Recensie: Illuminea van Jay Kristoff en Amie Kaufman

Recensie: Illuminea van Jay Kristoff en Amie Kaufmanby Amy Kaufman, Jay Kristoff
Genres: sci-fi, young-adult
Format: Hardcover

Het is alweer even geleden dat ik dit boek uitlas maar ik kan hem nu nog helemaal voor me halen. Zoveel indruk heeft dit boek op mij gemaakt. Toen ik begon aan dit boek was ik best wel een beetje geïntimideerd door de dikte er van. Maar ik begon er toch maar gewoon aan. Dit boek is heel anders dan elk ander boek dat ik ooit gelezen heb. Het is namelijk een verzameling van verslagen, video transcripties en chatlogs. En dat is wel even wennen, want het wordt gewoon op een hele andere manier verteld.

Maar wat een indruk heeft dit boek op mij gemaakt! Want het is echt een super tof boek dat ik eigenlijk niet kan vergelijken met een ander boek. Ik moest ook wel even wennen aan de manier waarop dit boek geschreven is want het ik vond het wel iets lastiger om in dit boek te komen. Maar op een gegeven moment komt er een punt waarop je dit boek eigenlijk gewoon niet meer opzij wil leggen.

Uiteindelijk merk je eigenlijk niet een meer dat dit boek op een hele andere manier geschreven is dan je van een boek gewend bent. Want ook die eindigen soms in een soort van cliffhanger waardoor je verder moet lezen. Je moet weten wat er gaat gebeuren en hoe. Het is erg lastig om zonder spoilers over dit boek te praten, maar geloof me je wil het boek echt heel graag lezen!

Er zitten een aantal plottwists in die je niet ziet aankomen en die laten je echt even met verbazing achter. Maar soms ook boos en verdrietig. Ik kan alleen maar zeggen: Ga dit boek lezen!!!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Andrea
23 januari 2018 at 16:43

Bedankt. Dit boek staat al een tijdje op mijn tbr en ik was een beetje bang dat het te vreemd zou zijn en dat ik er niet in zou kunnen komen. Gelukkig valt dat dus mee en is het heel goed. En deel 3 komt bijna uit. Dan kan ik lekker doorlezen 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: