Recensie: De nachtlantaarn van Lisa Thompson

Recensie: De nachtlantaarn van Lisa ThompsonDe nachtlantaarn by Lisa Thompson
on 20 april 2018
Genres: middle grade
four-half-stars

Na haar prachtdebuut De Goudvisjongen komt Lisa Thompson met een tweede boek: De Nachtlantaarn. Haar eerste boek is voor vele prijzen genomineerd en ontvangt in Nederland en Vlaanderen een en al lof.

De elfjarige Nathan vlucht samen met zijn moeder naar een vervallen cottage in de bossen om aan haar vriend te ontsnappen. Wanneer zijn moeder boodschappen gaat halen en niet meer terugkomt, is Nathan bang, alleen en met niets anders dan het donker. Troost komt uit een onverwachte hoek - een mysterieus meisje dat raadsels uit het verleden wil oplossen en een oude, verloren gewaande vriend. Zal Nathan de moed vinden om zijn problemen van het heden en het verleden te overwinnen?

Een verhaal vol angst en hoop, eenzaamheid en vriendschap. Hartverwarmende personages en een prangend mysterie dat je de pagina's sneller doet omslaan.

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen van de uitgeverij voor een eerlijke recensie.

Ik zag dit boek voorbij komen in de aanbiedingen folder van Meis&Maas en het verhaal sprak me gewoon enorm aan. Het leek me ook een heel erg emotioneel boek, had ik gelijk? Lees snel verder voor mijn recensie!

De nachtlantaarn is een jeugdboek, geen young adult maar het leest echt als een trein, het is zo ontzettend mooi en meeslepend geschreven want je bevind je het grootste deel van het boek dus alleen met een jongen in een tuinhuisje. Langzaam aan ontrafel je wat er gebeurd is voordat hij met zijn moeder naar dit tuinhuisje vertrok.

Ik vond het inderdaad echt een emotioneel boek, misschien komt dit omdat ik zelf mama ben en het mijn ergste nachtmerrie is dat mijn kinderen ergens alleen zouden zitten. Misschien is het ook de hulpverlener in mij die in haar stage periode heel wat akelige dingen heeft gezien. Wat het ook is dat weet ik niet precies maar dit boek maakte wel een hoop in mij los, precies zoals ik eigenlijk verwacht had.

Ik heb echt heel erg genoten van dit boek, maar het was ook zo uit, ik werd eigenlijk vanaf de eerste pagina al meegesleept in het verhaal. Ik wilde meteen weten wat er nu precies aan de hand was en wat er uiteindelijk zou gaan gebeuren. Ik vond het ontzettend mooi en ook wel geloofwaardig geschreven. Ik was ergens misschien wel een beetje bang dat hij gewoon zou accepteren dat zijn moeder weg zou zijn en dat hem niks zou doen. Maar gelukkig zie je ook die kant en dat is natuurlijk heel normaal.

Ik wil zoveel zeggen over dit boek maar daarmee ga ik het boek spoilen en dat wil niet doen ik hoop alleen dat er meer mensen zijn zoals ik die dit boek een kans geven want hij is het dubbel en dwars waard. Dit is echt één van de meest oprechte en emotionele boeken die ik gelezen heb dit jaar! Ik weet zeker dat ik meer van deze auteur wil gaan lezen!

four-half-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: