De week van een boekenworm #2

Eigenlijk bizar als je je bedenkt dat ook de tweede week van januari er alweer op zit! Deze week deed ik mee aan een leesmarathon, werkte ik, sliep ik slecht en probeerde ik heel veel op te ruimen. Laten we snel kijken naar deze week.

Maandag:

Werken vandaag en ook al heb ik vorige week ook al een keer gewerkt het voelt anders nu, nu je weet dat ook de oudste weer naar school gaat. De vakantie is echt voorbij. Het is best druk dus de tijd gaat snel voorbij, na het werk gaan we boodschappen doen, want helaas moet dat ook gebeuren. Na de boodschappen is het alweer bijna tijd om te eten en de start van de avond. Ik lees vooral heel veel, ik ben namelijk ook begonnen met de Bout of books read-a-thon. Ontzettend tof en ik wil dit keer graag meer dan één boek uitlezen.

Dinsdag:

We starten rustig op, Lotte is al op tijd wakker dus ik ga samen met haar naar beneden en laat de rest liggen. Ik hoor ook dat Sanne wakker is die haal ik ook vast uit bed. Het is rustig in huis, alles staat klaar voor school en ik geniet even van de rust. Uiteindelijk wordt ook Eline wakker en is het feest compleet. Want hoe dan ook de twee oudste moeten altijd even ruzie maken in de ochtend…..op de dag is het ook erg rustig en ook dit keer lees ik weer veel. Ik hoop vandaag mijn boek uit te lezen. Maar eerst is het tijd voor de zwemles van Lotte, dit keer mogen we er niet bij blijven maar bij het ophalen zie ik haar vrolijk in het zwembad dobberen dus ik denk niet dat ze ons gemist heeft. Na het zwemmen snel weer naar huis om te eten en daar light het boek van The crown op mij te wachten. Wat een prachtig boek zeg! Die avond lees ik mijn boek uit, ik besluit te gaan slapen……maar daar steekt Sanne een stokje voor. Ze is wakker, huilt, wil niet slapen en heeft besloten dat mama ook niet hoeft te slapen. Ik zit dus tot een uurtje of drie in de nacht op. Ik ben gebroken, rond kwart voor vier val ik zelf weer in slaap.

Woensdag:

Als de wekker veel te vroeg gaat, schop ik mijn man uit bed. Ik heb echt nog wat meer slaap nodig want als ik niet meer slaap dan red ik de rest van de dag niet. Ik slaap dus uit en als ik wakker ben is het meteen weer druk, boodschapjes doen, Lotte van school halen. Maar de middag neem ik ook een beetje tijd voor mezelf om te beginnen in een nieuw boek. Namelijk Foolish hearts, dit boek zat in de owlcrate van december. Het boek leest heerlijk weg. Die avond hebben we weer D&D maar een beetje anders dan normaal. Want twee vrienden van ons willen eens mee kijken en Emmy kan er helaas niet bij zijn. We hebben een gezellige avond en natuurlijk gaan we weer te laat naar bed…..

Dit boek is echt een enorme aanrader, je vliegt er doorheen en het is een heerlijk verhaal.

Donderdag;

Vandaag hoop ik mijn boek uit te kunnen lezen en lekker te genieten met de meiden. Het tweede lukt, het eerste…..helaas niet. De dag is eigenlijk vrij rustig, er gebeurt niet veel bijzonders. Er wordt film gekeken, geknuffeld, een spelletje gespeeld, gelachen en ik lees wat tussendoor. Die avond is echter een ander verhaal, in eerste instantie is het rustig, iedereen die moet slapen slaapt…..maar dan, hoor ik het goed? Daar is Sanne weer…..dit is balen. Mijn avond komt dus on hold en ik probeer ze zo moe mogelijk te maken. Lekker in bad, een fles erin en weer naar bed. Een beetje bang dat ze die nacht nog een keer wakker wordt ga ik ook slapen. Gelukkig slaapt ze heerlijk door.

Ik ontving mijn gewonnen boek! Hij is zelfs gesigneerd zo tof!

Vrijdag:

Weer werken vandaag, maar eerst breng ik Lotte naar school. Altijd fijn om dat te doen maar op vrijdag gebeurt dat eigenlijk nooit omdat ik dan meestal al aan het werk ben. Op het werk gaat de tijd gelukkig weer snel, ik lunch heerlijk met een collega en heb dan de laatste cliënt van de dag. Eenmaal thuis kan ik even zitten maar is het ook al snel weer tijd om te gaan koken. Tussendoor lees ik wat, want jeetje jongens dit boek is leuk! Die avond lees ik mijn boek uit, maar ook dit keer is Sanne weer wakker. We kijken samen de nieuwe afleveringen van The big bang theory. Uiteindelijk gaat ze rond kwart voor 11 weer slapen. Ikzelf doe er wat langer over om weer in slaap te vallen en om half 2 is daar het bekende geluid weer: een huilende Sanne. Ik ga weer met haar naar beneden en geloof me als ik zeg dat dit zwaar is. Ik raak er zelf ook wat gefrustreerd van, zeker als ik zie dat ze zo moe is maar blijft vechten tegen haar slaap. Om kwart voor drie leg ik haar weer in bed, al snel slaapt ze dan. Maar ik niet helaas….Ik val uiteindelijk rond half 4 in slaap.

Zaterdag:

Om kwart voor negen wordt ik wakker, ik ga maar uit bed en maak Sanne wakker want anders heeft ze helemaal een raar ritme vandaag. Ik ga met mijn moeder en de oudste twee even naar de stad, Sanne blijft bij opa want de kinderwagen stond nog in de auto, die mijn man mee heeft naar het werk…..ik koop een nieuwe ov kaart en na nog wat dingen die gedaan moeten worden gaan we naar huis. Ik ga met mijn moeder nog even wat boodschapjes doen en naar de action en dan plof ik moe bij mijn ouders op de bank. We eten heerlijk soep die avond en de meiden blijven daar slapen. Vooral zodat ik even bij kan tanken van deze week met Sanne. Ik kijk die avond Wie is…de mol en Moltalk, lees nog wat bladzijdes in Moxie en ook dit boek is weer echt een aanrader en ga dan slapen. Telkens denk ik dat ik Sanne hoor maar dat kan natuurlijk niet.

Ik wordt getagd op Instagram en maak daar deze foto voor.

Zondag:

Vandaag is het opruimdag, we hebben heel wat plannen in huis. Er moet een hoop gedaan worden en gelukkig doen we ook een hoop. Het is nog niet helemaal hoe ik het wil maar het begin is in ieder geval gemaakt. Ik ben blij als het avond is en ik even op de bank kan ploffen. Ik kijk een nieuwe serie: Luizenmoeder en lees nog wat. Ik probeer op tijd te gaan slapen aangezien ik morgen weer moet werken.

Hoe was jouw week?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

17 januari 2018 at 10:46

Ik heb een vrij rustige week achter de rug vermits ik moest rusten door een keel- en ooronsteking. Daardoor deed ik niet zoveel. Eigenlijk ging ik enkel bij mijn tante op bezoek naar het ziekenhuis én ik had onverwachts ook een lunchdate met een blogster die voor haar werk een dagje in ons dorp was. Verder bakte ik koekjes (voor de postbode) en witte chocoladefudge (voor een vriendin) en las ik wat meer. Ik ben echt blij dat dat weer wat makkelijker gaat want dat maakt het rusten een pak aangenamer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: