De week van een boekenworm #4

De laatste volle week van januari is voorbij, een week waarin Eline voor het eerst ging oefenen op school en we vast haar verjaardag vierde. Een week waarin ik me vooral heel onrustig voelde en dus helaas wederom weinig foto’s maakte. Maar hopelijk komt er weer wat rust terug in ons huis.

Maandag:

Deze week is toch een beetje spannend aangezien Eline deze week voor het eerst gaat oefenen op school. Ik merk dat ik daar zelfs vandaag al een beetje last van heb. Ik vind het namelijk gewoon ook spannend dat ze gaat oefenen. Hoe gaat ze het doen, heeft ze het naar haar zin? Al die vragen spoken toch door je hoofd. Ondanks dat ze pas woensdag gaat oefenen. Ik probeer me te concentreren op mijn werk en als ik eenmaal in de avond op de bank zit op mijn boek maar ik vind het lastig.

Dinsdag:

Het is heel vroeg…..Onze kleine Sanne heeft bedacht dat ze al voor 6 uur klaar is met slapen en geloof me dat doet pijn. We proberen het te rekken maar om 10 over 6 is het klaar en ga ik er uit. Ook de andere twee dames worden wakker en gaan mee naar beneden. Wow dan heb je ineens heel veel tijd in de ochtend, wat niet altijd positief is eigenlijk, want de meiden hebben ook meer tijd om ruzie te maken. Ook vandaag lukt concentreren op dingen me niet zo goed, maar ik besteed wat extra aandacht aan Eline en dat lijkt ze fijn te vinden. Voor ik het weet is Lotte weer thuis en is het tijd voor de zwemles. Na de zwemles is het eten en in bad en naar bed. Pfff we hebben het weer gered deze dag. Ik lees nog wat en kijk naar vier handen op één buik.

Woensdag:

Vandaag is het zo ver, Eline gaat oefenen. Het is een beetje rommelig want waar is nu haar luizenzak? Nou ja uiteindelijk hadden we de verkeerde natuurlijk. Maar goed, het is zoals het is en ik breng haar naar haar klas. Ze gaat meteen zitten en spelen en heeft zelfs al een beetje contact met haar buurmeisje. Met een glimlach op mijn gezicht, maar toch een beetje verdrietig vertrek ik. Ik denk dat mama’s die kinderen op school hebben dit wel herkennen. Je neemt afscheid van een tijd, want zodra ze naar school gaan, veranderen er dingen. Ik kijk die ochtend de hele ochtend Black Mirror en dan is het alweer tijd om de meiden te halen. Nou Eline heeft het perfect naar haar zin gehad en is een pittig ding….Ja dat wisten we al haha. Lotte neemt een vriendinnetje mee en zo hebben we die middag een huis vol. Wat ben ik rusteloos, ik kan me nergens op concentreren, loop de hele tijd heen en weer en ga uiteindelijk maar vast het eten voorbereiden. Ook in de avond blijf ik rusteloos, we spelen D&D en ik vind het heel leuk, maar mijn lichaam komt niet tot rust.

Donderdag:

Vandaag gaat Eline voor de tweede keer oefenen, ze gaat meteen op haar plaatsje zitten en voelt zich al helemaal thuis. Ik ben wel trots op mijn meisje dat ze zich zo makkelijk aanpast. De ochtend vliegt voorbij en ik lees behoorlijk wat. Al snel is het tijd om Eline weer te gaan halen, ze rent op me af en heeft wederom een super leuke dag gehad. Eenmaal thuis gaan we lekker eten en genieten van de middag. Die avond ga ik met mijn moeder naar The greatest showman, wow wat een gave film mensen! Ik kan hem iedereen aanraden. Eenmaal thuis lees ik nog wat en ga dan slapen.

Vrijdag:

Ook vandaag weer een werkdag, vroeg het bed weer uit. Ik merk dat ik deze maand een beetje moeite heb met werk. Ik heb er gewoon allemaal niet zo heel veel zin in. Ik worstel een beetje met een dipje en dan is werken in de zorg soms best lastig. Want hoewel je zelf niet lekker in je vel zit, moet je er toch zijn voor de mensen waar je werkt. Gelukkig gaat de dag vrij snel voorbij, maar dan komen de boodschappen nog. Zondag vieren we de verjaardag van Eline en tja daar moeten dingen voor in huis gehaald worden. Na de boodschappen snel weer naar huis en eten want vanavond is er weer een leesclub. We bespreken Iskari en het is weer ouderwets gezellig, ik ga naar huis met twee nieuwe boeken. Eentje voor mezelf en eentje voor mijn meiden, Ssst de tijger slaapt. Ik lees nog wat, maar als ik bijna in slaap val boven mijn boek is het toch echt tijd om te gaan slapen.

Zaterdag:

Ik start de dag rustig op, als ik leesclub heb, logeren de meiden bij mijn ouders zodat ik niet in de avond nog laat met de bus naar huis hoef. Heel fijn natuurlijk! Ik ontbijt en kijk Supernatural en begin alvast met opruimen in huis want dat is echt nodig! Ik ga samen met mijn moeder de taart halen en daarna weer naar huis, Lotte heeft een feestje en mijn vader past op de andere twee zodat ik thuis verder kan opruimen en poetsen. Die avond kijk ik wie is de mol en lees ik The cruel prince uit.

Zondag:

Vandaag vieren we de verjaardag van Eline, dinsdag is ze echt jarig maar dat is natuurlijk geen handige dag voor een kinderverjaardag. Ik begin de dag met vooral voorbereiden hiervoor maar vindt gelukkig ook nog even tijd om wat te lezen. Al snel druppelen de eerste gasten binnen, wij hebben een aantal jaar geleden al besloten dat we het niet te druk maken. Zowel Eline als ik varen daar niet zo goed bij en zo zorgen we ervoor dat het gezellig blijft. Gezellig is het zeker! Helaas heb ik een enorme hoofdpijn en trek ik me toch even terug door wat meer achteraf te gaan zitten. Maar uiteindelijk zakt het gelukkig en kan ik weer gezellig mee kletsen. Eline is natuurlijk heerlijk verwend en we hebben een super lekkere taart gegeten, natuurlijk met een Frozen thema. Uiteindelijk ging iedereen naar huis en plofte ik nadat de meiden op bed lagen uitgeput op de bank. Ik keek nog naar de luizenmoeder en ben daarna richting bed gegaan. Nog even wat lezen en daarna lekker slapen. Op naar een nieuwe week!

Hoe was jouw week?

2 gedachtes over “De week van een boekenworm #4

  1. Januari is een rare maand. Die duurt altijd langer dan alle andere maanden lijkt het en het is zo donker en grijs. Je dipje herken ik wel. Maar heel vervelend in de zorg ja. 🙁

    Fijn dat Eline het zo naar haar zin heeft al op school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.