Review: Geek Girl van Holly Smale

Review Banner goed

Titel: Geek Girl
Auteur:
Holly Smale
Pagina’s:
303
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Gottmer


Het verhaal
:

‘Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een “geek”. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing.’

Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter – een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

( van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Het verhaal was vlot geschreven en door de korte hoofdstukken vloog ik er doorheen. Ik moet bekennen dat ik me een tijdlang heb verzet tegen het lezen van dit boek, ik weet niet precies waarom maar ik had het gevoel dat het niets voor mij zou zijn. Maar ik ben blij dat ik het toch heb opgepakt, toen ik eenmaal de eerste regel had gelezen wilde ik weten hoe dit verhaal zou lopen en had ik moeite met het wegleggen van dit boek.

Het verhaal is leuk omdat het niet iets is wat je dagelijks leest, we gaan er meestal toch niet van uit dat een model een echte geek is toch? Dat is ook het verassende van dit boek en hetgene wat me aansprak.

De personages:

De personages zijn niet zonder fouten en dat maakt dit boek goed vind ik, ze zijn niet perfect en durven dat ook toe te geven al duurt dat soms even. Ook al stoorde ik me af en toe aan al het liegen dat Harriet deed tegen haar omgeving. Ik snapte ook niet zo goed waarom ze dit deed in eerste instantie. Maar naarmate je haar denkwijze meer doorkrijgt zie je ook waarom ze de keuzes maakt die ze maakt. Het is een verademing om eens te lezen over een personage dat niet perfect is en eigenlijk gewoon een geek die zich helemaal niet thuis voelt in de wereld waarin ze terecht is gekomen.

De Schrijfstijl:

Ik heb het al eerder benoemd ik vind de schrijfstijl ontzettende fijn, de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je eigenlijk door het boek heen vliegt. Het is vlot en makkelijk geschreven, het leest een beetje als een televisie serie waarbij elk hoofdstuk een aflevering is.

Rating:

Ik vond het een ontzettend leuk boek en ik kan niet wachten tot ik kan lezen hoe het verder gaat met Harriet en haar modellen leven.

Five stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

16 september 2014 at 12:19

ik vond het ook echt een leuk/ grappig boek. Deel twee vond ik net wat minder leukGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vakantie!

6 september 2014

%d bloggers liken dit: