Recensie Beyond a darkened shore van Jessica Leake

Recensie Beyond a darkened shore van Jessica LeakeBeyond a darkened shore by Jessica Leake
Published by Harper Teen on 10 april 2018
Genres: fantasy, young-adult
Pages: 384
Format: Hardcover
four-half-stars

The ancient land of Éirinn is mired in war. Ciara, Princess of Mide, has never known a time when Éirinn’s kingdoms were not battling for power, or Northmen were not plundering their shores.

The people of Mide have thankfully always been safe because of Ciara’s unearthly ability to control her enemies’ minds and actions. But lately, a mysterious crow has been appearing to Ciara, whispering warnings of an even darker threat. Although her clansmen dismiss her visions as pagan nonsense, Ciara fears this coming evil will destroy not just Éirinn, but the entire world.

Then the crow leads Ciara to Leif, a young Northman leader. Leif should be Ciara’s enemy, but when Ciara discovers that he, too, shares her prophetic visions, she knows he’s something more. Leif is mounting an impressive army, and with Ciara’s strength in battle the two might have a chance to save their world.

With evil rising around them, they’ll do what it takes to defend the land they love…even if it means making the greatest sacrifice of all.

 

Dit boek had ik eigenlijk al in pre-order staan en daarna weer geannuleerd omdat er al geruchten waren dat dit boek in de fairyloot van April zou zitten. Dus ik was heel blij dat dit ook zo was, al kwam de april box in mei haha. Ik ben dan ook meteen begonnen met lezen want na het lezen van Sky in the deep was ik natuurlijk ontzettend benieuwd naar dit boek. Want ook hier speelde Vikingen een grote rol.

Dit boek combineert Vikingen met Keltische mythologie en ik vond het erg tof gedaan. De twee werelden wisten van elkaars bestaan maar ze bleven trouw aan hun eigen goden. Hoewel je in dit boek al ziet dat de Kelten de oude goden al verafschuwen en volledig gaan voor het christelijke geloof. Ciara is echter een uitzondering en dat komt mede door het feit dat ze een gave heeft, ze mag de kerk dan ook niet in en ze heeft regelmatig visioenen van The Morrigan. Waar haar gave vandaan komt weet ze niet maar daar kom je verder in het boek wel achter. Het is heel mooi om te zien hoe Ciara langzaam aan een ander beeld krijgt van de noorderlingen, dat ze ziet hoe deze mensen leven en dat het allemaal echt niet zo anders is als zij.

Dan heb je Leif de Viking, hij vecht voor zijn land en is ook nog eens aanstaand hoofd van zijn clan. In het begin kon ik hem niet zo goed peilen, ja hij was een noorderling, ging er op uit om te plunderen en was nu bij Ciara. Maar langzaam aan leer je meer van zijn verhaal, waarom ze doen wat ze doen en hoe ze zijn opgevoed en dat maakt hem ook een stuk sympathieker en beter te begrijpen.

De ontwikkeling van de relatie tussen Ciara en Leif vind ik ook erg mooi gedaan, ook heel geleidelijk, er moet vertrouwen komen tussen twee mensen die niet beter weten als dat ze vijanden zijn. Ik zou het erg ongeloofwaardig hebben gevonden als ze elkaar meteen leuk zouden vinden. Fysieke aantrekkingskracht daargelaten want die is er meestal instant natuurlijk.

Ik vond het verhaal vooral heel spannend, je wordt eigenlijk van de ene spannende situatie in de andere gegooid en het tempo zit er dan ook lekker in. Er is echter wel genoeg tijd voor ontwikkeling van de personages en de relaties onderling. Ik was in het begin bang dat dit door de actie misschien wat weinig tot uiting zou komen maar dit is dus niet het geval.

Als je net als ik houdt van verhalen vol met spanning, avontuur en mythologie dan is dit je boek en raad ik je aan hem gewoon lekker te gaan lezen!!!

four-half-stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.