Recensie: A shadow bright and burning van

Recensie: A shadow bright and burning vanA shadow bright and burning by Jessica Cluess
Series: Kingdom on fire #1
Published by Random house books for young readers on 20 september 2016
Genres: fantasy, young-adult
Pages: 416
Format: Hardcover

Henrietta can burst into flames.

Forced to reveal her power to save a friend, she’s shocked when instead of being executed, she’s named the first female sorcerer in hundreds of years and invited to train as one of Her Majesty’s royal sorcerers.

Thrust into the glamour of Victorian London, Henrietta is declared the prophesied one, the girl who will defeat the Ancients, bloodthirsty demons terrorizing humanity. She also meets her fellow sorcerer trainees, handsome young men eager to test her power and her heart. One will challenge her. One will fight for her. One will betray her.

But Henrietta is not the chosen one.

As she plays a dangerous game of deception, she discovers that the sorcerers have their own secrets to protect. With battle looming, how much will she risk to save the city—and the one she loves?

Dit is typisch zo’n boek dat ik al heel lang op mijn wishlist had staan maar nog steeds niet gekocht. Iets hield me tegen en ik weet gewoon niet precies wat. Het heeft alle ingrediënten om een fantastisch boek te zijn: Londen, monsters en toffe personages. Maar toch belandde hij telkens weer op de net niet lijst. Tot ik hem kreeg van mijn secret santa! Ik besloot hem zo snel mogelijk te lezen en zo was dit dus het eerste boek van 2018!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er wel even in moest komen, het verhaal pakte me niet meteen maar aan het einde van het eerste hoofdstuk was ik wel heel nieuwsgierig waar het naartoe zou gaan. Het verhaal heeft natuurlijk wel wat weg van de Infernal devices serie van Cassandra Clare maar wat dit boek zo tof maakt is dat de hoofdpersoon nu eens niet The chosen one is! Ik hou wel van zo’n plottwist want dat betekend dat er dingen gaan gebeuren die je niet verwacht.

Ik vond het verhaal goed in elkaar zitten en heb echt heerlijk genoten van de setting en de personages. Misschien is het verhaal niet geheel origineel maar ik denk dat als je heel veel leest dat je wel vaker dingen tegen gaat komen die op elkaar lijken. Maar dit neemt niet weg dat dit boek gewoon echt leuk is om te lezen. Je wordt meegesleept in de wereld en ik was ook echt benieuwd hoe dit boek zou eindigen. Zou het enorme cliffhanger worden of juist niet? Ik vond zelf de cliffhanger niet echt gigantisch maar het prikkelt je wel om verder te lezen. Je wil toch weten hoe het verder gaat met de personages en waar de verhaallijn uiteindelijk heen gaat. Ik ben daar dan ook erg benieuwd naar en vooral naar het lot van één van de personages.

Hou je van fantasy, Londen en monsters dan is het dit echt je boek en zou ik zeggen pak hem zeker op want dit boek verdiend meer aandacht dan dat het tot nu toe krijgt. Wat ook mooi meegenomen is, is dat dit jaar het laatste deel ook uitkomt!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: