Top 17 2017: Gelezen boeken in 2017

De komende dagen krijgen jullie een aantal top 17 lijstjes, ja ik weet het is inmiddels al 2018 maar dat geeft niet. We kijken terug op het vorige jaar maar ook vooruit op 2018. Het eerste lijstje is mijn gelezen boeken van dit jaar. Deze staan totaal niet in volgorde maar het zijn wel de meest gave boeken die ik gelezen heb in 2017 dus laten we snel gaan kijken! Als je op de afbeelding klikt ga je naar de recensie als ik deze geplaatst heb op mijn blog!

1. A court of wings and ruin van Sarah J. Maas, ik denk niet dat het een verassing is dat dit boek in mijn lijst staat! Ik vond dit boek echt heel erg goed! Ik weet dat er mensen teleurgesteld waren in het einde, misschien is het niet het beste einde en had ik bepaalde dingen ook anders willen zien. Maar het boek op zich vond ik echt super tof!

2. Tower of dawn van Sarah J. Maas, ik denk ook niet dat jullie verrast zijn door dit boek. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje huiverig was voor dit boek. Ik ben nu eenmaal geen groot fan van Choal, maar wow dit boek was echt goed! Ik vond het een super tof verhaal en ik kan nu helemaal niet meer wachten op het laatste deel in de Throne of Glass serie!

3. Eliza and her monsters van Francesca Zappia, heb je me nog niet gehoord over dit boek? Ik kan het me haast niet voorstellen! Ik ben echt fan van dit boek, het is een heerlijk verhaal vol met emoties. Je lacht, je huilt en je leeft vooral heel erg mee met Eliza. Ik vond het echt een super tof boek en ik heb hem alleen al afgelopen jaar twee keer gelezen en ik weet zeker dat ik hem dit jaar ook nog wel een keer ga lezen.

4. Iskari van Kristen Ciccaralli, dit boek was echt een enorme verassing! Ik hoopte natuurlijk dat het een tof boek zou zijn, want er zitten draken in. Maar ik had nooit kunnen verwachten dat ik zo fan zou worden van dit boek! Ik heb er echt ontzettend van genoten en ik hoop ook dit boek dit jaar nog eens te herlezen. Ik heb ook nog de eer gehad om deze geweldige auteur te ontmoeten en dat was helemaal tof natuurlijk!

5. Before she ignites van Jodi Meadows, dit is ook zo’n boek waarvan ik niet had verwacht dat ik het zo goed zou vinden. Ook dit boek bevat draken maar het is vooral politiek geladen en ik moet zeggen ik begin daar steeds meer van te houden in fantasy boeken. Actie is helemaal perfect natuurlijk, maar de reden achter bepaalde beslissingen en acties vind ik minstens zo interessant. Dit boek zat in de Owlcrate en ik ben ze er nog steeds dankbaar voor dat hij er in zat!

6. Even the darkest stars van heather Fawcett, dit boek zat in de Fairyloot. Om eerlijk te bekennen zou het niet een boek zijn dat ik zelf zomaar oppak want bergbeklimmen is niet iets wat mij meteen aanspreekt. Maar dit boek is zo goed! Het neemt je echt mee in de wereld waar niet alleen sneeuw is maar ook een hele hoop monsters. Het is echt een super gaaf boek en ik kan hem echt iedereen aanraden.

7. Spellslinger: Vogelvrij  van sebastien De Castell, dit boek mocht ik lezen van Meis&Maas, ik kreeg in eerste instantie een voorproefje en ik vond die al meteen super tof! Dus ik wilde natuurlijk heel graag de rest van het boek lezen. Ik kan je vertellen de rest is echt net zo tof! Als je eens een boek wil zonder liefdesverhaal, met actie en een mannelijke hoofdpersoon dan is dit je boek!

8. Queens of geek van Jen Wilde, dit is een boek dat ik bij vriendinnen zag en het roze haar op de voorkant plus de synopsis pakte mij meteen. Ik wilde dit boek koste wat het kost lezen. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb want wat is het heerlijk om een boek te lezen over fan zijn. Want dit boek speelt zich af op een conventie. Ik ben altijd bang dat we er alleen maar nerdy en antisociaal neergezet worden. Maar dit boek niet, het is echt een geweldig boek voor iedere geek!

9. One dark throne van Kendare Blake, vorig jaar werd ik compleet omver geblazen door Three dark crowns. Ik had echt niet verwacht dat ik het boek zo ontzettend goed zou vinden maar ik had het helemaal mis. Ik keek dan ook erg uit naar deel twee, maar ook wel met een beetje angst, want ja zou die wel net zo goed zijn? Maar ik hoefde daar echt niet bang voor te zijn want wow wat een goed boek weer! Ik heb er echt enorm van genoten heb eindelijk een favoriete queen en ik kan niet wachten om verder te lezen!

10. Our dark duet van Victoria Schwab, wow wat een einde had dit boek zeg! Ik keek hier ook echt ontzettend naar uit maar ook weer niet. Het is namelijk een duologie dus dat betekend dat dit ook meteen het laatste boek was. Maar wat een boek, vol spanning en ja mijn hartje werd gebroken, hij werd vertrapt, maar wat heb ik genoten!

11. Iene miene mutte van M.J. Alridge, ik vind het lezen van een goede thriller op zijn tijd heel erg fijn en deze is echt super goed! Ik zag de boeken heel vaak voorbij komen en de titels vond ik wel heel tof klinken. Maar niks kon me voorbereiden op het boek zelf. Ik vond het echt een heerlijke thriller die mij op het puntje van mijn stoel heeft gehouden.

( van: Goodreads )

12. Letters to the lost van Brigid Kemmerer, ik heb een zwak voor secret romance boeken en toen ik de synopsis van dit boek las, wist ik zeker dat ik hem wilde lezen. Combineer dat met die prachtige cover en ik was verkocht. Het boek is mooi, emotioneel en zeker een aanrader. Nu ik dit zo zit te typen heb ik eigenlijk alweer zin om hem nog eens op te pakken.

13. Hunted van Megan Spooner, ik ben groot fan van het verhaal van Beauty and the beast en deze hervertelling van het verhaal is echt perfect! Wat een ongelooflijk gaaf boek is dit om te lezen! Ik ben dan ook blij dat ik hem heb toegevoegd aan mijn boekenkast dit jaar!

14. Everless van Sara Holland , dit boek zat in de december box van Fairyloot. Ik pakte hem uit en ik wist: Dit boek wil ik nu lezen! Dat heb ik dan ook gedaan en binnen twee dagen had ik hem uit. Dit boek liet mij weer even zien waarom ik zo van YA fantasy hou! Een sterke vrouwelijke lead, niet alles draait om romance en plottwist die ik niet aan zag komen! Ik raad dit boek echt aan iedereen aan!

15. Caraval van Stephanie Garber, dit boek is ook zo’n verassing. Ik was er al eens in begonnen maar het kon me toen niet pakken. Tot we het gingen lezen voor de leesclub, toen moest ik wel! Wat ben ik blij dat ik doorgezet heb! Ik vond het begin een beetje traag maar zodra dit boek op gang kwam was ik verkocht! Ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat!

16. Warcross van Mari Lu, ik ben niet zo’n heel groot fan van sci-fi boeken maar vond bijvoorbeeld Ready player one wel heel erg gaaf! Dus daarom pakte ik ook dit boek op! Ik ben heel erg blij dat ik dat gedaan, want het was een super tof verhaal! Ik weet nog niet zeker wat ik er van vind dat er een tweede deel komt maar ik vond dit eerste deel echt super tof!

17. Onverschrokken van Lesly Livingston was ook echt een enorme verassing. De auteur was op Yalfest en ik vond haar zo tof dat ik daarna meteen haar boek wilde lezen! Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb, ik had nooit verwacht dat ik een boek over gladiatrixen zo tof zou vinden maar dat vond ik dus wel!

Hiermee sluit ik het lijstje af. Wat was jouw favoriete boek van 2017?

4 gedachtes over “Top 17 2017: Gelezen boeken in 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.