Recensie: Bloody Mary book 2: Mary unleashed van Hillary Monahan

Recensie: Bloody Mary book 2: Mary unleashed van Hillary MonahanBloody Mary, book 2: Mary unleashed by Hillary Monahan
Series: Bloody Mary #2
Published by Disney Hyperion on 6 september 2016
Genres: young-adult, Horror
Pages: 256
Format: paperback
five-stars

Mary in the mirror.
Mary in the glass.
Mary in the water.
Mary lurks in the emptiness, in the darkness . . . in the reflection. That is, until Jess unleashes her into the world. Now Mary Worth is out, and her haunting is deadlier than ever.
No one is safe.
Shauna, Kitty, and Jess must band together to unearth the truth about Mary's death, to put her soul to rest for good. Their search leads them back to where it all began-Solomon's Folly, a place as dangerous as the ghost who died there a century and a half ago. Quicksand, hidden traps, and a phantom fog are the least of their worries. To stop Mary, they need to follow a dark string of clues and piece together a gruesome mystery that spans generations.
But time is running out.
As chilling facts come to light, Mary inches ever closer to her prey. Can Jess, Shauna, and Kitty break Mary's curse before it's too late? Or will history repeat itself until there is no one left to call her name . . . ?

Vorig jaar rond Halloween las ik één van de engste boeken die ik ooit gelezen heb: Bloody Mary book 1: Mary the summoning. Wow wat een eng boek was dat. Nou moet ik erbij zeggen dat ik echt een grote angst voor Bloody Mary heb. Ik kan niet verklaren waarom maar: Ik krijg de rillingen van deze urban legend. Ik zag dat er ook een tweede deel was en bestelde die meteen. Maar ik heb toch gewacht met lezen tot Halloween dit jaar. Want wanner kun je beter griezelen dan Halloween?

Laten we beginnen met de recensie, dit boek gaat eigenlijk bijna direct na het eerste boek verder. Eén van de andere meiden Jess wordt achtervolgd door Bloody Mary en de rest neemt afstand van haar. Ze willen eigenlijk niks met haar maar vooral niks met Mary te maken hebben. Aan de andere kant proberen ze een permanente oplossing te vinden om Mary voorgoed te verslaan.

Ik was een beetje bang dat dit boek niet zo eng zou zijn, dat het een slap aftreksel zou worden van het eerste deel. Dit was echter helemaal niet het geval want wow dit boek was misschien nog wel enger. Waarom? Mary komt uit de spiegel! Ze loopt dus vrij rond en dat maakt haar een stuk enger dan wanneer ze afhankelijk is van reflecterende oppervlakken. Het speelt zich ook in een vrij korte tijd af wat ik persoonlijk wel fijn vind.

Het begin moest ik even opkomen, maar vanaf de eerste verschijning van Mary liet dit boek me niet meer los. Ik moest weten hoe dit af zou lopen en of ik eventueel weer rustig zou kunnen slapen zonder dat Mary naast mijn bed zou verschijnen haha. Het boek is misschien nog wel spannender dan deel één aangezien je nu weet wat Mary aan kan richten. Wat ik altijd goed vind aan een horror boek is als een auteur niet bang is voor het fenomeen: Killing your darlings. Want hoe geloofwaardig is het als iedereen het overleeft.

Ik voelde wel een beetje een Supernatural vibe in dit boek, bepaalde manieren om Mary te verjagen zie ik ook altijd terug komen in deze serie. Natuurlijk zijn zei daar ook niet de uitvinder van maar ik ben nu eenmaal fan van deze serie. Misschien is dat ook wel de reden dat ik dit een gaaf boek vindt. Het leest als een Supernatural aflevering maar dan met andere karakters.

Ook in dit verhaal lees je weer brieven uit het verleden en deze zijn zo goed geschreven dat je ook echt het gevoel hebt dat je op dat moment in die tijd bent. Het haalt je totaal niet uit het verhaal wat je leest maar het is wel een hele goede toevoeging en de uiteindelijke sleutel tot het verslaan van Mary!

Ik vind dit boek in ieder geval een enorme aanrader, ik kan alleen maar zeggen, schaf deze duologie aan, bedek alles wat een reflectie heeft en griezelen maar!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: