Body positive

Vandaag even iets anders dan een boekbespreking of iets anders over boeken, hoewel ik hieronder wel boeken ga noemen haha. Maar goed het gaat dus over Body positive zijn! Terwijl ik dit typ kijk ik naar youtube filmpjes van Megan Jayne Crabbe ook wel bekend als bodyposipanda en weet je het voelt goed om dit te kijken maar ook om dit bespreken.

Laten we beginnen bij het begin, ik was vroeger een mager ding, ik had een kont want ja dat was een familie trekje haha. Maar voor de rest was ik een plankje. In de pubertijd veranderde dit en langzaam aan veranderde ik in het dikkerdje dat ik nu ben. Een gedeelte gewoon door lekker eten, een gedeelte door de hormonen van anticonceptie en laten we die drie prachtige meiden die ik heb niet vergeten. Want die hebben de boek flink uitgewoond haha.

Ik voel me al een hele lange tijd zo ontzettend slecht over hoe ik eruit zie, ik ben dik, ik ben lelijk en ik ben het niet waard om van te houden. Deze gedachten spookte regelmatig door mijn hoofd. Maar sinds een paar weken heb ik dus de body positve movement ontdekt. Maar wat is body postive nu eigenlijk?

Definitie van Body positive:

Het accepteren en prettig voelen in je eigen lichaam en ook anderen het gevoel geven dat zij zich goed mogen voelen over zichzelf.

Dit is redelijk vrij vertaald omdat ik het alleen in het Engels kan vinden. Maar goed het gaat er dus over dat je je fijn voelt in je eigen lichaam, dat je jezelf accepteert hoe je bent, hoe je eruit ziet eigenlijk gewoon blij zijn met jezelf! En ik heb dit heel hard nodig, niet alleen voor mezelf want ik ben gevoelig voor depressies en jezelf niet accepteren zoals je bent is een hele grote valkuil! Maar ook als mama van 3 prachtige meiden, want wat geef ik ze mee als ik niet van mezelf kan houden? Dus ik ben volledig in deze wereld gedoken en volg nu een aantal body positive instagram accounts en ik kijk dus hier en daar een youtube filmpje als ik daar tijd voor heb.

Ik loop op dit moment bij een diëtiste en hoewel ik me geweldig voel als er weer wat af is, vraag ik me ook af is dit omdat ik mezelf nu echt beter voel of omdat me is verteld dat ik me beter moet voelen als ik minder weeg? Ik zeg niet dat je niet mag afvallen want laten we voorop stellen dat je moet doen waar jij je goed bij voelt! Maar ik denk er nu wel meer over na waarom ik dit doe. Ik hield mezelf heel erg voor dat ik dit deed voor mijn gezondheid want dat is ook altijd wat je hoort! Je bent nu nog gezond maar als je ouder wordt…..maar eigenlijk heb ik het gedaan om een gezondere relatie met eten te krijgen maar ook zelf inzicht te krijgen in hoe ik leef. Ik voel me altijd enorm schuldig als ik een heerlijk ijsje eet of met de kinderen bij de McDonald’s zit. En dat is gewoon niet oké, ik hoef me niet schuldig te voelen omdat ik geniet van eten maar ook van mijn kinderen want die vinden het natuurlijk fantastisch om naar zoals wij het noemen de grote gele M te gaan. En ik ben nu op een punt dat ik denk, ja ik vind de manier waarop ik nu leef heel fijn, ik straf mezelf niet meer, ik geniet van het eten dat ik eet en als dat betekend dat ik een lekker stuk chocolade eet is dat ook prima.

Maar er zijn natuurlijk nog steeds dagen dat ik het helemaal niet zo zie en ik nog steeds denk dat ik het niet waard ben om van te houden, dat ik moet afvallen en dun moet zijn want anders ben ik niet goed genoeg. Mensen met geweldig commentaar helpen ook altijd: Ow je bent wel wat aangekomen he? Denk je wel aan je gezondheid? Je wil toch oud worden voor je kinderen? Echt geloof me ik weet hoe ik eruit zie, ik weet hoe gezond ik ben en nee ik zit niet de hele dag ijsjes, chocolade en frietjes naar binnen te werken. En al deed ik het wel het is non of your busness! Mensen die super ongezond leven en dun zijn, krijgen deze dingen namelijk ook niet te horen!

Pfff deze post is ineens wel weer heel persoonlijk maar ik voel gewoon dat ik dit van me af moest schrijven want weet je: Ik ben het waard om van te houden, ik ben mooi zoals ik ben en ik mag heel bij en gelukkig zijn met mezelf.

Waarom besloot ik dat dit het goede moment was voor deze blogpost? Nou simpel, het boek body positive power van bodyposipanda komt volgende maand bij Blossom Books uit en wow Blossom Books zo’n grote pluim voor jullie dat jullie dit gaan uitbrengen, ik hoop dat het heel veel meiden gaat helpen weer van zichzelf te houden! Daaromheen halen ze de auteur ook naar Nederland en is er een event en wat kijk ik hier naar uit jongens. Ik kocht gisteren mijn kaartje en weet je ik kon wel huilen van geluk dat ik hier naartoe kan. Want het is zo ontzettend belangrijk!

Mocht je jezelf nu herkennen in mijn verhaal en meer willen lezen dan zijn of komen er de volgende boeken:

Body positive power:

Ik kan nog geen omslag voor de Nederlandse versie vinden.

Am I ugly?

Landwhale

Deze boeken heb ik zelf besteld en ik kan niet wachten tot ik ze kan lezen!

Dan heb je nog de gewone leesboeken ik vond bijvoobeeld Dumplin’ geweldig en ik krijg vandaag Puddin’ binnen.

Ik heb laatst ook het boek Big bones gekocht en ik ben ook heel benieuwd naar dit boek.

Ook volg ik een aantal body positve social media accounts die ik hieronder zal linken:

Bodyposipanda:

Instagram: https://www.instagram.com/bodyposipanda/
Twitter: https://twitter.com/bodyposipanda_
Facebook: https://www.facebook.com/bodyposipanda/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCJU46H9UjvIXLEtAknI9c8g
Website: http://www.bodyposipanda.com/

Scarred not scared:

Instagram: https://www.instagram.com/scarrednotscared/
Twitter: https://twitter.com/ScarredNtScared
Facebook: https://www.facebook.com/scarrednotscared/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC08VySXPR8gig8UZ3IvxMeQ
Website: https://www.michelleelman.com/about/

Jess Baker:

Instagram: https://www.instagram.com/themilitantbaker/
Twitter: https://twitter.com/militant_baker
Facebook: https://www.facebook.com/themilitantbaker
Website: http://www.themilitantbaker.com/

Grace F. Victory:

Instagram: https://www.instagram.com/gracefvictory/
Twitter: https://twitter.com/gracefvictory
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCmneaCkeBwXk_L5IkLBjmdA
Website: http://www.graciefrancesca.com/

Ik wil nog even melden dat de body positive movement niet een excuus is om dik te zijn maar wel om jezelf te accepteren, van jezelf te houden en in te zien dat je dezelfde waarde hebt als ieder ander! Het gaat ook over huidskleur, handicaps of wat dan ook. Iedereen is het waard om van te houden!

En als je nu denkt ik wil ook naar dat super toffe event van Blossom Books kijk dan op deze pagina:

Body Positive power event

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

15 mei 2018 at 12:29

Ah lieve Annabel! Ik bewonder het echt dat je hier zo open over durft te schrijven. Allereerst, je bent echt prachtig zoals je bent, werkelijk waar. Je bent het zeker waard om van gehouden te worden en ik vind het goed om te horen dat je door middel met body positive er zelf ook positiever naar kijkt. <3

29 mei 2018 at 16:22

Wat is het soms moeilijk hé om van jezelf te houden. Soms vind ik het gek dat ik van mezelf zoveel eisen stel maar dat bij andere mensen niet doe. En wat zou de wereld een veel aangenamere plek zijn wanneer mensen vanaf nu eens meer wat positieve en opbouwende zaken tegen elkaar zouden zeggen in plaats van negatieve en vaak overbodige commentaar. Ik weet wel dat iedereen het recht heeft om zijn mening te uitten maar waarom zou je dat recht gebruiken om anderen ongelukkig te maken wanneer je ook het omgekeerde kan bereiken. Misschien lukt het me ooit wel een keertje om wat liever voor mezelf te zijn maar momenteel merk ik dat ik me nog steeds schuldig voel wanneer ik iets lekkers eet.    annabel
    29 mei 2018 at 16:29

    Ten eerste een hele dikke knuffel voor jou! Ik ben er ook nog lang niet en als ik eens iets teveel snoep denk ik ook nog: de rest van de week maar niks meer pakken. Maar we komen er wel!!!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bout of books #22

14 mei 2018

WWW Wednesday 15

16 mei 2018

%d bloggers liken dit: