Top Ten Tuesday: Books that surprised me

Ik heb deze al op vele blogs voorbij zien komen, maar ik heb er zelf nooit aan mee gedaan. Maar nu heb ik besloten ook hier aan mee te doen. TTT is oorspronkelijk ontstaan bij The broke and the bookish in 2010 en daarna in januari 2018 overgenomen door That artsy reader girl. 

Ik heb hem al een tijdje niet meer gedaan, de onderwerpen spraken mij niet aan of de blogplanning was gewoon te druk. Maar deze vind ik wel heel leuk om te doen. Het thema van de ze week is:

Books that surprised me

Ik heb echt wel wat boeken gehad die me verrast hebben, meestal gelukkig in positieve zin dus laten we snel naar mijn top tien gaan kijken!

  1. Eliza and her monsters van Fransesca Zappia, dit boek zat vorig jaar in de Owlcrate en ik had er nog helemaal niet van gehoord. Maar na het lezen van de beschrijving was ik meteen enthousiast en dat enthousiasme is niet meer verdwenen tijdens het lezen van het boek. Want het is echt één van mijn meest favoriete boeken ooit op dit moment!
  2. Vogelvrij van Sebastien de Castell, oké helemaal verrast misschien niet want ik vond de sample hoofdstukjes al wel heel leuk. Maar dan is het nog maar afwachten of het hele boek ook zo goed is. En dat was het ook want ik heb er echt enorm van genoten.
  3. Harry Potter! Verbaasd dat deze op mijn lijst staat? Als je het me jaren geleden had gevraagd had ik gezegd, nou dat ga ik echt nooit lezen. Het was super populair maar echt niks voor mij. Tot de eigenaresse van de boekhandel bleef aandringen dat dit wel echt iets voor mij zou zijn. Dus ik besloot toch het eerste deel te kopen en de rest is geschiedenis. Ik vind dit één van de tofste boeken ooit!
  4. Everless was ook echt een verassing voor mij, ik probeerde er niet al te hoge verwachtingen van te hebben maar wow wat een tof boek! Ik ben echt heel erg blij dat ik hem gelezen heb en ik ben dan ook heel benieuwd of het tweede deel net zo goed gaat zijn!
  5. Even the darkest starts, dit boek zat in één van mijn Fairyloot boxen en hoewel ik de cover echt prachtig vond wist ik niet zo goed wat ik er van moest  verwachten. Dus ik begon er ook aan zonder enige verwachting en werd dus ook helemaal verrast. Het was echt een heel tof boek en ik ben ook bij dit boek erg nieuwsgierig hoe het verder gaat.
  6. Illuminea dit boek is om te zien natuurlijk ontzettend gaaf! Het ziet er tof uit, de manier van vertellen van dit verhaal is gaaf, maar toch stelde ik het lezen steeds uit. Het is namelijk wel een boek waar je echt zin in moet hebben. Hoewel je er echt doorheen vliegt verteld dit boek wel op een aparte manier het verhaal natuurlijk. Ik heb het boek echt verslonden voor ik het wist was hij gewoon uit.
  7. Onverschrokken, vorig jaar was de auteur op Yalfest, ik had het boek zelf nog niet gelezen maar ben dat snel na Yalfest wel gaan doen en wow wat een tof boek! Ik vond het leuk om te zien dat het boek niet echt over de liefde ging en juist over een groep vrouwen die echt bad ass zijn!
  8. Ik denk dat dit lijstje eindigt bij 8, ik heb namelijk eigenlijk geen idee meer voor een ander boek hier.

Heb jij ook een boek dat jouw compleet verrast heeft? Laat het me weten in de reacties!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

13 maart 2018 at 15:02

Een boek dat mij heel erg verrast heeft is Een van Sarah Crossan, zo’n goed boek! Van jouw lijstje ben ik nog erg benieuwd naar Everless, die staat hoog op mijn TBR. 🙂14 maart 2018 at 13:38

Ik ben nog erg benieuwd naar Vogelvrij. Hij staat hier in de kast maar nog niet aan toegekomen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: