Recensie: Sky in the deep van Adrienne Young

Recensie: Sky in the deep van Adrienne YoungSky in the deep by Adrienne Young
Published by Wednesday Books on 24 april 2018
Pages: 352
Format: Hardcover
five-stars

OND ELDR. BREATHE FIRE.

Raised to be a warrior, seventeen-year-old Eelyn fights alongside her Aska clansmen in an ancient rivalry against the Riki clan. Her life is brutal but simple: fight and survive. Until the day she sees the impossible on the battlefield — her brother, fighting with the enemy — the brother she watched die five years ago.

Faced with her brother's betrayal, she must survive the winter in the mountains with the Riki, in a village where every neighbor is an enemy, every battle scar possibly one she delivered. But when the Riki village is raided by a ruthless clan thought to be a legend, Eelyn is even more desperate to get back to her beloved family.

She is given no choice but to trust Fiske, her brother’s friend, who sees her as a threat. They must do the impossible: unite the clans to fight together, or risk being slaughtered one by one. Driven by a love for her clan and her growing love for Fiske, Eelyn must confront her own definition of loyalty and family while daring to put her faith in the people she’s spent her life hating.

Ow wat keek ik uit naar dit boek! Ik had er zelfs mijn reserveringsbewijs ingestuurd voor een pre-order actie! Maar wat ben je dan bang als het binnen komt he! Je weet dan gewoon niet zeker of het aan je verwachtingen gaat voldoen want ja die waren echt heel hoog. Laat ik het zo zeggen: Sarah J. Maas hoog! Maar maakte dit boek die verwachtingen ook waar?

Ik kan je vertellen: Ja! Dit boek heeft mijn verwachtingen misschien zelfs wel overtroffen, wat was dit boek goed zeg!

Bad ass female: Check
Stoer verhaal: Check
Goede setting: Check

Echt ik zou een hele lange lijst kunnen maken met alle dingen die in dit boek zitten waar ik heel erg blij van wordt. Laten we beginnen met een klein stukje verhaal want waar gaat dit boek dan over? Het gaat over Eelyn een echte viking chick die gewoon meevecht en niet met een lullig zwaardje, nee met een bijl! Ik vind dat alleen al zo ontzettend gaaf! Zij had een broer die ze heeft zien sterven, maar ineens duikt hij weer op, hoe kan dit? Nou ja dat ga ik niet verklappen dat moet je maar zelf gaan lezen. Maar ondertussen wordt ze door de vijanden ontvoerd en tja hoe dit afloopt echt je moet het zelf maar gaan lezen! Want om heel eerlijk te zijn dit boek wil je gewoon lezen!

Ik vond Eeylyn  echt super tof! Ze staat haar mannetje in een wereld vol met woeste en ruige mannen en dat valt niet mee. In de gevechten doet ze niet onder voor menig andere viking en dat merk je goed. Ik vind het vooral ook tof dat zij niet behandeld wordt als een prinsesje want daar hebben we er al genoeg van in de boeken. Zelfs als ze gevangen wordt genomen geeft ze het niet zomaar op en daar heb ik wel bewondering voor moet ik zeggen. Zeker als je ziet wat ze daar allemaal mee maakt.

Dan heb je de viking die haar gevangen neemt: Fiske. Ik vindt het altijd een hele verademing als een boek niet bol staat van romance en dat is in dit boek ook zeker niet het geval. Maar er groeit wel iets tussen hem en Eelyn. Maar hoe of wat vertel ik natuurlijk niet. Maar ook Fiske is een sterk personage, een personage dat niet plat is, een personage dat zich ontwikkeld en die ook duidelijke motieven heeft voor zijn acties.

Het mooie aan dit boek buiten de kick ass veldslagen is de verhaalontwikkeling, de karakterontwikkeling en het feit dat het gewoon over vikingen gaat oké ik heb daar gewoon een zwak voor of zo. Ik vind dat gewoon super interessant en tof. De loyaliteit ook van beide personages vind ik heel mooi uitgewerkt, het feit dat ze niet ineens over te halen zijn om voor de één of de ander te vechten. Dat ze achter hun eigen clan blijven staan en daar ook echt voor vechten, maar wel ruimte zien in dingen die misschien zouden kunnen veranderen.

Weet je wat het grootste nadeel is van dit boek? Het is een stand alone een verdomd goede stand alone maar wat zou ik graag meer van deze personages willen lezen!

Kortom echt jongens lees dit boek! En goed nieuws voor alle Nederlandse lezers het boek komt op 5 juni in het Nederlands onder de titel: De hemel in het ijs. Dus geen excuus om dit boek niet te lezen!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

12 mei 2018 at 15:54

Fijne recensie heb je geschreven! Ik kende dit boek nog helemaal niet, maar ik ben nu wel echt heel benieuwd geworden!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: