De week van een boekenworm

Het was een behoorlijk heftig weekje voor mij, vooral op persoonlijk gebied. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me voorgenomen heb om in December wat rustiger aan te doen. Met alles eigenlijk, dus ook met bloggen. Dit betekend dat er niet elke dag een artikel online zal komen. Ik bekijk per dag hoe het voelt. Ik heb er zelfs over nagedacht om helemaal te stoppen met bloggen, dus het is serieus tijd dat ik even goed voor mezelf ga zorgen zodat ik geen overhaastte beslissingen neem. Maar goed laten we eens kijken naar deze week.

Maandag:

Jeetje wat is het koud ineens! Ik heb echt het gevoel dat we van een beetje een natte nazomer bam ineens in de winter zijn beland. Ik moet eerlijk bekennen hoewel ik de kerstdagen altijd heel gezellig vind, ik hou eigenlijk niet zo van winter. Ben als de dood voor de gladheid die het vaak met zich meebrengt en aangezien ik gevoelig ben voor depressies merk ik dat ik ook daar hard tegen moet knokken deze donkere dagen. Maar goed vandaag aan het werk en daarna thuis lekker op de bank kruipen met mijn meiden. We kijken het sinterklaasjournaal en al snel is het tijd voor de meiden om lekker naar bed te gaan. Ik kijk die avond The walking dead en ga daarna lekker slapen. Ik lees het boek Even the darkest stars. Helaas lees ik niet veel, maar het boek is wel echt goed!

Dinsdag:

Je zou denken dat je er naar een tijdje aan went om vroeg op te staan met kinderen. Maar niets is minder waar, ik kan het nog steeds niet. Ik ben echt geen ochtend mens helaas. Maar ja we staan op, en wow Sinterklaas is geweest want de meiden hebben een cadeautje in hun schoen. Ik lees wat, kijk samen met Eline wat tv. en knuffel met Sanne. Als Lotte thuis is ga ik ook met haar even aan de slag. Het is ook zo heerlijk om haar steeds meer te horen vertellen over school! Die avond lees ik een flink stuk in Even the darkest stars en probeer ik ook wat rust te vinden. Ik merk dat de wintertijd me aan het inhalen is, de donkere dagen…..

Woensdag:

In de ochtend zijn we altijd wat druk met boodschapjes en natuurlijk Lotte naar school brengen. We zoeken ook het speelgoed van de meiden uit. Het is immers bijna Sinterklaas en dan krijgen ze weer nieuw speelgoed dus daar moeten we ruimte voor maken. De rest van de middag zit ik op de bank en lees ik. Ik heb het nodig en aangezien mijn man thuis is laat ik de kinderen even aan hem over. Natuurlijk klets en knuffel ik ook met ze, maar even iets minder als anders. Je voelt je meteen een slechte moeder kan ik je vertellen. Ik lees mijn boek uit en maak een voorzichtig begin in een nieuw boek. In de avond spelen we D&D wat uitmond in een gesprek over de middelbare school en wat blijkt….Ik heb op dezelfde school in hetzelfde jaar als de man van Emmy gezeten. We zaten niet bij elkaar in de klas of niveau maar liepen dus rond op dezelfde school. Toch heel bijzonder.

Donderdag:

Dit is de dag dat ik instort, het wordt gewoon even teveel. Het is druk met het regelen van de dingen voor Sinterklaas, ik zit gewoon niet lekker in mijn vel en helaas gaat mijn levering van de Fairyloot helemaal mis! Ik heb hem overigens nog steeds niet. Op dat moment beslis ik dat het anders moet, als ik niet weer wil afglijden in een depressie moet ik nu stappen ondernemen. Dit betekend echt kiezen voor mezelf, wil ik lezen dan ga ik lezen, wil ik netflixen dan doe ik dat. Heb ik zin in bloggen dan is het prima en doe ik dat, maar heb ik er geen zin in, dan jammer want morgen is weer een nieuwe dag. Maar goed het was dus echt een zware dag. Ik heb die nacht ook weinig geslapen, ik lees dan wel weer mijn boek uit.

Vrijdag:

Vandaag moet ik werken en na de nacht die ik net gehad heb, valt dat helaas niet mee. Maar we moeten weer aan de slag en ik steek mijn schouders eronder. Ik werk en ga daarna met mijn moeder naar de kapper. Even wat me time en even genieten. Na de kapper gaan we naar huis waar ik in ieder geval even heerlijk geniet van de meiden. De twee oudste gaan maar weer eens logeren want ja dat is toch wel leuk en Sanne blijft bij ons. Ik lig al heel vroeg op bed en kijk twee afleveringen van DARK wat een goede serie zeg. Daarna crash ik en val ik in slaap.

Zaterdag:

Helaas wilde Sanne niet uitslapen en was ik toch vroeg wakker, maar goed we gaan er maar weer tegenaan vandaag. Nadat ik Sanne nog even op bed heb gelegd blijf ik zelf ook nog even liggen. Net als ik beneden ben hoor ik Sanne, dus weer naar boven en aankleden. Ik eet eerst zelf even en kijk de nieuwe aflevering van Supernatural. Daarna is het tijd voor het fruit van Sanne en alles klaarmaken want we gaan zo naar Utrecht. Ik moet nog wat laatste dingen halen en het is ook gewoon goed om er even uit te gaan. Ook al wil ik helemaal niet! Die avond heb ik ook nog een feestje waar ik helemaal geen zin in heb, maar ik ga toch.

Zondag:

De meiden zijn vroeg wakker, maar we sluimeren nog wat na met elkaar in bed. Er is niks zo fijn als je zondagochtend met het gezin in bed starten. Daarna op naar beneden en wat eten. Nog even boodschappen doen maar vooral gewoon even rustig aan doen vandaag. Wat lezen, wat bezig zijn met de meiden en een beetje op tijd naar bed want morgen gaat weer vroeg de wekker!

Hoe was jouw week?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

4 december 2017 at 07:38

Er zijn van die momenten dat je voor jezelf moet kiezen. Ik ken het wel en zeker deze dagen komt er veel op je af. En als je dan al niet zo lekker in je vel zit kan dat alles even te veel zijn. Ook ik heb even pas op de plaats genomen. Voor chronische pijn moet ik medicatie slikken maar deze heeft ook zijn bijwerkingen. Mijn lichaam zegt het is even genoeg, het hoofd zit vol en ook ik moet oppassen niet wegglijden in een depressie. De gedachte te stoppen met bloggen, en ook het recenseren is bij mij ook sterk aanwezig geweest maar toch… Ik vind het veel te leuk. Maar inderdaad, heb ik een dag even geen zin en wil ik gewoon lekker op de bank hangen of even lekker een lange wandeling met de honden dan moet de rest maar even wachten. En heb ik geen zin in dat feestje blijf ik lekker thuis. Ben ook maar een mens… Ik wens jou in ieder geval veel sterkte en voel je niet schuldig als je even egoïstisch bent door alleen even aan jezelf te denken. Nu heb je dat gewoon nodig en pak die waardevolle momenten voor jezelf!
Liefs,
Wendy9 december 2017 at 14:09

Vervelend om te lezen dat het niet zo goed met je gaat 🙁 Neem inderdaad lekker de tijd voor jezelf en doe zoveel mogelijk leuke dingen – dan kom je de koude wintermaanden wel door. Je blog is minder belangrijk dan je gezondheid!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek haul november 2017

30 november 2017

De week van een boekenworm

11 december 2017

%d bloggers liken dit: