Recensie: The cruel prince van Holly Black

Recensie: The cruel prince van Holly BlackThe cruel prince by Holly Black
Series: The folk of the air #1
Published by Little Brown books for young readers on 2 januari 2018
Genres: young-adult, fantasy
Pages: 370
Format: Hardcover

GUARD YOUR MORTAL HEART.

Jude was seven when her parents were murdered and she and her two sisters were stolen away to live in the treacherous High Court of Faerie. Ten years later, Jude wants nothing more than to belong there, despite her mortality. But many of the fey despise humans. Especially Prince Cardan, the youngest and wickedest son of the High King.

To win a place at the Court, she must defy him—and face the consequences.

As Jude becomes more deeply embroiled in palace intrigues and deceptions, she discovers her own capacity for trickery and bloodshed. But as betrayal threatens to drown the Courts of Faerie in violence, Jude will need to risk her life in a dangerous alliance to save her sisters, and Faerie itself.

Ik denk dat dit boek één van de meest populaire boeken van deze maand is, misschien wel van het jaar. Echt iedereen had het er over en dit boek kwam in veel lijstje voor, voor boeken waar mensen het meeste naar uitkeken in 2018. Helemaal terecht kan ik je vertellen want wat is dit een heerlijk boek!

ik hou van boeken over Fey, vooral als ze gewoon neergezet worden als een volk wat zich verheven voelt boven de mensen en ook duidelijk laten merken dat ze dit vinden. Dat is in dit boek zo en dat maakt het meteen al een goed boek voor mij. Ik vond het verhaal wel even wennen, in het begin moest ik echt even wennen aan de wereld en aan de karakters. Maar zodra je hier eigenlijk doorheen bent leest het boek als een trein, je wil naar elk hoofdstuk weten wat er nu weer gaat gebeuren en hoe.

Ik vond het ook wel echt een verademing dat Jules juist niet helemaal weg was van de Fey, ja ze wilde bij ze horen maar niet omdat ze zo mooi en geweldig vond. Dit is de wereld die ze kent en waar ze zich het meeste thuis voelt ondanks dat de fey haar duidelijk laten weten dat zij er echt heel anders over denken. Maar dit houd haar niet tegen om toch te proberen een positie te krijgen bij de royals.

Ik heb een prachtige Owlcrate versie van dit boek

Het boek zit vol met intriges en is echt niet voor mensen die niet tegen een beetje bloed kunnen. Want neem van mij aan er vloeit bloed en het wordt ook redelijk gedetallieerd beschreven. Ik vind dit persoonlijk altijd fantastisch omdat de auteur er dan vanuit gaat dat je het als lezer kan hebben, dat ze je echt laten zien hoe de wereld in elkaar doen en het niet afdoen met: En toen pakte hij zijn zwaard en viel zijn tegenstander dood op de grond. Je weet precies hoe diegene daar terecht is gekomen.

Jules lijkt misschien in het begin wat naïef over te komen, maar niets is minder waar. Ik denk dat zij echt wel weet in wat voor wereld ze terecht gekomen is en wat haar plaats hierin is. Het is alleen zo dat Jules hier geen genoegen mee neemt en juist wil laten zien dat zij bepaalde eigenschappen heeft die ze echt wel kunnen gebruiken. Of haar dat lukt ga ik natuurlijk niet verklappen.

Er is alleen één minpuntje aan dit boek: Het is een deel één in een serie dus nu begint het lange wachten op deel twee.

Ik heb niet eerder een boek van Holly Black gelezen dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal maar ik kan wel zeggen dat ik na het lezen van dit boek echt heel graag haar andere boeken wil gaan lezen. Want als die maar half zo goed zijn als deze zijn ze al heel goed!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top Ten Tuesday 1

6 februari 2018

%d bloggers liken dit: