Recensie: The dead house van Dawn Kurtagich

Recensie: The dead house van Dawn KurtagichThe dead house by Dawn Kurtagich
Published by Orion children's books on 6 augustus 2015
Genres: young-adult, Horror
Pages: 440
Format: Hardcover
four-half-stars

Part-psychological thriller, part-urban legend, this is an unsettling narrative made up of diary entries, interview transcripts, film footage transcripts and medical notes. Twenty-five years ago, Elmbridge High burned down. Three people were killed and one pupil, Carly Johnson, disappeared. Now a diary has been found in the ruins of the school. The diary belongs to Kaitlyn Johnson, Carly’s identical twin sister. But Carly didn’t have a twin . . .

Re-opened police records, psychiatric reports, transcripts of video footage and fragments of diary reveal a web of deceit and intrigue, violence and murder, raising a whole lot more questions than it answers.

Who was Kaitlyn and why did she only appear at night? Did she really exist or was she a figment of a disturbed mind? What were the illicit rituals taking place at the school? And just what did happen at Elmbridge in the events leading up to ‘the Johnson Incident’?

Chilling, creepy and utterly compelling, THE DEAD HOUSE is one of those very special books that finds all the dark places in your imagination, and haunts you long after you've finished reading.

Mijn recensie:

Tijdens de oktober maand is er niks leuker dan enge boeken lezen! Ik griezel graag met een goede film of serie, maar ook met een goed boek. The dead house staat serieus al een jaar in de kast, maar nu was het toch echt tijd om dit boek te gaan lezen.

The dead house wordt verteld doormiddel van dagboek stukken, politie intervieuws, verslagen van een psycholoog en transcripties van videos. Het is geen doorsnee boek dus en dat is ook net wat het lastig maakt om dit boek te lezen. Je moet deze manier van schrijven fijn vinden, het leest namelijk niet zoals een gewoon verhaal. Om eerlijk te zijn had ik hierdoor in het begin best moeite om in dit boek te komen.

Dit boek begon voor mij eigenljik echt niet eng, ik las het en wilde weten wat er zou gaan gebeuren maar ik had geen moment dat ik het echt eng vond. Op een bepaald punt veranderde dit en werdt het verhaal wel wat creepy. Ik merkte dat ik naast dat ik graag wilde weten wat er aan de hand was ook een beetje een ongemakkelijk gevoel kreeg tijdens het lezen. Op het einde, ik beken gewoon was ik zelfs een beetje bang om het licht uit te doen! Is het verhaal zo eng dan? Nou ja dat valt op zich mee, het is de setting waarin het verhaal verteld wordt wat er voor zorgt dat de rillingen over mijn rug liepen.

Eigenlijk weet je aan het einde van het verhaal nog niet alles en ik denk dat dit ervoor zorgt dat ik het zo creepy vond. Juist omdat het verteld wordt op de manier waarop ze dit verhaal vertellen heb je het idee dat je informatie mist. Dat je niet alles weet van wat er allemaal gebeurd is. Bovendien video transcripties waarin eenzame meisjes te zien zijn, echt dat alleen al bezorgd mij de koude rillingen hoor!

Dit is zo’n boek dat ook perfect zou kunnen werken als film want het is juit datgene wat je niet ziet wat je angst aanjaagt. Ik vond het boek echt fantastisch neergezet en het is een echte Halloween read! Dus als je nog snel een goed en eng boek wil lezen, pak dan dit boek op!

four-half-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

25 oktober 2017 at 09:36

Deze staat op mijn Engelse wishlist door de cover en juist de indeling. Ik vind dat altijd erg tof!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

23 oktober 2017

Boooookish tag

25 oktober 2017

%d bloggers liken dit: