Review: Fout van Mel Wallis de Vries

Review Banner goed

Titel:  Fout
Auteur:
Mel Wallis de Vries
Pagina’s:
77
Taal:
Nederlands
Uitgever:
The house of books


Het verhaal
:

Stel je voor: je wordt wakker en merkt dat je bent vastgebonden aan een boom. Je hebt geen idee waar je bent. Het is koud, regenachtig en in de wijde omtrek is geen mens te bekennen. Bij je voeten ontdek je een briefje met de tekst: Dit is je verdiende loon. Vanavond ben je dood. Het overkomt de zestienjarige Sophia en ze probeert wanhopig om te ontsnappen. Tevergeefs. Terwijl de tijd doortikt, herinnert ze zich langzaam weer flarden. Weet Sophia uiteindelijk wie haar heeft ontvoerd? Kan ze dit overleven

( van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Mijn eerste kennismaking met deze schrijfster, misschien ben ik een beetje laat met haar ontdekken maar wat schrijft ze goed.

Het feit dat je al weet wat er gebeurd is maakt het niet minder spannend, want de vraag blijft nog steeds wie is toch diegene die haar vastgebonden heeft. Terwijl je het boek leest kom je er samen met haar achter wie het is en wat er vooraf gegaan is aan de gebeurtenis. Ik vond het een super kennismaking met deze schrijfster in ieder geval.

Ook het feit dat je stukken leest vanuit het perspectief van de dader maakt het verhaal eigenlijk nog spannender.

De personages:

Het is een vrij kort boek dus het is moeilijk om echt een goed beeld en een goed connectie met de karakters te krijgen. Het hoofdpersonage is een meisje waar ik waarschijnlijk nooit mee bevriend zou zijn geweest op de middelbare school. Maar toch is het de schrijfster gelukt om mij een kleine connectie te laten voelen, net als Sophia wil je weten wie het gedaan heeft en waarom.

Ook de dader leer je beter kennen door de stukjes die vanuit de dader geschreven zijn. Hierdoor zie je ook hoe diegene tot deze actie is gekomen.

De Schrijfstijl:

Ik vond het boek heerlijk geschreven, het is spannend en het houd je op het puntje van je stoel tot jezelf ook weet wie de dader is en wat er precies is gebeurd en nog gaat gebeuren.

Rating:

Een mooie kennismaking met deze schrijfster, ik ben ook heel benieuwd naar haar andere boeken.

Five stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

18 september 2014 at 12:07

de boeken van Mel wallis de vries klinken altijd zo spannend:)18 september 2014 at 19:40

Fout was ook mijn eerste boek van Mel Wallis de Vries! Ik heb haar ook gesproken op Manuscripta, onwijs leuke schrijfster! 🙂 Ik heb ook nog Buiten Zinnen gelezen, die vond ik nog leuker dan dit boek!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: