeling van Nesryn vond ik heel erg tof. Je ziet haar door het boek heen zo goed groeien. Maar meer wil ik er niet over zeggen in verband met spoilers.

Net als de andere boeken van Sarah J. Maas zit ook dit boek vol emoties, je lacht, je huilt en je bent in shock. Want echt wow dat ene dingetje ik zag het dus niet aankomen he! voor de mensen die het al gelezen hebben, ik ben benieuwd wat jullie daar van vonden? Ik had niet verwacht dat er nog echt iets verrassends zou komen zo tegen het einde van deze serie, niet zo’n plottwist die alles weer omgooit! Het zorgt ervoor dat ik nog meer uitkijk naar het laatste boek!

Even over de epiloog he, jongens hoe gaan we het overleven tot het volgende boek? Dit was echt een enorme teaser naar het einde van deze serie!

Ik weet niet wat ik verder nog over dit boek kan zeggen zonder spoilers te geven, dus zeg ik maar niks meer haha. Wat ik nog wel kwijt wil is: Lees dit boek! Denk niet ach ik vind Chaol niet leuk dus ik lees het niet. Want je gaat dan heel veel missen als je aan het laatste deel begint. Dit boek is echt een onderdeel van het verhaal!

En nu aftellen tot het laatste deel verschijnt, jongens wat duurt dat nog lang!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Writers Community

22 september 2017

%d bloggers liken dit: