Recensie: Before she Ignites van Jodi Meadows

Recensie: Before she Ignites van Jodi MeadowsBefore she ignites Series: Fallen isles trilogy #1
Published by Katherine Tegen books on September 2017
Genres: fantasy, young-adult
Pages: 481
Format: Hardcover
four-half-stars

Before

Mira Minkoba is the Hopebearer. Since the day she was born, she’s been told she’s special. Important. Perfect. She’s known across the Fallen Isles not just for her beauty, but for the Mira Treaty named after her, a peace agreement which united the seven islands against their enemies on the mainland.

But Mira has never felt as perfect as everyone says. She counts compulsively. She struggles with crippling anxiety. And she’s far too interested in dragons for a girl of her station.

After

Then Mira discovers an explosive secret that challenges everything she and the Treaty stand for. Betrayed by the very people she spent her life serving, Mira is sentenced to the Pit–the deadliest prison in the Fallen Isles. There, a cruel guard would do anything to discover the secret she would die to protect.

No longer beholden to those who betrayed her, Mira must learn to survive on her own and unearth the dark truths about the Fallen Isles–and herself–before her very world begins to collapse

Wederom een boek uit de Owlcrate wat me omver geblazen heeft! Nu moet ik eerlijk bekennen dat alleen al door de cover dit boek op mijn wishlist stond. De Owlcrate versie heeft een gouden drakenstaart in plaats van een zilveren. Maar stiekem vind ik boeken over draken altijd wel heel tof! Het zijn toch een heel apart soort wezens en ze kunnen de vijand maar ook de vriend zijn van de personages in het boek. Dus toen ik las dat dit over draken ging, wist ik dat ik het meteen wilde lezen. Ik had geluk want ik had net mijn boek uit!

Het boek bevat inderdaad draken, maar verwacht geen boek dat alleen over draken gaat. Ik denk dat deze prachtige wezens zeker een grotere rol gaan spelen in de komende boeken maar dit boek was vooral ook politiek geladen. Je leerde als het waren de opbouw van de eilanden kennen en er wordt hier een belangrijke basis gelegd voor de rest van de serie.

Wat ik vooral eigenlijk heel erg goed vond aan dit boek is dat het grootste gedeelte zich afspeelt in de gevangenis en dat zonder maar een moment saai te worden. Je weet in het begin niet waarom Mira vast zit maar langzaam aan met flashbacks ontdek je wat er gebeurd is. Ik vond ook de groei van Mira mooi om te zien hoe ze zich ontwikkeld tot wie ze aan het einde van het boek is geworden. Ik heb het idee dat ze in de volgende boeken alleen nog maar meer gaat groeien. Het wordt al snel duidelijk dat Mira een belangrijke rol speelt voor de vrede van de eilanden en dat maakt haar verhaal alleen maar beter. Je krijgt een goed beeld van hoe haar leven er tot nu toe uit heeft gezien en hoe zij op allerlei manieren door iedereen gemanipuleerd wordt om er maar voor te zorgen dat ze alleen datgene zegt wat ze willen dat ze zegt. Het laat ook goed zien hoe het leven van iemand die eigenlijk weinig te zeggen heeft over haar eigen leven zich ontwikkeld, hoe afhankelijk dat je maakt en hoe weinig je gaat vertrouwen op je eigen oordeel.

Dan de draken want hoewel ze niet heel veel voorkomen in dit boek is het wel zo gaaf gedaan. Er zijn verschillende rassen en ik als Owlcrate lezer ben gelukkig in het bezit van een soort veldgidsje waar de rassen in benoemd zijn. Het feit dat dit er is laat zien dat er echt nagedacht is over de draken. Ik vond de scenes met de draken in ieder geval echt ontzettend tof!

Een recensie schrijven over dit boek zonder spoilers is vrij lastig, aangezien er zoveel gebeurt! Maar ik vond het boek echt ontzettend tof! Ik ben heel blij dat hij in de owlcrate zat en ik kan niet wachten tot het volgende deel uitkomt!

four-half-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday

27 september 2017

%d bloggers liken dit: