Recensie: Foolish hearts van Emma Mills

Recensie: Foolish hearts van Emma MillsFoolish hearts by Emma Mills
Published by Henry Holt and co on December 2017
Genres: young-adult
Pages: 320
Format: Hardcover

A contemporary novel about a girl whose high school production of A Midsummer Night's Dream leads her to new friends—and maybe even new love.

The day of the last party of the summer, Claudia overhears a conversation she wasn't supposed to. Now on the wrong side of one of the meanest girls in school, Claudia doesn't know what to expect when the two are paired up to write a paper—let alone when they're both forced to try out for the school production of A Midsummer Night's Dream.

But mandatory participation has its upsides—namely, an unexpected friendship, a boy band obsession, and a guy with the best dimpled smile Claudia's ever seen. As Claudia's world starts to expand, she finds that maybe there are some things worth sticking her neck out for.

Dit boek zat in de owlcrate van december. en hoewel ik de laatste tijd wel wat meer contemporary lees moet ik er wel bij zeggen dat ik dit genre nog steeds niet snel oppak. Maar Owlcrate heeft me al eerder verrast met Eliza and her monsters nog steeds één van mijn meest favoriete boeken van 2017! Dus vol goede moed begon ik aan dit boek en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!

Het boek leest als een trein, voor je het weet ben je gewoon over de helft van het boek. Het verhaal is vlot geschreven en zit vol met soms hilarische, soms verdrietige en soms herkenbare situaties ook al zit je niet meer op de middelbare school. Ik vond het verhaal erg leuk en ik herkende me wel een beetje in Claudia maar ook Iris vond ik een heerlijk karakter. Juist omdat deze laatste niet zo standaard is en haar obsessie met een boyband is voor mij wel bekend want ik was vroeger ontzettend fan van The backstreet boys.

Er zijn een hoop bij karakters maar er een kerngroepje en deze karakters worden ook wel echt uitgewerkt. Ze kwamen voor mij echt tot leven op het papier. Ik had ook wel een kleine crush op Gideon hij was echt een heerlijk karakter waar ik heerlijk om gelachen heb. Ook vind ik zijn vriendschap met Noah echt heel mooi, het is eigenlijk meer een bromance. Ik hou van verhalen over vriendschappen en dit boek heeft echt hele mooie vriendschappen verwerkt in het verhaal.

Ik kan alleen maar zeggen dat Owlcrate het weer geflikt heeft. Ze hebben weer een contemporary boek toegevoegd aan mijn lijstje favoriete boeken!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

23 januari 2018 at 13:55

Klinkt goed. Ik heb dit boek ook op mijn TBR gezet, jammer dat het boek in Nederland nog niet zo goed verkrijgbaar is, haha!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWWW Wednesday

17 januari 2018

%d bloggers liken dit: