Yalfest 2018

 

De derde editie van Yalfest vond afgelopen zondag plaats en wat was het een onwijs toffe, gave, vermoeiende maar geweldige dag! Ik heb niet genoeg woorden om te beschrijven hoe gaaf het was. Ik wil ten eerste de organisatie een dikke vette pluim geven want wat was het goed geregeld! Je wist wat je moest doen bij binnenkomst, er stond duidelijk aangegeven waar je voor wat moest zijn en het liep echt super goed! ik vond het ook beter gaan met het avondeten dan vorig jaar. Want dat was wel redelijk chaotisch haha. Maar dit jaar helemaal niet, al moest je soms even wachten op je pasta maar ja liever warme pasta en even wachten dan koude pasta toch? Maar goed laten we snel kijken hoe mijn dag was!

Het begon al op tijd we vertrokken om 9 uur van huis….nou ja dat was de planning want natuurlijk was ik weer eens wat vergeten haha. Maar rond 10 over 9 zaten we toch echt in de auto op weg naar Yalfest!! In de auto al gezellig gekletst met mijn moeder en we hebben heerlijk muziek geluisterd. We waren in ieder geval in een geweldige stemming.

Eenmaal aangekomen bij studio Aalsmeer, moesten we toch nog even wachten, we waren toch wat vroeger aangekomen dan verwacht en dat terwijl we nog een keertje verkeerd zijn gereden. Maar dat wachten is helemaal niet zo erg, je bent omringd door andere mensen die ook van boeken houden dus de tijd gaat alsnog heerlijk snel. Waar het vorig jaar vooral stroopte bij de gardarobe was dat dit jaar helemaal niet. Het leek alsof mensen beter voorbereid waren op de dag en uit voorzorg minder grote tassen bij hadden of een koffer die ze netjes konden parkeren. Eenmaal binnen zijn we eerst lekker naar de standjes gegaan, natuurlijk was het daar heerlijk druk maar we hebben eigenlijk voor het podiumprogramma al bijna alles gekocht. Zo kocht ik bij de Celebrate books stand weer zo’n tof tasje voor 10 euro met drie goodies. Als goodies koos ik voor een mok van A darker shade of magic, een quote kaart van Wonder Woman warbringer en een ( ik denk ) heerlijke thee. Ook nam ik nog die leuke kaartjes mee die in de februari valentijns box zaten!!

Ook bij Letters & Lights kocht ik nog wat, namelijk twee rolletjes Sarah J. Maas washi tape eentje voor mezelf en eentje voor een vriendin. Een plottwist kaars en een Bitches bite back kaars. Er was een toffe aanbieding dus kocht ik voor mijn moeder nog een kaars van The summoner omdat ze die serie zo geweldig vindt! De kaarsen die had ruiken in ieder geval heerlijk!!!

Bij de boekhandel kocht ik het boek de boekhandel kocht ik het boek De happiness goeroe aangezien ik de masterclass zou gaan volgen en ik heel benieuwd was naar het boek. Binnenkort een uitgebreider kijkje in dit boek en de happiness challenge die er bij zit.

Toen was het toch echt tijd voor het podium programma, we zaten best dichtbij en wow wat wat was het weer leuk! Ik vond de auteurs allemaal even leuk en ze waren echt heel erg enthousiast. Er werden leuke vragen gesteld zowel op het podium als vanuit het publiek. Het ging onder andere over slechte recensie en of ze die lazen en zo ja wat ze er van vonden. De meeste gaven toe ze wel eens gelezen te hebben en dat er soms echt wel goede recensies tussen zitten maar soms ook hele rare. Zo vertelde Laura Steven dat ze een 1 ster recensie had gehad omdat Amazon het boek niet op tijd geleverd had haha. Op de vraag welk moment met een fan ze het meest bij gebleven was kwamen ook leuke antwoorden maar de leukste kwam van Taran Matharu. Hij vertelde dat een fan hem toestemming had gevraagd om fanfictie te schrijven, natuurlijk gaf hij die maar het verhaal werd steeds vreemder. Nog niet zo vreemd was de introductie van een nieuw personage die een relatie zou krijgen met zijn hoofdpersonage ( deze is ook een jongen en het nieuwe personage ook. ) geen probleem en helemaal niet raar dus. Maar dan…..zijn hoofdpersonage zou zwanger raken, oké dat is al behoorlijk vreemd. Als klap op de vuurpijl zou zijn personage bevallen van een baby en die baby zou dan Taran zelf zijn! Wacht wat???? haha ja je kan je voorstellen dat de zaal helemaal plat lach en ik nu zeer benieuwd ben naar deze fanfictie. Later had hij ook nog een fanfictie contest gehouden en wat denk je…..dat rare verhaal won haha. Moet er wel bij zeggen dat hij blijkbaar alleen de eerste hoofdstukken van de verhalen had gelezen. Het podiumprogramma was dus erg geslaagd!

Na het podiumprogramma ben ik met mijn moeder eerst even naar de auto gelopen om de goodiebag die we hadden gehad daar achter te laten en de goodies die we gekocht hadden. Vervolgens namen we de boeken die we wilde laten signeren weer mee. Eerst tijd voor lunch voor de signeersessies zouden beginnen. Ik had een broodje kaas en een broodje zalm. Het enige wat ik een beetje jammer vond was dat je alleen maar een glas drinken kon halen. Vorig jaar was er ook een kleine kiosk open waar je een flesje drinken kon kopen. Dit vond ik zelf wel erg fijn.

Na de lunch was het tijd voor signeren, onze eerste auteur was Sarah Holland. Helaas heb ik daar geen foto mee maar ik heb nog wel even met haar gesproken over haar boek. Ik vertelde haar dat ik ziek was toen ik het boek binnen kreeg en eigenlijk non stop heb gelezen. Ze vroeg me naar mijn favoriete moment en ik vertelde over een bepaalde plottwist ze vond het erg leuk dat ze lezers nog zo kon verassen.

 

We zijn toen ook nog in de rij gaan staan voor Laura Steven maar dat duurde te lang want het was tijd voor onze workshop van The happiness goeroe! ik wist niet wat ik er van moest verwachten behalve heel veel glitters en dat kregen we. Jette Schröder vertelde eerst over haar boek en daarna gingen we aan de slag. Een eigen mantra schrijven en vervolgens een happiness jar maken. Wat was het ontzettend leuk om te doen! Er was ook nog een loterij en ik won een geweldig leuke glitter notebook die ik ga gebruiken voor de happiness challenge! Als je de zaal uit ging kreeg je ook nog een mooi armbandje mee. Ik geloof echt dat iedereen een beetje happier weg ging uit de zaal!

We hadden nog snel even tijd voor een signeer rondje en zijn bij Taran Matharu in de rij gaan staan. Het was echt super leuk en hij is echt heel erg aardig. Ik heb ook meteen weer zin om verder te lezen in zijn boeken!

We wilden nog in een andere rij maar die was gesloten helaas. Dus tijd om even de boeken van Sara Crossan te halen. Ik wilde eerst alleen Nieuwe maan halen maar nam uiteindelijk één ook mee. We hebben ook nog even heerlijk popcorn gehaald en zijn toen nog even wat gaan drinken. Daar kwam ik Candyce en Isabelle tegen van The bookdutchess, ik kende zal voor ze de blog begonnen want ik zit ook met ze een in een hele gezellige app groep en we proberen maandelijks af te spreken. Maar het was weer gezellig en we kregen nog een hoofdtelefoon voor de silent disco haha. Na ons drankje en de popcorn was het tijd voor ronde twee. Onze eerste rij was Tomi  jeetje wat een enorme rij stond daar! Heel logisch want buiten dat haar boek geweldig is, is ze zelf ook zo ontzettend lief! Ze is heel enthousiast en ze vertelde dat ze zelf een tekst wilde laten tatoeëren en dat ze het lettertype op die van mij zo mooi vond. Ze heeft er nog een foto van gemaakt en ik vind dat gewoon zo tof!

Daarna ben ik in de rij gegaan bij Sarah Crossan, het was daar niet zo druk en ik vertelde dat ondanks dat ik haar boeken nog niet gelezen had ik ze allebei had gekocht na het podiumprogramma. Ik moest snel ook het andere boek gaan halen die heeft ze ook nog gesigneerd haha. En vervolgens signeerde ze ook nog een boekenlegger van haar nieuwe boek! Daarna ben ik nog met haar op de foto geweest en ik vond ook haar ontzettend aardig.

 

Als laatste was het de beurt aan Laura Steven, ik dacht eerst dat ik als eerste naar haar zou gaan, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik als laatste naar haar ben geweest. Ik vertelde dat ik in het streat team zat en ze herkende me, zo tof!!! We hebben het nog even over het street team gehad en het boek en natuurlijk ben ik met haar op de foto geweest.

Leuk verhaal: Ze had dus in het street team gevraagd hoe ze dit in het Nederlands moest schrijven.

Nadat we bij alle auteurs waren geweest zijn we eerst weer even de boeken weg gaan brengen naar de auto en vervolgens weer terug naar binnen waar we nog een button hebben laten maken en we nog wat gedronken hadden. Vervolgens zijn we nog even teruggelopen naar de kraampjes maar niks meer gekocht. Uiteindelijk was het tijd voor de bingo en ook die was echt heel erg leuk! Helaas heb ik niks gewonnen en ik hoefde nog maar twee cijfers voor de hoofdprijs…..ach ja ik heb lol gehad en dat is het allerbelangrijkste!!!

Na de bingo konden we meteen eten, een heerlijke pasta met kaas saus. Ik heb er echt van genoten en het was ook fijn om gewoon even te zitten en vooral ook na te kletsen met een aantal mensen. We hebben weer veel tips voor boeken uitgewisseld en ik heb weer iemand overgehaald om Eliza and her mosnters te gaan lezen!!! Go me! Daarna was het tijd voor de cocktail party, ik weet niet hoe het met jullie zit maar stiekem voel ik me vaak een beetje awkward op zo’n moment. Maar we hebben mooi nog een handtekening gescoord van de enige echte happiness goeroe!

 

Ik heb ook nog met Tomi  en Laura Steven gekletst maar we zijn op tijd ook weer naar huis gegaan. Ik was moe, moe maar wel met een hele grote glimlach want wat heb ik een super toffe dag en avond gehad en ik hoop echt dat er volgend jaar een vierde editie zal zijn!!!

Losse goodies die ik heb meegenomen

Natuurlijk zijn jullie ook benieuwd naar wat er in de goodiebag zat:

Deze super toffe tas!

Ben jij ook geweest? Wat was voor jouw het meest toffe moment?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

25 april 2018 at 13:12

Klinkt als een erg leuke dag!8 mei 2018 at 10:51

Zo fijn om hier te lezen hoe YALfest voor jullie is geweest. Dat stukje over de Summoner-fanfictie deed me echt lachen. Ik denk echt dat zowel auteurs als acteurs de meest bizarre fanfiction tegenkomen. Zelf heb ik immers ook al heel vaak vreemd opgekeken bij bepaalde fanfics over bijvoorbeeld Supernatural, True Blood, Harry Potter, …

De totebag die je bij Celebrate Books kocht ik super mooi. Wat leuk ook dat je zoveel boeken hebt kunnen laten signeren. Ik had zelf enkel De nieuweling, Bloed en Beenderen en Breathe en Resist van Sarah Crossan mee naar Antwerpen maar jammer genoeg bleek die laatste uiteindelijk enkel naar Nederland te komen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: