It’s Halloween!!!

Vandaag is het dan echt zover: Halloween! ik vind dit serieus het leukste feest van het jaar ondanks dat ik een enorme angsthaas ben. Maar wat doe ik nou op een Halloween dag? Wat zijn mijn tips voor enge boeken, leuke films en toffe series? Dat laat ik je in dit artikel weten.

Allereerst vind ik het heerlijk om een goed eng boek te lezen overdag, aangezien ik kleine kinderen heb kan ik geen enge series kijken natuurlijk. Wat zijn mijn tips voor echt enge boeken? Hieronder een lijstje en klik op de titel voor de link naar goodreads:

 1. Als eerste noem ik de Mary duologie van Hillary Monahan, wow wat zijn deze boeken creepy, op het moment dat ik dit artikel schrijf lees ik deel twee en hij is weer heerlijk creepy. Het gaat over Bloody Mary en het is echt super tof! Mijn recensie van deel 1 vindt je HIER.
 2. The dead house van Dawn Kurtagich . Dit boek heb ik pas gelezen en is ook echt heel goed! Het heeft een creepy setting, een vreemd hoofdpersonage en nog vreemdere gebeurtenissen! Mijn recensie vindt je HIER
 3. Survive the night van Daniella Vega. Dit boek las ik vorig jaar rond Halloween en ik kan alleen maar zeggen dat je na het lezen van het boek echt verbaasd achter blijft! Je weet gewoon niet wat je overkomt als je dit boek leest en je weet niet wat nu echt was en wat de personages door angst dachten te zien. Mijn recensie vind je HIER.
 4. Als je van zombies houd, dan raad ik echt The Enemy van Charlie Higson aan. Dit is een hele serie maar het eerste boek is gewoon al zo goed! Alleen nog maar jongeren in leven iedereen ouder dan 15 veranderd in een soort van Zombie en ow ja het speelt zich af in Londen! Ik heb deze serie echt verslonden en ik denk dat ik hem binnenkort maar weer eens uit de kast pak! Mijn recensie van deel één vindt je HIER.
 5. Als laatste aanbeveling ga ik voor de Griezelbus van Paul van Loon misschien niet super eng maar het zijn wel de boeken die mij voorgoed verslaafd hebben gemaakt aan enge boeken!

Als de kinderen dan op bed liggen kan ik twee dingen doen…..series kijken of een goede horror film. Voor dit jaar weet ik het nog niet zo goed maar laat ik beginnen met mijn top 5 series om te kijken met Halloween:

 1. American Horror story, deze serie is echt creepy! Het nieuwe seizoen is ook weer perfect maar voor Halloween zou ik toch terugkeren naar seizoen één: Murder house.

  bron: Giphy
 2. Stranger things, wow wat was deze serie een enorme verassing vorig jaar! Ik heb er echt enorm van genoten en inmiddels ook de eerste aflevering gezien van seizoen twee!

  bron: Giphy
 3. Scream, misschien niet super eng, maar wel een serie met veel nostalgie. Het is zeker een vermakelijke serie en uitstekende serie om met Halloween te kijken!

  bron: Giphy
 4. Slasher, deze serie heb ik ook vorig jaar ontdekt en wow wat is die serie eng en met tijden ook echt wel goor. Het is een echte horror serie dus zeker een aanrader voor deze dag van de maand!
 5. Supernatural, omdat deze serie gewoon altijd kan haha. Maar de eerste twee seizoenen die nog echt een monster of the week hadden zijn wel echte aanraders voor deze dag!

  bron: Giphy

Als ik toch besluit een film te kijken zijn er wel een aantal films die ik wil aanraden, deze films heb ik dus allemaal al gezien. Dit jaar wil ik dan toch een film kijken die ik nog niet gezien heb maar welke precies dat weet ik nog niet.

 1. A nightmare on Elmstreet, deze films is de allereerst horror film die ik zag! Ik was echt zwaar onder de indruk en jeetje wat vond ik hem eng!

  bron: Giphy
 2. IT Ik vind dat deze film gewoon niet mag ontbreken en zeker niet nu er een nieuwe versie is. En laten we eerlijk zijn: Clowns zijn creepy!

  bron: Giphy
 3. The grudge, echt nog nachtmerries van die film, ik vond hem echt eng. Het feit dat ik hem op het grote scherm heb gezien hielp ook niet mee natuurlijk.

  bron: Giphy
 4. Final destination, ik vind de eerste film nog steeds ontzettend tof! Het is al een hele tijd geleden dat ik die gezien heb maar ik vond hem echt goed!

  bron: Giphy
 5. Als laatste oké het is geen horror film maar The nightmare before christmas, is het een kerstfilm, een halloween film? Ik weet het niet maar hij kan bij beide feestdagen!

  bron: Giphy

Heb jij nog tips voor boeken, films of series? Happy Halloween iedereen en laat je maar lekker bang maken!!!

bron: Giphy

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

31 oktober 2017 at 14:00

Fijne tips. Hex van Thomas Olde Heuvelt is ook een goede enge read. Fijne Halloween.8 november 2017 at 16:17

Ik heb net Stranger Things helemaal afgekeken! Echt super serie!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: