Book blogger hop #2

Sinds vorige week doe ik mee met de book blogger hop die georganiseerd wordt door: Ramblings of a coffee addicted writer. Elke week verschijnt er op vrijdag een nieuwe stelling, je hebt dan tot de donderdag erna om hier iets over te schrijven op je blog. De stellingen worden aangedragen door andere bloggers wat het extra leuk maakt. De stelling van deze week is:

When reading a mass paperback book, many people fold the cover back, as if they were reading a magazine. Doing this will eventually create creases in the spine. How do you feel about this common bookish habit?

Ik vind het prachtig als een boek er gelezen uitziet, ik denk dat ik één van de weinige lezers ben die dat vind. Heel veel mensen willen liever dat hun boek er mooi uit blijft zien en lezen in de meest moeilijke houdingen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit in eerste instantie ook altijd deed. Maar weet je een boek is gemaakt om gelezen te worden!

Maar terugkomend op de stelling…..ja daar heb ik dan wel weer een beetje moeite mee om eerlijk te zijn. Een boek is nu eenmaal geen tijdschrift, dat de rug breekt is onvermijdelijk, helemaal als je een dik boek leest. Maar hem echt omvouwen als een tijdschrift daar krijg ik een beetje de kriebels van.

Hoe denk jij over deze stelling? Laat het me weten in een reactie.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

30 januari 2018 at 22:23

Ik ben een nogal voorzichtige lezer. Het is niet zo dat ik de hele tijd schrik heb om een boek te beschadigen. Het is eerder iets dat ik onbewust doe. Een boek bewust plooien zou ik dan ook niet doen maar ik heb er geen probleem mee wanneer een ander dat wel doet. Op voorwaarde uiteraard dat het om hun eigen boek gaat. Op de Boekenbeurs zag ik ooit twee tienermeisjes de kaft van een boek breken terwijl ze er doorheen bladerden en vervolgens legden ze het gewoon terug zonder het te kopen. Dat vond ik dus niet kunnen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zijn we young-adult moe?

18 januari 2018

%d bloggers liken dit: