Wanneer het kiezen van een nieuw boek echt moeilijk wordt!

Herken je jezelf hier in? Je staat voor je kast met nog zoveel ongelezen boeken, allemaal roepen ze naar je, maar eigenlijk ook allemaal niet. Je weet gewoon niet wat je wil lezen. Je weet niet welk genre je wil lezen en dus helemaal niet waar je voorkeur nu ligt. Ik heb zo’n moment heel vaak, er zijn gelukkig ook momenten dat ik precies weet wat ik wil lezen maar terwijl ik dit typ zit ik dus ook ontzettend te twijfelen over wat ik nu moet gaan lezen. Maar hoe kom ik dan uiteindelijk toch tot het kiezen van mijn volgende boek? Ik zet mijn tips hiervoor hieronder voor je op een rijtje.

Tip 1: Bedenk waarom je niet kan kiezen.

Soms is het zo dat je niet kan kiezen omdat je teveel hebt om te lezen en je gewoon echt even door de bomen het bos niet meer ziet. Maar soms weet je ook gewoon niet wat je moet lezen omdat je stiekem even helemaal geen zin hebt om te lezen. Wat zeg ik nu? Een boekenworm die geen zin heeft om te lezen??? Jazeker! Ook ik heb wel eens een dag dat ik denk: Hmm vandaag zit lezen er gewoon even niet in. Dan heb ik er gewoon even geen zin in. Dat is natuurlijk ook helemaal prima, ga lekker wat anders doen, bloggen als je een blog hebt of schrijven of misschien juist die ene serie afkijken die je al zolang wil afkijken! Je bent het namelijk aan niemand verplicht om een boek te lezen.

Tip 2:Vraag je vrienden om tips

Ik heb aardig wat app groepjes met allemaal fans van lezen en boeken waar ik vaak om raad kan vragen. Ik maak dan soms een foto van de boeken die ik wel graag wil lezen maar waaruit ik zelf niet kan kiezen. Heb ik echt geen idee dan ga ik gewoon leestips aan vriendinnen vragen. Heb je het boek wel dan is het mooi en soms heb je het boek dat ze aanraden niet en dan is het jammer of koop je hem natuurlijk ( hey elk excuus voor een nieuw boek is een goed excuus. ).

Tip 3: Lees de eerste bladzijde of het eerste hoofdstuk van de boeken die je gekozen hebt.

Ik doe dit de laatste tijd heel vaak, het lijkt heel raar want ja je steekt tijd in boeken die je dan dus niet kiest. Maar vaak door er even voor te gaan zitten en te gaan lezen ontdek je vaak snel genoeg welk boek je aanspreekt. Soms is dat al het eerste boek dat je oppakt en dan hoef je de rest niet meer te lezen natuurlijk. Soms lees je ze alle vier en vind je ze allemaal leuk wat doe je dan? op naar tip 4!

Tip 4: Iene miene mutte

Als je echt niet kan kiezen en je hebt de bovenstaande tip geprobeerd is dit altijd een goede, want blijkbaar heb je gewoon echt overal zin in haha. Ga gewoon ouderwets iene miene mutte doen en pak het boek waar je op uit komt. En als dat boek dan toch niet zo leuk blijkt te zijn heb je altijd die andere boeken nog liggen toch?

Tip 5: Zorg ervoor dat je van lezen blijft genieten!

Eigenlijk sluit deze best goed aan bij tip 1 maar ik vind het belangrijk om deze toch nog even te benoemen. Lezen moet geen verplichting worden ( tenzij het voor school is, sorry dan kom je er niet onder uit. ) Het moet vooral leuk en ontspannend zijn en als de keuze alleen al veel stress oplevert is het lezen zelf ook niet zo leuk!

Wat is jouw gouden tip voor het uitkiezen van een nieuw boek?

Mijn keuzes deze keer waren trouwens deze en welk boek het uiteindelijk geworden is, heb je als het goed is gisteren gelezen in mijn WWW Wednesday!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

25 mei 2018 at 20:42

Ik moet zeggen dat ik geen grote keuzestress heb want ik maak altijd een tbr voor elke maand en weet welke prioriteiten hebben daarvan (recensie exemplaren of bieb boeken) en ook wat de hoogste prioriteit geef daarbuiten om. Maakt het kiezen al zoveel makkelijker haha. Maar dat werkt voor mij en ik weet dat het voor velen ook niet werkt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: