Recensie: The exact opposite of okay van Laura Steven

Recensie: The exact opposite of okay van Laura StevenThe exact opposite of okay by Laura Steven
Published by Electric Monkey on 8 maart 2018
Genres: young-adult, contemporary
Pages: 337
Format: Kindle

Izzy O’Neill is an aspiring comic, an impoverished orphan, and a Slut Extraordinaire. Or at least, that’s what the malicious website flying round the school says. Izzy can try all she wants to laugh it off – after all, her sex life, her terms – but when pictures emerge of her doing the dirty with a politician’s son, her life suddenly becomes the centre of a national scandal. Izzy’s never been ashamed of herself before, and she’s not going to start now. But keeping her head up will take everything she has...

Ik heb een digitale versie van dit boek ontvangen via Netgalley in ruil voor een eerlijke recensie.

Ik ben één van de gelukkige die dit boek al voor de publicatie kan lezen. Ik heb me een tijdje geleden aangesloten bij het street team van deze auteur omdat het boek me enorm aansprak en omdat ze ook nog eens naar Yalfest komt! Ik begon aan dit boek meteen na Moxie en ik was een beetje bang dat dit misschien mijn mening zou beïnvloeden omdat ik dat boek zo goed vond. Niks is minder waar gelukkig want ook dit boek is ontzettend goed.

Het verteld het verhaal van Izzy die te maken krijgt met een seksschandaal, er worden naaktfoto’s van haar gedeeld. Maar niet alleen van haar ook van de jongen naar wie ze deze stuurde. Het wordt in dit boek pijnlijk duidelijk hoe slutshaming werkt. Want waar er over de jongen niet gesproken wordt, krijgt Izzy echt een hele bak stront over zich heen voor de foto’s maar ook gewoon over haar hele gedrag richting jongens.

Zoals ik al een beetje aangaf, dit boek heeft wel een beetje dezelfde insteek als Moxie aangezien meiden ook hier opkomen voor zichzelf en het onrecht dat hier speelt. Maar op een hele andere manier, want je wordt echt meegenomen in het verhaal van Izzy doormiddel van haar blog. Je lees het hele verhaal alsof je haar blog leest en ja dit was even wennen want dit is niet een vertelmiddel waar ik vaak mee te maken heb gehad. Maar het lees heerlijk vlot weg, het voelt eigenlijk meer alsof je bij haar op de bank zit en ze je haar verhaal persoonlijk verteld.

Izzy was wel een personage waar ik even aan moest wennen, ik vond haar niet meteen leuk. Ze is in vergelijking tot de meeste meisjes in dit soort YA boeken juist helemaal niet zo onzeker over zichzelf en komt er ook gewoon voor uit dat ze seksueel actief is.( Izzy is al wat later in haar tienerjaren dus geen 14! )  Ik vond het wel verfrissend om dit te lezen, ze is geen onervaren meisje en toch neemt ze de beslissing om die foto te sturen. Ik denk dat het gewoon laat zien dat iedereen wel eens naïef denkt en gewoon iets impulsief doet.

Maar gaandeweg het verhaal voelde ik een connectie met Izzy ik begon haar manier van denken te begrijpen en op dat moment klikte het verhaal ook echt. Ik wist gewoon dat dit een goed boek zou worden omdat het eigenlijk gaat over een onderwerp dat nu heel actueel is. Ik denk dat het onderwerp echt goed gekozen is en ook op het juiste moment.

Het boek is emotioneel, kick-ass en een echte must read ook al ga je niet naar yalfest, lees dit boek want dit is een boek waarvan ik hoop dat het een hoop stof gaat doen opwaaien. Een boek dat meiden en vrouwen aanzet om juist elkaar meer te steunen in plaats van ze af te kraken want dat is nodig!

Kortom pre-order dit boek en ga hem lezen! En onthoud: Bitches bite back!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

2 februari 2018 at 16:54

Door jouw recensie spreekt dit boek mij zo erg aan! Deze gaat zeker in de pre-order! Ik hou er wel van als hoofdpersonen in boeken eens een keer wat zelfverzekerder zijn en ik denk ook wel dat dat meer terug zou mogen komen in Young Adult, in plaats van altijd hoofdpersonen die zelf bijvoorbeeld niet door hebben dat ze heel mooi zijn etc.



3 februari 2018 at 15:52

Fijne recensie zeg, wat ontzettend leuk dat je dit boek al zo vroeg mocht lezen! Ik ben echt heel benieuwd naar dit boek, ik kan niet wachten om hem te lezen 🙂



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: